Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip elgtis tėvams, kai vaikas mušasi?

mano sunui metai ir du menesiai .jei turi rankose kazkoki daikta (pulta nuo televizoriaus , kastuveli , pagaliuka ir t.t.) butinai turi salia esanciam zmogui trenkti. :'( nenoreciaus kad mano vaikas isauktu museika. O taip pat jis megsta kandziotis, labai stipriai kanda.Gal tai tik amziaus problema?
Atsakyti
Taip, tai is dalies amziau problema. Sakau is dalies, nebent vaiaks pats patirtu tokio tipo smurta, t.y. jam bausmes atveju tarkim duotum kaskart per nagus ar kt.
Bet tokio amziaus vaikai daznai taip elgiasi. Maniskis irgi buvo museika - visa tai dar nera samoningai.
Atsakyti
As priejau isvados, kad vaikai taip bando gauti tevu demesi. Maniskiui irgi kartais taip uzeina. Daznai stengiuosi nereaguoti  , bet kartais nervai neatlaiko ir kertu per nagus . Dar pastebejau , kad daznai tai daro supykes arba pavarges. Mes , suauge , tai ka darom tokiu atveju? Issirekiam arba trenkiam su kumsciu i stala. Reakcija garantuota. Tai lygiai taip pat daro vaikas.
Atsakyti
Jeigu norite, kad mušimas (ar kandžiojimasis) nesitęstų, tai, reikia sugalvoti elgtis taip, kad tokį jo elgesį lydėtų nemaloni jam. Pvz., kai matote, jog tuoj trenks, pasakykite, kad jei trenks, tai atimsite tą daiktą. Iš karto, kai tik trenkia, paimkite iš jo tą daiktą, nesvarbu, kad verkia, bet neraminkite tuo metu ir neguoskite. Po kiek laiko, jei taip darys visi šeimos nariai, mušimasis turėtų nustoti. Su kandžiojimusi gal ir galima ką nors sugalvoti, kad po to sektų kažkas nemalonaus. Tokiam amžiuje dažniausiai būna, kad kandžiojasi, bet kai kada išlieka ir vėliau, pvz., kai lanko darželį, susipykus įkanda kitam vaikui. Kai įkanda, tai parodykit vaikui, kad jums tai nepatinka, kad skauda, pykstate ir pan. Jei laikėte ant rankų, kai įkando- iškart padėkite.
Atsakyti
Mano draugės mažajam mušeikai metai ir 9 mėn. bet jei turi ką rankoje tai būtinai paleidžia nesvarbu ar suaugęs ar vaikas, ar į galvą ar į pilvą, ar tai kamuoliukas, ar kokia nors didelė mašina. Po to mama jį pastato į kampą, bet jis verkdamas grįžta prie mamos ir bando glaustis ir nors ir atstumiamas pasijaučia, bet mušimas jau geras pusmetis tęsiasi.
Atsakyti
Oj joj joj!! As irgi turiu tokia problema. Nors mano dvyniai gana dydeli, 3.5 metu, bet vienas is ju museika. Ir broliuka musa, ir svetimam zmogui gali trenkti. As jau praradau vilti kad jis supras kad mustis negalima. As nesuprantu ar cia tokia charakterio savybe, ar jis protestuoja taip ar dar ka nors. Kartais net geda su juo kur nors pasirodyti. sad.gif
Atsakyti
jovita02,
reiktu pabendrauti su ta mama, kad butu aiskiau, dėl ko problema tesiasi.

libra,
gali būti, kad nors ir dvynukai, bet skirtingo temperamento. Nors temperamentas tokios savybės kaip mušimasis negali lemti, tik yra kaip predispozicija: jei vaikas aktyvesnio temperamento, energingesnis, tai, esant palankioms sąlygoms gali pasidaryti "mušeika".
Gali būti, kad vaikas žino, kad muštis negalima, bet vistiek taip elgiasi, nes jam tai naudinga (kokia prasme naudinga, kas pastiprina tokias reakcijas, ar tai yra protestas, reiktų aiškintis konsultacijos, vaizdo analizės metu, stebint, kas vyksta bendraujant su vaiku).
Atsakyti
Mano sunui 2metai ir 1men.Pas mus namuose lankosi labai daug zmoniu,dauguma ju-vyriskos lyties.Jie su vaiku elgiasi kaip su suaugusiu-sveikinasi ranka spausdami,leidzia jam savo masinose daryti ka nori.Pastebejau,kad sunus nemegsta moteru,ypac vyresnio amziaus.Mojuoja su ranka ir sako:"must".Vaikams taip pat,matyt,jaucia konkurencija.daznai prieina ir nei is sio,nei is to,gnybia i ranka.Ir veido israiska labai patenkinta.Gal tai sadizmo pasireiskimas?
Atsakyti
Na manajam jau virš metų, bet pfu pfu pfu...kai vaikštom parke tai tikrai tokių agresyvių sutinkam, kad nelieka nieko kito kaip sprukt kuo toliau. Manasis tai dažnai vaikui taikosi už nosie pagriebti - su tėčiu taip žaidžia, todėl galvoja, kad ir kiti žais su juo, bet kai tas kitas nepasiduoda tai ištiesęs rankas lekia pas mamytę - "upa upa", tipo pane skriaudžia.
Atsakyti
mano kleckiukas (6men) vis mane "primusa".  tai ikanda, tai ranka per veida tranko, tai plaukus pesa, znaibosi ir tt.  puikiai suprantu, kad visa tai daroma dar nesamoningai. noreciau paklaust, nuo kada vaikelis jau gali suprast, kad to daryti negalima. ir kaip toki mazuliuka atpratint nuo mamytes "musimo".
maziukas tapo jau stiprus ir  "musasi" skaudziai. kartais jauciuosi kaip kriause smile.gif
tiesa, savo maziuko niekad nesu barusi , tik beviltiskai stengiuosi jo rankas nuo saves atitraukti smile.gif
Atsakyti
sharka111,
mano drauges sunus taip pat labai moteru nemegsta. oi kaip ji vargsta, kai reik pas gydytoja eit .
Atsakyti
O as aplink matau ne tiek daug museiku, kiek piktu vaiku. Jiems dar tik po pora-trejetameteliu, na ketveri-penkeri buna, bet toks negatyvus poziuris i gyvenima ir zmones, lyg juos kelis kart butu kas apipleses, ju pinigai Sekundes banke palaidoti, Landsbergis gyvenima sugadines :-[ wink.gif. Rimtai, pakalbini toki, graziai pajuokauji, o jis paziuri kaip i priesa ir drebteli ka - taip ar ne- tokiu piktu tonu...Pabandytu mano merguzele taip su zmonem kalbeti, tai as ja paaukleciau. O svetimu taigi nemokysi, tai nuleidziu juokais kaip nors, ir viskas. Na, o kaip tokie piktuoliai elgiasi su mano vaikais, atskira kalba.... Tai as saviskius mokau taip: pasaulyje yra labai labai daug vaiku. Nebutina su visais jais bendrauti. Jei kas elgiasi negraziai - apsisuk ir nueik. Susirasi kitu linksmu, geru vaiku.
 
Atsakyti