Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta gyventi kartu iki vestuvių?

QUOTE(Moonte @ 2008 04 22, 11:59)
Negaliu pritarti didžiajai daliai merginų, nes nemanau, jog gyvenimas prieš santuoka yra bandomasis laikotarpis ir tik todėl jis yra būtinas. Mano giliu įsitikinimu, tai jau yra bendras gyvenimas, sugyvenimas ir t.t. su lygiai tokiomis pat pareigomis ir įsipareigojimais, kaip ir oficiali santuoka. Ir atneša lygiai tokią pačią moralinę žala, skausmą. Kai žmonės gyvenantys kartu išsiskiria, gal agonija tęsiasi trumpiau, nėra teisinių formalumų. Tik toks skirtumas.

Samira, bet aš gyvenimo nesusituokus rožiniai nevertinau. Nors esu gyvenimo nesusituokusi šalininkė, nors ne, tiksliau manau, kad kiekvienas turi gyventi taip, kad jam ir jo artimui būtų gerą, ir jie būtų laimingi. O aplinkiniai su savo pažiūromis ir norais, neturi teisės manipuliuoti savo artimus žmones, nes tai jų pasirinkimas, jis yra gerbtinas.

Lygiai taip pat pritariu kokius reikalavimus savo vaikam iškėlė Luknė, nesimylėti jos namuose iki santuokos. Tai jos namai, jos gyvenimo dalis, jos norai ir panašiai mąstančių tėvų norai turi būti gerbiami, bet už tėvų namų ribos...

Man yra atgrasus dalies žmonių noras teisti, kitaip mąstančius ir gyvenančius.

Aš susituokęs vadinasi dorovingas ir nesvarbu, kad ta santuoka tik fikcija, bet jis jaučiasi, kad turi teisę smerkti gyvenantį ne santuokoje, kuris vykdo visus santuokinius įsipareigojimus, nors nėra apie taip pasiskelbęs viešai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 23 balandžio 2008 - 11:27
QUOTE(Moonte @ 2008 04 23, 12:26)
Samira, bet aš gyvenimo nesusituokus rožiniai nevertinau. Nors esu gyvenimo nesusituokusi šalininkė, nors ne, tiksliau manau, kad kiekvienas turi gyventi taip, kad jam ir jo artimui būtų gerą, ir jie būtų laimingi. O aplinkiniai su savo pažiūromis ir norais, neturi teisės manipuliuoti savo artimus žmones, nes tai jų pasirinkimas, jis yra gerbtinas.

Lygiai taip pat pritariu kokius reikalavimus savo vaikam iškėlė Luknė, nesimylėti jos namuose iki santuokos. Tai jos namai, jos gyvenimo dalis, jos norai ir panašiai mąstančių tėvų norai turi būti gerbiami, bet už tėvų namų ribos...

Man yra atgrasus dalies žmonių noras teisti, kitaip mąstančius ir gyvenančius.

Aš susituokęs vadinasi dorovingas ir nesvarbu, kad ta santuoka tik fikcija, bet jis jaučiasi, kad turi teisę smerkti gyvenantį ne santuokoje, kuris vykdo visus santuokinius įsipareigojimus, nors nėra apie taip pasiskelbęs viešai.

Aš tikrai nieko nesmerkiu. Kiekvienas renkasi, kaip patogu ir pagal savo įsitikinimus. Čia aš susiduriu su savo kartos žmonių kritika (kalbu ne apie šią temą), kad puolu į santuoką nepagyvenusi su žmogumi. Mane gąsdina, kad susidūrę su kasdienine buitimi ir prigęsus mūsų aistrai, mūsų santykiams gali ateiti galas. Nes nepažinome vienas kito bendrai gyvendami iki santuokos. Sako: negyvenote kartu, jums bus labai sunku. Aš sutinku, kad lengva nebus, bet tokie jau mūsų įsitikinimai. O juolabiau ir kitos kartu apsigyvenimo aplinkybės sutampa su vestuvėmis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samira: 23 balandžio 2008 - 12:31
QUOTE(Samira @ 2008 04 23, 13:30)
Sako: negyvenote kartu, jums bus labai sunku.

o koks skirtumas kas ką sako? rolleyes.gif juk ne dėl to, kad sako bus blogai ar dėl to, kad nesako- gerai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Samira @ 2008 04 23, 13:30)
Aš  tikrai nieko nesmerkiu. Kiekvienas renkasi, kaip patogu ir pagal savo įsitikinimus. Čia aš susiduriu su savo kartos žmonių kritika (kalbu ne apie šią temą), kad puolu į santuoką nepagyvenusi su žmogumi. Mane gąsdina, kad susidūrę su kasdienine buitimi ir prigęsus mūsų aistrai, mūsų santykiams gali ateiti galas. Nes nepažinome vienas kito bendrai gyvendami iki santuokos. Sako: negyvenote kartu, jums bus labai sunku. Aš sutinku, kad lengva nebus, bet tokie jau mūsų įsitikinimai. O juolabiau ir kitos kartu apsigyvenimo aplinkybės sutampa su vestuvėmis.

