Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas

QUOTE(aifa @ 2005 04 21, 18:08)

Nes turiu problemą, kurią išspręsti gali vienas žmogus tiesiog nustodamas man kenkti. Ką man galvoti - kad aš jį myliu, kad jis koją nusilaužtų? Ką?!

Ar čia aš labai jau primityviai mastau?

Ne ne, jokiais būdais nelinkėk kitam blogo. buvo toks periodas mano gyvenime, kai buvo labai sunku. nenorėjau nieko daryti, tik galvojau, kaip būtų gerai, kad kas manimi rūpintusi ir man nieko nereikėtų daryti.
Likimas labai greitai man suteikė tokį baisų nelaimingą atsitikimą cry.gif net porą mėnesiu manimi turėjo rūpintis kiti žmonės, nes aš tiesiog niekur negalėjau išeiti iš namų. Deja, ir tokiais atvejais pasamonė parodo savo galią.

Iki šiol viskas ko aš norėjau, svajojau įvyko iš tiesų
O jei kažkas neįvyko, gyvenimas bet kuriuo atveju tik gražesnis nuo gražių minčių tampa. thumbup.gif
Atsakyti
ash shiu knygu neskaichiau - nebuvo poreikio, kad kazhkas nors man irodinetu tai, kas man nuo vaikystes buvo savaime aishku. ash visada savyje jauchiau labai stipru ir dzhiugu prada, kuris man nuolat tvirtino du dalykus: "gyvenimas yra grazhus" ir "viskas bus gerai". net jeigu shia akimirka labai sunku - gyvenimas vis tiek nuostabus, o sunkumu reikia - kitaip neivertinsi to, ka turi.

bet yra vienas "bet". negalima begioti nuo savo neigiamu emociju, ir to, kas jas sukelia. negalima ju slopinti - reikia susitaikyti su mintim ,kad jos yra ir jos yra reikalingos. liudesys, pyktis, skausmas taip pat yra teigiamas dalykas, tik ish pirmo zhvilgsnio sunku tai suvokti. nuslopinti ir i tamsias pasamones kishenes sukamshyti shie jausmai viena diena gali sprogti...

idomu butu suzhinoti, kaip butent shioje temoje minetu knygu autoriai siulo elgtis su taip vadinamom "neigiamom" emocijom?
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2005 04 22, 09:59)
idomu butu suzhinoti, kaip butent shioje temoje minetu knygu autoriai siulo elgtis su taip vadinamom "neigiamom" emocijom?

kiek pamenu, jei teisingai pamenu smile.gif - tai apie tai nešnekama, nes tos knygos yra daugiau kaip pasiekt norimų dalykų, o ne kaip tvarkytis su emocijomis. Čia jau atskira tema.
Aš tai tik norėjau pabrėžt, kad išmest neigiamas mintis, negalvot neigiamai, mažiau vartot žodžių su neigiamu atspalviu, o nuo savo emocijų nesakau, kad reikia bėgt nuo jų, jas išjaust reikia, nes kitaip ir nesuprasi, kas tas laimė yra, jei visąlaik jausies atseit laimingas.
Atsakyti
QUOTE(liepsnelė @ 2005 04 22, 11:06)
kiek pamenu, jei teisingai pamenu  smile.gif  - tai apie tai nešnekama, nes tos knygos yra daugiau kaip pasiekt norimų dalykų, o ne kaip tvarkytis su emocijomis. Čia jau atskira tema.
Aš tai tik norėjau pabrėžt, kad išmest neigiamas mintis, negalvot neigiamai, mažiau vartot žodžių su neigiamu atspalviu, o nuo savo emocijų nesakau, kad reikia bėgt nuo jų, jas išjaust reikia, nes kitaip ir nesuprasi, kas tas laimė yra, jei visąlaik jausies atseit laimingas.

su tuo, kad mes patys - samoningai ar nesamoningai - programuojame savo gyvenima ir kad pakreipti ta savo gyvenima teigiama pozityvia linkme galima ishmokti, ash visishkai sutinku. tachiau, kad pastangos vengti neigiamu minchiu nera "tvarkymasis su emocijomis", shiuo atveju - neigiamu emociju slopinimas, negaliu sutikti.

