QUOTE(Moonte @ 2008 04 22, 11:59)
Negaliu pritarti didžiajai daliai merginų, nes nemanau, jog gyvenimas prieš santuoka yra bandomasis laikotarpis ir tik todėl jis yra būtinas. Mano giliu įsitikinimu, tai jau yra bendras gyvenimas, sugyvenimas ir t.t. su lygiai tokiomis pat pareigomis ir įsipareigojimais, kaip ir oficiali santuoka. Ir atneša lygiai tokią pačią moralinę žala, skausmą. Kai žmonės gyvenantys kartu išsiskiria, gal agonija tęsiasi trumpiau, nėra teisinių formalumų. Tik toks skirtumas.
Samira, bet aš gyvenimo nesusituokus rožiniai nevertinau. Nors esu gyvenimo nesusituokusi šalininkė, nors ne, tiksliau manau, kad kiekvienas turi gyventi taip, kad jam ir jo artimui būtų gerą, ir jie būtų laimingi. O aplinkiniai su savo pažiūromis ir norais, neturi teisės manipuliuoti savo artimus žmones, nes tai jų pasirinkimas, jis yra gerbtinas.
Lygiai taip pat pritariu kokius reikalavimus savo vaikam iškėlė Luknė, nesimylėti jos namuose iki santuokos. Tai jos namai, jos gyvenimo dalis, jos norai ir panašiai mąstančių tėvų norai turi būti gerbiami, bet už tėvų namų ribos...
Man yra atgrasus dalies žmonių noras teisti, kitaip mąstančius ir gyvenančius.
Aš susituokęs vadinasi dorovingas ir nesvarbu, kad ta santuoka tik fikcija, bet jis jaučiasi, kad turi teisę smerkti gyvenantį ne santuokoje, kuris vykdo visus santuokinius įsipareigojimus, nors nėra apie taip pasiskelbęs viešai.