Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip elgtis tėvams, kai vaikas mušasi?

QUOTE(Limcamca @ 2006 05 18, 12:39)
Sudavė per rankas, pastatei ant žemės ir nuėjai. Neaiškini nieko, ar čia bloga ar čia gero. Tiesiog atšalei tuo metu, palikai jį

Darau ir aš taip,bet tada maniškis įsikabina į koją,verkadamas atsiprašinėja ir prašo pamyluot.Jei ir toliau nekreipiu dėmesio,daeina iki isterijų,užsiverkia iki užspringimo cry.gif Po to kurį laiką nuo manęs nenori eit,apsikabinęs pasakoja kaip mane myli.Atrodo,jau tikrai taip nedarys,bet kur tau doh.gif Tik užsimiršta,kažkuo neįtinku ir vėl box.gif
Atsakyti
Vadinasi, supranta, kad blogai daro. Bet po to, juk būna taip gera, mama apkabina, myluoja. Gal ir žiauru, bet tavo vietoj vistiek pastatyčiau jį ir nueičiau. Po kokių penkių minučių, prieičiau apkabinčiau ir myluočiau. Bet kažkuriam laikui vistiek palikčiau rėkiantį.
Atsakyti
unsure.gif
QUOTE(Rucelie @ 2006 05 09, 13:37)
rašau ir nežinau - o gal visi tie mažiukai tokie?gal čia normalu?maniškiui dabar metai ir 3mėn, o jis jau TOKS muštukas  blink.gif kartais nesuprantu - nei vaikas supykęs, nei ką, paimi jį ant rankų - ir tvoja per veidą  doh.gif gerai dar jei tik rankyte, o kartais šeria ir bet kuo, kas pasitaiko, pvz mašinyte, žaisliuku  doh.gif tvoja ir tvoja ir tvoja. subari - dažniausiai nepadeda. griežtai, piktai - nepadeda. kelis kart pliaukštelėjau per rankytę - papūtė lūpą, ir vistiek toliau mušasi. stipriau nenoriu suduot - nemanau kad jis dar tą supras  g.gif šiaip jau kai ką iškrečia ir pabaram dažniausiai sureaguoja, o va muštis nenustoja net išbartas  verysad.gif kaip su tuo kovot?muša visus - ir mane, ir tetį, ir senelius, ir auklę...

g.gif man sūnus su žaisliniu mobiliu įstatė mėlynę po akim ,žiebė nuo dūšios iš didelės meilės -tikrai ir aš išbučiuodavau ir jis išmyluodavo.
O mažiukė 1,4 metų duoda į nosį tėčiui ir broliui , tada kai jai per rankytę suduoda, tadu iškart šliopt atgal, va teip -va jokių lupimų , aiškinti ir dar kartą aiškinti,ir mušeiką patraukti iš žaidimų aikštelės,pamažu suvoks ,kad negalima muštis.Tik kantrybės noriu palinkėti mamytėms ir bus okei thumbup.gif , nereikia norėti , kad iškart pasitaisys -laiko reikia suvokti , išmokti.
Mane tik žnaibo ir apgamą drąsko , kai žinda, tada aš ją paleidžiu ir pasakau ,kad man skauda unsure.gif O dar kandžiojosi ,tikkai dantukai išdysta ir nebekanda,o norėjau jau nutraukti žindymą. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 05 18, 13:30)
Vadinasi, supranta, kad blogai daro. Bet po to, juk būna taip gera, mama apkabina, myluoja. Gal ir žiauru, bet tavo vietoj vistiek pastatyčiau jį ir nueičiau. Po kokių penkių minučių, prieičiau apkabinčiau ir myluočiau. Bet kažkuriam laikui vistiek palikčiau rėkiantį.

Tai ir palieku rėkiantį,tik jau nelaukiu isterijų.Tada jau paimu,prisiglaudžiu ir bandau paaiškint,kad daugiau taip nedarytų,nors kuo daugiau aiškinu,kad man skauda,kad taip negalima dar labiau susigraudina verysad.gif Muštukas muštuku,bet jautrus ir gi rolleyes.gif Viliuosi su laiku išaugs iš to mušimosi,nors mane jau rečiau muša,bet vat kitus doh.gif
Atsakyti
Na, pasirodo ne viena cia as tokiom problemom.Prisiregistruoju ir as i pestuku kluba.Mano mamyciukas irgi museika pasidares- baisu, raudonuoju pries kitas mamas.Toks atrodo tylus ramus vaikas, o is patyliuku, kad ziebs.Nezinau kaip bus darzelyje, bandysiu ir as jusu kelis aprasytus metodus taikyti, graziuoju aiskinti.Kadangi mes gyvename ne Liet.O su vaiku tik liet.kalbame, tai su vyru nusprendeme, kad gal tai, kad jis su kitais vaikais nesusikalba ir issaukia ta jo agresyvuma.
Atsakyti
Mano mažylis labai nori vyresnių berniukų. Bet pastoviai vyresni jį primuša. Labai man jo gaila, nes paskui ilgai verkia ir bijo eiti pas vaikus. O kai įsidrąsinęs vėl nueina, tai vėl kas nors jį pastuma, tai vėl bijo eiti kelias dienas. Pastebėjau, kad vienas vaikas pasižymi ypatingu žiaurumu. Jau nekalbant apie tai, kad neįsileidžia vaikų į smėlio dėžę, juos spardo ir muša vien todėl, kad tie į jį žiūri. Aš labai nenorėčiau, kad ir mano vaikas prisižiūrėjęs ir patyręs kitų muštynes ir pats imtų su mažesniais taip daryti.
O tasai vaikas su ypatingu žiaurumu tai yra griežtai auginamas senelio, kuris jį griežtai auklėja, norėdamas padaryti tvarkingą žmogų. Man atrodo mažasis kažkuria prasme atsigriebia ant mažesniųjų.
Atsakyti
mūsų mažiukui irgi užeina mušimosi priepuoliai.Vyrui pasakiau,kad į darželio ir mokyklos tėvų susirinkimus jis eis,nes jaučiu,kad teks dažnai eiti,dėl peštynių.Maniau,kad tik berniukia tokie mušeikos,bet patikėkit kaip aš klydau,mergaitės ne ką moteriškesnės,pastato į vieta berniokus
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2006 05 19, 15:50)
O tasai vaikas su ypatingu žiaurumu tai yra griežtai auginamas senelio, kuris jį griežtai auklėja, norėdamas padaryti tvarkingą žmogų. Man atrodo mažasis kažkuria prasme atsigriebia ant mažesniųjų.

