Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta gyventi kartu iki vestuvių?

ta 'draugystes trukme' reliatyvus dalykas.

mano drauge 3 metus draugavo, beveik gyveno kartu (na tas 'beveik' - studentiskam bendrabuty tarsi atskirai bet beveik kartu smile.gif, jis svaigo apie santuoka ir vaikus, o jai kuo toliau tuo labiau kilo abejones.

galu gale jie issiskyre, ir netrukus ji sutiko zmogu (kuris irgi buvo tika po issiskyrimo po 4 metu draugystes), su kuriuo vos ne pirma pazinties savaite vos ne apie vaikus ir bendra senatve kalbejo..
kadangi tai bendramokslis, o mokslai baiges, tai del skyrusio atstumo net nelabai jie turejo galimybe i pasimatymus vaiksiot, nekalbant apie 'pagyvenima kartu'.

bet.. vasara susitiko, rudeni apie vestuves prasneko, ziema pasipirso, pavasari (t.y. net nepraejus metam nuo pazinties) susituoke, prisieke pries dieva amzina meile. per ta laika faktiskai susibege buvo (susibegimu vadinu sveciavimasi vienas kito mieste, gal po savaite, gal ilgiau) ne daugiau kartu nei ant ranku yra pirstu, o siaip nuolat bendravo tik per atstuma.

is vienos puses atrode 'nerealu' wub.gif geraja prasme,
is kitos.. na man tikrai buvo neramu.. ji mano geriausia drauge ir tikrai bijojau kad nesuklystu, bet gyvenimas jos, sprendimas jos.

ju santuoka kol kas trunka salyginai ne ilgai, si pavasari 3 metai. bet viskas nuostabu wub.gif ir kuo toliau tuo rodos geriau wub.gif
manau ji rizikavo, tikrai rizikavo. bet meile kartais taip kerta per smegenis kad nesuprasi lotuliukas.gif
svarbiausia, kad viskas jiems puikiai ir tikiuos kad taip bus ateity thumbup.gif

tai dar karta patvirtina, kad absoliuciu taisykliu nera smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2008 04 02, 18:08)
jausmai, požiūris, vertybės... įsitikinimai... gal ir geri dalykai, bet statistika.... ji nugali viską... statistiškai, žmonės kurie tuokiasi kai moteris pastojo, t.y. iš reikalo, daugiau kaip pusė vėliau išsiskiria... kitos susitaiko ir gyvena kaip UAB, kartu, bet atskirai...

O jei nestuke.gif patampi gyvenant kartu? Sutikit, gyvenant kartu, si tikimybe padideja.... Negi skubiai tuoktis ir visiems sakyti "ai, tai ir taip jau ruosemes"? Sakysit, geriau palaukti, kol meile, branda, tarpusavio pazinimas isaugs iki tiek, kad patiems noresis tuoktis? Gyventi, kaip ir seima, bet dar nevisai? Vyresnems tai gal ir imanoma, bet jei tau 18-20 metu atlaikyti visa ta aplinkos spaudima (ypac tevu)...
Atsakyti
QUOTE(RHA @ 2008 04 04, 15:27)
O jei  nestuke.gif patampi gyvenant kartu? Sutikit, gyvenant kartu, si tikimybe padideja.... Negi skubiai tuoktis ir visiems sakyti "ai, tai ir taip jau ruosemes"? Sakysit, geriau palaukti, kol meile, branda, tarpusavio pazinimas isaugs iki tiek, kad patiems noresis tuoktis? Gyventi, kaip ir seima, bet dar nevisai? Vyresnems tai gal ir imanoma, bet jei tau 18-20 metu atlaikyti visa ta aplinkos spaudima (ypac tevu)...

Na tai užjaučiu dėl tave supančios aplinkos.. Gyvenau su savo ex kai man buvo 21-22 metai, dabar gyvenu su savo būsimu vyru, ir nieks nesikiša. Juk čia mūsų gyvenimas. O kai dėl tėvų spaudimo susituokia 18-20 metų žmonės tai manau irgi ne kas..
o dėl padidėjusios nestuke.gif tikimybės nesutinku. Čia jau nuo apsisaugojimo priklauso o ne nuo gyvenimo ar negyvenimo kartu wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maidala: 04 balandžio 2008 - 14:45
Mes jau beveik 3 metus gyvenam kartu ir va dabar jau ruosiames vestuvems:) manau kad siti matai pragyventi kartu pries vestuves buvo naudingi smile.gif nes pazinau zmogu su kuriuo ruosiuosiu nugyventi visa gyvenima biggrin.gif
Atsakyti
Manau, kad butina pagyventi kartu iki vestuviu ir apsitrinti. As susituokiau tik del vaiko, po 3 metu bendro gyvenimo, bet galejau ir nesituokti, kas gi butu pasikeite. Aplinkiniai tikrai reaguoja labai prastai, prisiklausiau ir kalbu apie morale ir apie skyrybas ir isnaudojima ir pan., bet daugiausia moralizuoja tie, kurie patys savo morale neblizga. Argi tos vestuves taip svarbu? Tevai kazkodel irgi isivaizdavo, kad tai labai jau svarbus dalykas, nors man atrodo, kad dar svarbiau surasti mylima zmogu. Manau, kad vestuves reikalingos zmonems, kurie linke i mena, daznai lanko spektaklius ir patys nori tuose spektakliuose vaidinti...
Atsakyti
QUOTE(Emile @ 2008 04 09, 15:24)
Manau, kad butina pagyventi kartu iki vestuviu ir apsitrinti. As susituokiau tik del vaiko, po 3 metu bendro gyvenimo, bet galejau ir nesituokti, kas gi butu pasikeite. Aplinkiniai tikrai reaguoja labai prastai, prisiklausiau ir kalbu apie morale ir apie skyrybas ir isnaudojima ir pan., bet daugiausia moralizuoja tie, kurie patys savo morale neblizga. Argi tos vestuves taip svarbu? Tevai kazkodel irgi isivaizdavo, kad tai labai jau svarbus dalykas, nors man atrodo, kad dar svarbiau surasti mylima zmogu. Manau, kad vestuves reikalingos zmonems, kurie linke i mena, daznai lanko spektaklius ir patys nori tuose spektakliuose vaidinti...