nepasitenkinimas, nepasitikejimas, liudesys ir visos ish ju ishplaukianchios pesimistines mintys yra jausmai ir ju raishka, o ne proto ir logikos padarinys. protui svarbus faktai, o faktai savaime yra neutralus - nei geri, nei blogi, jie tiesiog egzistuoja. ivertinimas (teigiamas ar neigiamas) yra emocija, jausmas (stikline vandens - puspilne ar pustushte?).

kol kas pozityvu mastyma teigianchiuose patarimuose matau neigiamu emociju SLOPINIMA. tachiau liudesys, pyktis, baime yra didele energija, kur ji dingsta, kai igyvendiname patarima mastyti pozityviai ir atsiriboti, vengti neigiamu minchiu, jausmu, zhmoniu situaciju? ka shiu knygu autoriai siulo daryti su shia energija? kaip nenuslopinti, nekaupti pykchio, o NUKREIPTI ji, PAVERSTI teigiama energija? ar shios knygos ka nors apie tai kalba?
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2005 04 22, 11:09)

kol kas pozityvu mastyma teigianchiuose patarimuose matau neigiamu emociju SLOPINIMA. tachiau liudesys, pyktis, baime yra didele energija, kur ji dingsta, kai igyvendiname patarima mastyti pozityviai ir atsiriboti, vengti neigiamu minchiu, jausmu, zhmoniu situaciju? ka shiu knygu autoriai siulo daryti su shia energija? kaip nenuslopinti, nekaupti pykchio, o NUKREIPTI ji, PAVERSTI teigiama energija? ar shios knygos ka nors apie tai kalba?

nesutinku su tavim. Ten tiesiog siūlo nepropaguoti neigiamų minčių - tokių kaip, kai kažkas atsitiko ir galvoji "Aš žioplas, man visada nesiseka, mane supa vien blogi žmonės, visi ieško tik kaip naudos iš manęs išpešt, visi vyrai kiaulės ir neištikimi, aš niekada to nesugebėsiu padaryt, turiu nevykusį vyrą ir tt". O emocijas jaust niekas nedraudžia - kažkas suerzino, supyksti, papyksti ir galvoji, na bet vis tiek viskas bus gerai; kažkas nuliūdino, išliūdi ir tiki, kad vėl viskas prašviesės. Nu ir koks čia slopinimas... Nes kaip ir rašiau, "neigiamos" emocijos padeda suvokti laimę. Juk jei visada šviestų saulė, būtų geras oras, tai to visai nevertintume.
Atsakyti
QUOTE(liepsnelė @ 2005 04 22, 12:25)
nesutinku su tavim. Ten tiesiog siūlo nepropaguoti neigiamų minčių - tokių kaip, kai kažkas atsitiko ir galvoji "Aš žioplas, man visada nesiseka, mane supa vien blogi žmonės, visi ieško tik kaip naudos iš manęs išpešt, visi vyrai kiaulės ir neištikimi, aš niekada to nesugebėsiu padaryt, turiu nevykusį vyrą ir tt". O emocijas jaust niekas nedraudžia - kažkas suerzino, supyksti, papyksti ir galvoji, na bet vis tiek viskas bus gerai; kažkas nuliūdino, išliūdi ir tiki, kad vėl viskas prašviesės. Nu ir koks čia slopinimas... Nes kaip ir rašiau, "neigiamos" emocijos padeda suvokti laimę. Juk jei visada šviestų saulė, būtų geras oras, tai to visai nevertintume.

visu pirma, ash nesiginchiju, o klausiu drinks_cheers.gif
ir achiu uzh atsakyma wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2005 04 22, 11:33)
visu pirma, ash nesiginchiju, o klausiu  drinks_cheers.gif
ir achiu uzh atsakyma wink.gif

prašom 4u.gif , o aš maniau, kad tu taip nusistačius prieš tą propaguojamą mąstymą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(liepsnelė @ 2005 04 22, 12:42)
prašom  4u.gif , o aš maniau, kad tu taip nusistačius prieš tą propaguojamą mąstymą  blush2.gif

xixixiii, tai kur tavo pozityvus mastymas, kad ish karto puoli gintis biggrin.gif
bet kuriuo atveju, kaip jau rashiau, man tai butu sviestas sviestuotas, nes esu ish prigimties "pozityvi" tongue.gif

http://www.delfi.lt/....php?id=6421165 paskaityk shita, jei neskaitei - viskas kas apie mike pukuotuka tinka man wink.gif

taves klausinejau todel, kad norejau suzhinoti, kaip shitie autoriai sprendzhia mane dominanti klausima - kur pasideda optimistu pesimistine puse wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2005 04 22, 12:09)
su tuo, kad mes patys - samoningai ar nesamoningai - programuojame savo gyvenima ir kad pakreipti ta savo gyvenima teigiama pozityvia linkme galima ishmokti, ash visishkai sutinku.