Mieloji, aš jums ir nesakau, kad jus smerkiate, tiesiog yra žmonių kurie tai daro. Todėl jums visai nereikia teisintis. Mes juk kalbame aplamai, be asmeniškumų.

Net tarp augalų yra ankstyvi ir vėlyvi vaisiai. Taip ir tarp žmonių, vieni greitai prisirpsta vestuvėm, o kitiem reikia laiko, badomojo laikotarpio, ar visai nereikia vestuvių, nes galvoja, kad tai tik formalumas... Bet juk negali teigti, kad visi šie žmonės vienas kito nemyli, arba tie kurie susituokė myli labiau... O ir išmatuoti jausmų stiprumą labai sunku, nėra pasaulyje tokių svertų.

Pasekmės. Nepriklausomai geri ar blogi poelgiai, jie visi palieka pėdsakus žmogaus gyvenime. Iš jų mes mokomės, priklauso nuo žmogaus, ar po išbandymų jis liks asmenybė.

Nereikia gąsdintis, svarbiausia noras būti kartu ir mokėjimas į vienas kitą įsiklausyti. Negali gyvenimo nugyventi vadovaujantis svetima patirtimi, žinoma gali padaryti iš to išvadas, bet gyventi savo gyvenimą, mes visi skirtingi, kas vieniem gerai, kitam gali netikti.
Atsakyti
manau, kad gyventi kartu verta, ne vien del to, kad pazinsite zmogu, apsitrinsite, taspite dar artimesni, bet dar ir del to, kad gyventi su savo antra pusele yra nepakartojama, ir to niekas neatsvers. Mums tiesiog buvo per mazai to laiko, kuri praleisdavome kartu, todel priemem si sprendima ir nera ne vienos dienos, kad mes del to gailetumemes.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2008 04 23, 12:31)
Lukne, aš tikrai nekimbu prie žodžių blush2.gif , bet man tai protu nesuvokiama.

Pasinaudoti santuoka, tai kaip... Tai ką, lytinis aktas yra pasinaudojimas santuoka. Visą gyvenimą galvojau, kad santuoka yra viešas, iškilmingas savo jausmų ir ketinimų deklaravimas, kitaip sakant įsipareigojimas, kitaip pasitikėjimo kulminacijos viršūnė, bet jokiu būdų ne sekso legalizavimas.

Santuoka yra daugialypė ir daugiaprasmė. Ką tu mini mano nuomone viskas į eina į jos esmę. Juk jei teigsime, kad sostas yra tik valdžios simbolis, iškilmingas valstybės aukščiausios valdžios įvaizdis, karaliaus valdžios ženklas ir t.t., bet jokiu būdu ne baldas skirtas atsisėsti, tai nebūsime iki galo teisūs mirksiukas.gif

QUOTE(maidala @ 2008 04 23, 13:09)
bet anoks čia stebuklas kad vyras buityje padeda? <...> Visgi panašu kad prieš gyvenimą iki vestuvių pasisakančios yra vyresnės kartos ir kitokio mastymo..

O gyvenimas santuokoje turi lietis stebuklais? Manau sugebėjimas sugyventi su žmogumi ir tuo džiaugtis pačiam ir matyti tuo besidžiaugiantį sutuoktinį jau yra stebuklas. Ypač šiais laikais, kai dėl kiekvieno "charakerių nesutapimo" skubama skirtis.
Ką reiškia posakis vyresnė karta? Man 32 ir aš jau vyresnė karta g.gif , na o dar po 10 metų jau būsiu senesnioji karta? O paskui gyvenimas baigiasi? Romėnai sakė "o laikai, o papročiai..." Jei jau tada manė, kad jaunoji karta labai skiriasi nuo vyresnės ir dabar mano tą patį, tai aš darau išvadą - niekas žmoguje iš tikrųjų nepasikeitė ir iš vis žmogus per tūkstantmečius labai mažai keičiasi. Jo dorybės ir ydos lieka tos pačios. Keičiasi rūbai, papročiai, bet žmonės lieka tokie pat rolleyes.gif Taigi jei tarp mūsų 10 metų skirtumas, tai nesakykite, kad aš kitos kartos. Mes visi vienodi ir tie kurie jau negyvena ir tie kurie dar negyvena. Pradedame gyventi kaip maištininkai, o paskui tampame tradicijų puoselėtojais, gal kiek skirtingų tradicijų, bet visgi cool.gif
Atsakyti
Mes gyvenom iki santuokos kartu ir dziaugiuosi tuo, seip galejom dar metelius kitus taip pagyvent blush2.gif
Atsakyti
Tikrai nebūtina kartu gyventi iki vestuvių schmoll.gif Tai negarantuoja ilgo ir laimingo gyvenimo kartu. Netgi priešingai.

