Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta gyventi kartu iki vestuvių?

QUOTE(Luknė @ 2008 03 31, 21:22)
Kaip gi ji neskaisti, jei pasimylėti nepavyko, ar nebuvo bandoma? blink.gif  O jei pavyko tada santuoka panaudota ir prašom ramiai sau gyventi, kol mirtis išskirs mirksiukas.gif

na panaudota, nes buvo bandyta pasimyleti?? O jei vyras nevisiskai sveikas toje sityje?? Tai jei pirma nakti pavyko, tai jau viskas??? O gal jau antra, trecia ir t.t. niekas nepavyksta tai viskas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2008 03 31, 21:14)
Na su nekaltybe aišku. O kaip su našlėm. Specialiai nerašiau išsiskyrusioms.

O kas negerai tom našlėm? g.gif
Papildyta:
QUOTE(DKNight @ 2008 03 31, 21:24)
na panaudota, nes buvo bandyta pasimyleti?? O jei vyras nevisiskai sveikas toje sityje?? Tai jei pirma nakti pavyko, tai jau viskas??? O gal jau antra, trecia ir t.t. niekas nepavyksta tai viskas  blink.gif

Aš atsakiau apie principą, o kiekvieną tokį ar dar sudėtingesnį atvejį nagrinėja Bažnytinis tribunolas ir pareiškia savo nuomonę apie santuokos galiojimą ar negaliojimą. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2008 03 31, 20:27)
O kas negerai tom našlėm?  g.gif

Na su našlėm viskas OK sveikos. Tik daug marokos, na vyras tarkim impotentas, palikuonių susilaukti negali, o kad nepasimylėjo įrodyti negali... Man tas požiūris į žmogaus kūną, labai jau šlikščiai skamba, o jau bažnytiniai terminai, net bjauru rašyti, bent tuos kuriuos pateikė J.E. Aistė&Julijonas. Tie terminai tokie vartotojiški brrrr.
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2008 03 31, 20:22)
Kaip gi ji neskaisti, jei pasimylėti nepavyko, ar nebuvo bandoma? blink.gif  O jei pavyko tada santuoka panaudota ir prašom ramiai sau gyventi, kol mirtis išskirs mirksiukas.gif
Dar kartą sakau, kad prašom  sau gyventi, kas gi liepia skirtis. 4u.gif  Tik tokiu atveju yra galimybė, o kitais atvejais tos galimybės nėra.  Santuokinė lova tai ne šiaip sau lova, nuo seniausių amžių joje žmonės gimdavo, švęsdavo savo santuokinę meilę ir joje mirdavo- taigi kaip ir šventas toks baldas mirksiukas.gif  O jei nejuokaujant, tai tokia problema, kai visiškai neįmanoma pasinaudoti santuoka pradėti vaikams(kas yra santuokos pagrindinė prasmė) man visgi rimtesnis pagrindas skirtis (nors šis žodis čia netikslus) , nei "nesutapo charakteriai" rolleyes.gif
Apie pažymas nesigilinsim, nes tu netiksliai supranti tą mechanizmą, o čia ne tema apie pažymas rolleyes.gif