Ir aš su tuo visiškai sutinku.
Bet mano nuomone, tai tik pradžia. Vien minčių neužtenka. Tikslą pasiekti reikia ir realių pastangų. Mintys yra tik postūmis tam, kad imtis kažkokių realių veiksmų tikslo įgyvendinimui. Tai tik pagalbinė priemonė suteikianti daugiau pasitikėjimo savimi, daugiau tikėjimo tuo, kad AŠ GALIU, AŠ PASIEKSIU.

Juk nė vienai, čia pasakojusiai viskas neįvyko savaime. Nieks darbo pasiūlymo į namus neatnešė. Reikėjo ir į pokalbį nueiti. Nuostabūs vaikinai pro duris su gėlių puokštėmis pro duris irgi neįžengė bis.gif
O gal kam nors taip ir įvyko???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bite_Maja: 22 balandžio 2005 - 12:20
QUOTE(Bite_Maja @ 2005 04 22, 13:13)
Ir aš su tuo visiškai sutinku.
Bet mano nuomone, tai tik pradžia. Vien minčių neužtenka. Tikslą pasiekti reikia ir realių pastangų.  Mintys yra tik postūmis tam, kad imtis kažkokių realių veiksmų tikslo įgyvendinimui. Tai tik pagalbinė priemonė suteikianti daugiau pasitikėjimo savimi, daugiau tikėjimo tuo, kad AŠ GALIU, AŠ PASIEKSIU.

Juk nė vienai, čia pasakojusiai viskas neįvyko savaime. Nieks darbo pasiūlymo į namus neatnešė. Reikėjo ir į pokalbį nueiti.  Nuostabūs vaikinai pro duris su gėlių puokštėmis pro duris irgi neįžengė  bis.gif 

tiems, kas MOKOSI pozityvaus mastymo reikia ishmokti ir pozityvaus veiksmo wink.gif
esu radusi labai smagia minti - "teisesnis ne tas kuris teisingai galvoja, o tas kuris teisingai veikia" wink.gif

savo klausima uzhduodu todel, kad ilga laika gyvendamas greta optimistes, mano brangusis pesimistas ima igauti pozityvaus mastymo ir labai leetai, bet vis tik igauna pozityvaus veiksmo... tachiau jis pazhadino manyje mano pesimistine puse, kurios nepazhystu, todel ir klausiu - ka su shia puse siulo daryti pozityvaus mastymo guru tongue.gif tiesiog imti ir ishmesti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 22 balandžio 2005 - 12:36
QUOTE(ragnez @ 2005 04 22, 11:51)
xixixiii, tai kur tavo pozityvus  mastymas, kad ish karto puoli gintis  biggrin.gif

aš - kategoriška pozityvistė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bite_Maja @ 2005 04 22, 12:13)
Juk nė vienai, čia pasakojusiai viskas neįvyko savaime. Nieks darbo pasiūlymo į namus neatnešė. Reikėjo ir į pokalbį nueiti.  Nuostabūs vaikinai pro duris su gėlių puokštėmis pro duris irgi neįžengė  bis.gif 

nu kaip - kažkiek pastangų įdėt reikia, pvz., kai pakviečia pokalbio, netingėt ateit biggrin.gif . Nes mane tai pakvietė tuos abu sėkmingus kartus dėl darbo labai netikėtai, cv buvau siuntus, bet ne visai į ten, jei patys susirado mane. Beliko tik ateit ir susitart, kada pradėt dirbt smile.gif
O dėl mylimo vaikino - tai išvis specialiai neieškojau, netyčia susipažinom, ir nebenorėjom būt atskirai. Na taip, kaip sugalvojau, kad faina būtų, taip ir buvo. Savo pastangų veiksmuose beveik kad ir nematau g.gif .
Atsakyti