atsiprasau, bet kas cia do nesamone? bigsmile.gif
Atsakyti
As TIK uz gyvenima iki vedybu. Nereikia gyventi su kiekvienu savo gyvenime sutiktu vyru, bet jei santykiai abipusiai rimti, jei kyla minciu apie ateiti, jei abu to nori, tai reikia pabandyti gyventi kartu. Mes pradejom bendrauti prie daugiau nei 5 metus ir gyventi pradejom nepraejus metams. Pacioje pradzioje buitis buvo skurdoka (del to irgi kildavo nesklandumu), reikejo apsitrinti, priprasti, prisitaikyti ir dar visko reikejo:), bet dabar buitis visiskai sutvarkyta, turim nuostabiausia dukryte ir vis dar kalbam apie ilga gyvenima kartu:) Visa ta laika buvo norinciu mus "suzenyti", bet nemanau, kad kas nors nuo to pasikeis. Na nebent mano pavarde:) Mes mieliau planuojam broliuka ar sesute musu lialiui, bet ne vestuves:) Taip, kad mano gyvenimo patirtis tokia. Jei griztu laikas atgal ir vel taip elgciausi. Niekada neturejau tikslo isteketi, kaip kad daugelis Lietuvos merginu:) Norejau sutikti TA zmogu ir sutikau. Man jis vyras, bet tik ne pase:)
Atsakyti
Nors ir kaip vyresnieji smerkia tai ir begėdyste laiko tongue.gif , bet aš tik už tai, kad prieš vestuves verta kartu pagyventi. Suprantama, kad tai nereiškia, kad tik kadrą susirandi ir kuri bendrą lizdelį, tačiau jei planuoji kartu kurti gyvenimą, tikrai verta.
Mėnesį pagyvenimai kartu labiau vienas kitą pažinsit, nei metus laiko prasitrynę rankutėmis susikabinę po kavines smile.gif
O jei kalbame apie tai, kad senieji sako, kad prarandame visą vestuvių žavesį, romantiką, kad viską suvulgariname, tai čia jų reikalas. Manau geriau sužinoti visus jo "niuksus" anksčiau ir pasižiūrėti ar galėsit vienas prie kito taikytis, nei atšvesti romantiškai vestuves ir po mėnesio skirtis "dėl charakterio nesutapimų"...
Atsakyti
Liūdna man ši tema verysad.gif Skaitau ją ir matau, kaip maža žmonėse tikėjimo, kad viskas gali būti į gera, pasitikėjimo kitais žmonėmis, pasitikėjimo savimi, kaip maža meilės, nes ji juk viskuo tiki, viskuo viliasi ir viską ištveria... unsure.gif Nerašykite man, kad jūs realistės... Nes jei realistai tokie nenoriu būti realiste schmoll.gif Man geriau pasitikėti ir apsivilti nei visuose matyti pavojų.
Linkiu visoms būti laimingoms 4u.gif bye1.gif
Atsakyti
QUOTE(Magreco @ 2008 04 11, 14:11)
Manau geriau sužinoti visus jo "niuksus" anksčiau ir pasižiūrėti ar galėsit vienas prie kito taikytis, nei atšvesti romantiškai vestuves ir po mėnesio skirtis "dėl charakterio nesutapimų"...

O kiek tokiu atveju, kai poros kartu pragyvena po6-7 metus , susituokia ir issiskiria nepraejus ne metams po vestuviu? Ka apie tai pasakysit visos, pazine savo antraja puse? smile.gif
Atsakyti
Apie ka mes cia? Skaitau ir oda siurpsta. Visokiu yra...........visokiu ir reikia:)
Omenyje turiu "Luknes" pasisakyma
Papildyta:
QUOTE(paliulaite @ 2008 04 12, 19:08)
O kiek tokiu atveju, kai poros kartu pragyvena po6-7 metus , susituokia ir issiskiria nepraejus ne metams po vestuviu? Ka apie tai pasakysit visos, pazine savo antraja puse? smile.gif

Idomi butu statistika, jei jau diskutuojam. O kiek yra tokiu atveju, kai pavaikstom susikime uz rankuciu puse metu ir pastojam, o tada jau vaidinam vestuves, laiminga seima ir gyvenam del vaiku ??? Kiek gyvenam? Kol vyrai neiskencia surugusiu snukiu, pinigu stygiaus ir sekso trukumo, nes partneris niekada rimtai ir netrauke??? Rasai "bele ka"........ jei skaitytum psichologu straipsnius, tai zinotum, kad 5 m. ,7 m. ir t.t. santykiu krizes egzistuoja neziurint i tai ar pora turi antspaudus pase ar neturi. Tik vieni krizes moka/gali isgyventi, o kiti skiriasi:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo petelka: 12 balandžio 2008 - 22:56
o kiek yra tokiu poru, kuriu santuoka paspartina vaikiuko atsiradimas? Ir kiek ju daug gyvena po to laimingai? Tiesiog savo pasisakymo norejau, kad nebutu vienareiksmiskai brukama nuomone, kad butina gyventi kartu. Nes nuo to, gyvensui tu ar negyvensi, kaip jau sakai, reikia pergyventi tas pacias krizes smile.gif
Atsakyti