aš ne tai kad netiksliai, aš visiškai nesuprantu to mechanizmo. Bet kaip tu nesupranti, kad ne tik impotentai negali turėti vaikų. Yra porų kurios mylisi ne vienus metus ir moteris nepastoja, o tam gali būti galybė priežasčių, ir vyro, ir moters, ir abiejų nevaisingumas. Ir čia jau pagrindas skirtis? Didesnis nei pykčiai ir barniai kasdieną? sorry, man tai nesuvokiama nė per kur schmoll.gif
beje, čia tema ir ne apie nuodėmes, bet ne aš tą temą pradėjau wink.gif
Atsakyti
Labai jau įsigilinom į skyrybas lotuliukas.gif
Skirtis katalikų Bažnyčia nesiūlo, galite nesibaisėti ir jei patys į ją nesikreiptų su prašymais peržiūrėti santuokos galiojimo-negaliojimo aplinkybes kunigas, garantuoju, nei vienai sutuoktinių porai nesiūlytų skirtis 4u.gif
O jei kažkas kreipiasi, tai kiekvieną tokį kreipimąsi nagrinėja individualiai ir kam čia mum kurti įvairiausias situacijas kas būtų jeigu būtų mirksiukas.gif
Tema apie pasiruošimą santuokai, o ne apie santuokos negaliojimo skelbimą bigsmile.gif
Atsakyti
O as pavyzdziui nesiskirciau su savo vyru net ir tuo atveju jeigu su jis btu nevaisingas. Juk galima ir isivaikinti vaikuti, taip ir dar gera darba padarytum. As noriu su savo MB sulaukti senatves wub.gif
Atsakyti
Aš ne apie skyrybas, aš apie „panaudojimą“. Ir šiaip moters kūnas tampa, kažkoks lakmuso popierėlis, daiktas kuriuo naudojasi, ar ne. Ar ne perdaug tai sureikšminta...
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2008 03 31, 20:54)
Aš ne apie skyrybas, aš apie „panaudojimą“. Ir šiaip moters kūnas tampa, kažkoks lakmuso popierėlis, daiktas kuriuo naudojasi, ar ne. Ar ne perdaug tai sureikšminta...

na vyro nepatikrinsi, tai kimbama prie moters... nup senų senovės...
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2008 03 31, 20:22)
Nesupratau blink.gif  Koks melas galioja? Joks negalioja...  Jei besituokdamas apgausi tokia santuoka negalioja.

na, kad ir tikrojo charakterio slėpimas, nesantuokinių vaikų turėjimas ir pan. juk visas šitas staigmenas gina pažadas ,,iki mirties,,?
QUOTE(Moonte @ 2008 03 31, 21:54)
Ar ne perdaug tai sureikšminta...

Taip, per daug. Per daug ir iki, ir po vedybų.
Atsakyti
suprantu kad seima ir vaikai yra beveik neatsiejami. bet jei MB butu nevaisingas, tai nieko nekeistu.. juk ne del to ji myliu...
pamilau ji dar tada, kai apie vaikus jokiu minciu nebuvo.

kai pildem sutuoktiniu anketa, man uzdave labai keista klausima - ar jus, budama santuokoje, nekliudysite savo vyrui teises turet vaiku?
paprasiau pakartot klausima.
pakartojo.
atsakiau - nekliudysiu, su salyga, kad TIK SU MANIM biggrin.gif (kunigas zinoma pritare lotuliukas.gif

bet pats klausimas man pasirode keistas
[MB nera katalikas, todel jam kunigas tokio klausimo neuzdave.
idomu, ko klausia vyro kataliko?....]
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2008 03 31, 22:54)

Tai juk ne apie moters panaudojimą kalbama blink.gif Santuokos panaudojimą doh.gif
Be to kas gi jums liepia skirtis? Nuostabu ir labai teisinga, kad norite gyventi su savo vyru ir laimėje ir nelaimėje ir sveikatoje ir ligoje... Kas siūlo skirtis???
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2008 03 31, 23:07)
Tai juk ne apie moters panaudojimą kalbama blink.gif  Santuokos panaudojimą doh.gif 
Be to kas gi jums liepia skirtis? Nuostabu ir labai teisinga, kad norite gyventi su savo vyru ir laimėje ir nelaimėje ir sveikatoje ir ligoje...  Kas siūlo skirtis???

Šiaip aš esu išsiskyrusi ir gyvenu su tuo pačiu, už kurio ir buvau ištekėjusi, jis yra mano vaiko tėvas, vienintelis vyras mano gyvenime, tiesiogine to žodžio prasme.

Kalba ėjo ne apie skyrybas, o apie moters statusą, požiūrį į ją. Šiaip aš nesuprantu, kaip galima panaudoti santuoką.
Atsakyti