QUOTE(maidala @ 2008 04 01, 09:51)
kokia tame moralė, kai duodi pažadą iki gyvenimo galo, ir jei esi nevaisingas tai pažadas "nepanaudotas" - "negalioja". Kur čia sugebi įžvelgt moralę?
Ir dar vienas mano klausimas liko neatsakytas, nei viena Bažnyčios tikėjimo šalininkių kažkodėl net nebandė atsakyt - jei pora gyvena iki santuokos sutuoktinių teisėmis, kokių sutuoktinių pareigų jie nevykdo?
Nepanaudota, jei nepavyko nei karto pasimylėti. Santuoka negalioja, jei sutuoktinis žinodamas apgavo. Kitu atveju galioja. Moralę įžvelgiu tame, kad toks santuokos supratimas, traktavimas saugo nuo apgaulės. Žinoti kad esi nevaisingas kartais galima ir nelaukiant, kol moteris gyvenanti 10 metų kartu nepastoja

. Būsimą žmoną vertėtų įspėti jei yra didelė tikimybė, kad esi nevaisingas/a pvz. apsigimimas, buvusios traumos, operacijos, didelės dozės radiacijos, ligos ir pan. Jei žinodami tuokiasi viskas puiku ir viskas galioja, jei nuslepiama, kad nepaliktų - tai apgaulė.
Nevykdo sutuoktinių pareigų: ištikimybė iki gyvenimo galo ir auklėti kartu vaikus. Abiem šiem dalykam būtinas stabilumas ir pastovumas ne tik šią akimirką, bet ir visada. Todėl bažnyčia skyrybas laiko blogiu. O pora gyvena be santuokos, kad kaip sakote būtų lengviau išsiskirti, jei kampai neapsišlifuos. Tai ir padaro mano paminėtų pareigų vykdymą negalimu.
QUOTE(Auksinė @ 2008 04 01, 12:19)
Jūs vis teigiat, kad tik po bažnytinės santuokos gyventi kartu jau yra ne nuodėmė, bet jeigu mes su MB vienas kitam (ne prieš kunigą) bažnyčioje (dievo akivaizdoje) prisiekėm, argi tai nesiskaito ? Juk kunigas yra toks pats žmogus kaip ir mes visi. Juk kunigo palaiminimas dar nėra dievo palaiminimas ?
Tikiuosi supratot apie ką aš kalbu ir būtų labai įdomu išgirsti nuomonę šiuo klausimu.
Jei nėra galimybių tuoktis Bažnyčioje tokia santuoka galioja ir Bažnyčios yra pripažįstama. Bet jei yra galimybė duoti tą pažadą Bažnyčioje paaiškinkite kodėl to nedarote? Netikite Bžnyčios misija? Viskas puiku, tik nereikalaukite, kad ta kurios misija jums nepriimtina ir jos mokymas nepriimtinas jus pripažintų. Na jei aš nesu Meksikos pilietė, tai nereikalauju iš Meksikos skirti man socialines garantijas, ar garantuoti balsavimo teisę
QUOTE(maidala @ 2008 04 01, 13:05)
o kaip gali žinot esi vaisingas ar ne kol moteris nepastoja? Mano draugai jau 2-3 metus bando ir nesigauna. Esmė visgi lieka ta, jei partneris nevaisingas, to nenuslėpė, nes apie tai net nežinojo, santuoka gali būti laikoma nepanaudota, t.y. negaliojanti?
Mūsų gyvenimas kartu nesusituokus niekam nekenkia, o mums suteikia laimę.
Jei niekas nieko neapgavo, pora turi santuokinių lytinių santykių, jų santuoka pilnai galioja. Kodėl turėtų negalioti?...
Jūsų gyvenimas nesusituokus rodo pasiliktą galimybę lengviau išsiskirti, o tai pažeidžia gailimų gimti vaikų teisę augti šeimoje su savo tėčiu ir mama, taigi jiems kenkia.