Blogiausia yra tai, kad dabar jauni žmonės labai skuba, forsuoja savo jausmus. Viskas vyksta pagal scenarijų "Užvakar susipažinom ir sušokom į lovą, vakar apsigyvenom kartu, o šiandien jau bėgam į zagsą su pareiškimais" doh.gif Jokios platoniškos draugystės, jokios paslapties ir jausmo šventumo, tyrumo, ko pasekmė - skubotai priimtas sprendimas. Aišku, dažniausiai klaidingas. Juokas ima, kai jaunuoliai didžiuojais, kad jie iki vestuvių kart gyveno NET metus doh.gif Tai yra visiškas niekalas, jeigu nebuvo kartu suvalgytas pūdas druskos.

Šeima šiais laikais nevertinama, santuoka - nupiginta, ir tai yra mūsų visuomenės tragedija.

Beje, mano pačios pavyzdys rodo, kad ir be "bandomųjų laikotarpių" galima sukurti gražią ir laimingą šeimą wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2008 04 26, 15:11)
Tikrai nebūtina kartu gyventi iki vestuvių  schmoll.gif  Tai negarantuoja ilgo ir laimingo gyvenimo kartu. Netgi priešingai.

Blogiausia yra tai, kad dabar jauni žmonės labai skuba, forsuoja savo jausmus. Viskas vyksta pagal scenarijų "Užvakar susipažinom ir sušokom į lovą, vakar apsigyvenom kartu, o šiandien jau bėgam į zagsą su pareiškimais" doh.gif Jokios platoniškos draugystės, jokios paslapties ir jausmo šventumo, tyrumo, ko pasekmė - skubotai priimtas sprendimas. Aišku, dažniausiai klaidingas. Juokas ima, kai jaunuoliai didžiuojais, kad jie iki vestuvių kart gyveno NET metus  doh.gif  Tai yra visiškas niekalas, jeigu nebuvo kartu suvalgytas pūdas druskos.

Šeima šiais laikais nevertinama, santuoka - nupiginta, ir tai yra mūsų visuomenės tragedija.

Beje, mano pačios pavyzdys rodo, kad ir be "bandomųjų laikotarpių" galima sukurti gražią ir laimingą šeimą  wub.gif

Tai ką tu sakai yra ir gerai pasakyta - man labai patiko, kur mėlynai, bet vat apie paslaptis, mano patirtis kitokia, kaip ir kiekvieno mūsų skirtinga - pirmuoju atveju buvo daug paslapties, žengėm žingsnius draugystėje itin lėtai, bet po 6,5 metų draugystės su sužadėtiniu išsiskyrėme, kartu negyvenome praktiškai (na 1, 5 mėn viso sudėjus nelaikau gyvenimu kartu). Dabar yra kitaip, tokios paslapties kaip tu mini galima sakyt nebuvo, ilgai nesiplatoninom ir pradėjom nakvot viens paskitą, po metų kartu apsigyvenom ir štai dabar apmastę suvokę jausmus ir juos pasitikrinę mes netrukus kursime šeimą. ir aš labai džiaugiuosi, kad viskas vyko būtent taip, tokiu scenarijumi, netempiant platoniškumo ribų (amžius dabar jau brandesnis ir šiaip), iškart kalbantis apie norus, mąstant racionaliai - kam važinėti viens pas kitą ir vežiotis daiktus, jeigu galima daiktų nesitampyt ir įgyvendint svajonę nuolat būti su mylimu žmogumi.

Na tik norėjau pasakyt, kad kiekvienas esame skirtingas su savo poreikiais ir kas vienam yra tobulas arba siektinas scenarijus, kitam, su jo poreikiais, svajonėmis ir norais - nebūtinai.
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2008 04 26, 08:42)
Santuoka yra daugialypė ir daugiaprasmė. Ką tu mini mano nuomone viskas į eina į jos esmę. Juk jei teigsime, kad sostas yra tik valdžios simbolis, iškilmingas valstybės aukščiausios valdžios įvaizdis, karaliaus valdžios ženklas ir t.t., bet jokiu būdu ne baldas skirtas atsisėsti, tai nebūsime iki galo teisūs mirksiukas.gif

Mieloji, bet mes abi rašome tą pati. Taip meilė daugialypė, tai kodėl bažnyčia taip sureikšmina seksą? Vadinasi bendrauti, leisti į savo sielą galima, o kūnas yra tabu. Keista...

Dar kartą kartoju, kai žmonės išsiskiria skaudą sielą, o ne intymias kūno vietas?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2008 04 26, 19:37)
Mieloji, bet mes abi rašome tą pati. Taip meilė daugialypė, tai kodėl bažnyčia taip sureikšmina seksą? Vadinasi bendrauti, leisti į savo sielą galima, o kūnas yra tabu. Keista...

Dar kartą kartoju, kai žmonės išsiskiria skaudą sielą, o ne intymias kūno vietas?

Išsiskyrus skauda sielą, bet tik tiems, kas išsiskyrė, nesugebėjo gyventi kartu. O jei kūnas ne tabu, tikėtina, kad atsirado vaikai ir išsiskyrus, skauda jau ne dviems, o dar ir tiems, kas visai niekuo dėtas. Beje vaikams, ne tik skauda, bet dažnai ir jų tolimesniam gyvenimui atsiranda randas, kuris primena apie patirtą skausmą, trukdo gyventi, jie lieka nuskriausti labiausiai.
Be to kūną laiko tabu manau dar ir todėl, kad nemažai daliai būtent tas kūnas ir svarbiausia. Net priežodį esu girdėjusi "Duok, Dieve, gražią, o gerą pats pasidarysiu". Žmona renkamasi pagal išvaizdą, vyras dar ir pagal piniginės storį... Gal todėl tam ir dedamas didesnis draudimas, kad atkreiptų dėmesį, kad esama dar kažko. Iki vestuvių kūnas - draudžiama, bet galima mylėti, domėtis, rūpintis, pažinti ir t. t.
Na čia tik mano tokia nuomonė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2008 04 26, 23:16)
Išsiskyrus skauda sielą, bet tik tiems, kas išsiskyrė, nesugebėjo gyventi kartu. O jei kūnas ne tabu, tikėtina, kad atsirado vaikai ir išsiskyrus, skauda jau ne dviems, o dar ir tiems, kas visai niekuo dėtas. Beje vaikams, ne tik skauda, bet dažnai ir jų tolimesniam gyvenimui atsiranda randas, kuris primena apie patirtą skausmą, trukdo gyventi, jie lieka nuskriausti labiausiai.
Be to kūną laiko tabu manau dar ir todėl, kad nemažai daliai būtent tas kūnas ir svarbiausia. Net priežodį esu girdėjusi "Duok, Dieve, gražią, o gerą pats pasidarysiu". Žmona renkamasi pagal išvaizdą, vyras dar ir pagal piniginės storį... Gal todėl tam ir dedamas didesnis draudimas, kad atkreiptų dėmesį, kad esama dar kažko. Iki vestuvių kūnas - draudžiama, bet galima mylėti, domėtis, rūpintis, pažinti ir t. t. 
Na čia tik mano tokia nuomonė ax.gif

Lukne, katinėli, juk pasitaiko, kad šeimose gyvena žmonės, kaip sakoma tik dėl vaikų, be jausmų tik pareiga riša. Ar tai ne luošinimas vaikų, kai šeimoje vyrauja melas. Na negali žmogus tverti be meilės, ir eis jis svetimoteriauti ir t.t. Vėl gi melas, tai kam jis reikalingas... Dievui...

Sakai išorė, pinigai... Tame ir esmė, tada ko jie veda, tik legalizuoja seksą, užčiaupti visuomenės daliai burnas, kuri rūpinasi kitų geroveir t.t. Taip juk nuvertinami santuokos saitai.

Va manau mergaitės nori geriau pažinti partnerį, kad ne vien dėl grožio, bet ir dėl vidaus jas myli, ir jau prisižadėti vienas kitam viešai.

Susilaikymas, na neapsaugo jis nuo nusivylimų, neapsaugo.

O jei žmogus, laikosi duoto žodžio, tai tas duotas žodis tampa kančia, o ką gali suteikti kenčiantis, nieko nemylintis žmogus. Netikiu, kad jis sugebės padaryti savo šeimą laiminga jausdamas dvasinį diskomfortą. Santuoka tampa rankų sukimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 27 balandžio 2008 - 13:06