Tai greičiausiai senelis jau perlenkė lazdą, kas per daug tas nesveika. Iš vaiko irgi panašu, kad atvirkštinis variantas nei norėtųsi auga.
Atsakyti
smile.gif
QUOTE(Domuks @ 2006 05 09, 15:33)
Pas mus tas pats nuo pat 6 mėn.Muša visus ir už nieką.Kieme kiti vaikai pamatę maniškį bėga iškart pas mamas ir verkia.Nusivežiau į vaikų kambarį,sumušė 3 vaikus,vienai mergaičiukai net kraujas iš nosytės bėgo.Nusivežiau į Vingio parką,galvojau ten gal bus ramesnis,kur tau,berniukui lūpą praskėlė.Pavargau raudonuot ir atsiprašinėt kitų tėvelių,bet niekaip mudu nesusitariam.Bandžiau ir barti ir per klyną duodavau,ir gražiuoju tariausi,nei į vienus vartus doh.gif Vis laukiau,gal išaugs,bet kad ne labai jis čia man rimsta.Sakau,gal darželį koks kietesnis atsiras tai apramins.Dabar,kai susitinkam su kitais vaikučiais,bandau sakyt,kad tai yra draugai.Iš pradžių būna  ok.gif ,bet tik kažkuris kažko neįtiks,iškart  box.gif Kai aš jam suduodu per rankytes ar subaru niekad neverkia ir toliau tą patį daro.Kai aiškini,lyg ir supranta,bet tik apsisuka ir vėl tas pats.Žodžiu,pasiųtęs,net akys velniukais žybsi,tik ir žiūri kur ką iškrėst.Gal dar išaugs...

Atsakyti
[quote=Sandriuks1,2006 05 16, 22:35]
Turiu du vaikucius,tai dukra kazkaip labai ramiai uzaugo,be jokiu mustyniu ir znaibymusi,o stai mazasis - tai kaip mazas zveriukas verysad.gif
Jei jau kas nepatinka,tai pliekia kaip reikiant,ir visai nesvarbu kaip bandai sita beda sprest:bausme,svelnumu ar barimu,vistiek savo dirba.Aisku dazniausiai nukencia sesuo,nes ji labiausiai pasiekiama,bet kliuna ir man,ir vyrui.
Ir man tos pačios bedos -du vaikai, tai vyresnioji pastoviai gauna verysad.gif Rytas prasideda tuo, kad jis atsikeles, griebia dar miegančiai sesei už plauku... doh.gif . O jei tą atgal duoda, tai peštynes nesibaigia be ašaru, ir tai visa diena (kai į daržą neina). O kas liečia žaislu dalybą... iš viso tyliu doh.gif doh.gif doh.gif abiem reikia to paties to pat metu. Mažius toks dar mažas(1,4), bet jau duoda garo. Bandau sakyti, kad negalima, bet kur tau... tik kartais suveikia. Bijau net pagalvoti, kaip bus, kai į daržą reiks vesti? fear.gif
Atsakyti
Pas mus taip pat vyksta mustynes blush2.gif , bet baisiau kad megejas ir znaibytis, dar kartais ir kandziotis, bandem per rankytes pliaukstelt, bet jokio rezultato. Kai isikabina i plaukus, tai as jam atgal papesiu tada lupas tik papucia, bet ir vel tas pats. Kazkur skaiciau, kad geriausia yra ne musimas, o jam arkartoti jo veiksma, na pvz. pesa tai ir jam papest, kanda tai ir jam ikast. Na trumpam tai padeda, bet tik iki kito karto doh.gif verysad.gif Na gal isaugs blush2.gif vis tikiuos
Atsakyti
maniske anksciau niekad nesimuzdavo tik znaibydavosi pries uzmiegant, jau koks menesis kaip pradejo plaukus pesiot, mustis ir stiprokai ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurutia: 06 birželio 2006 - 18:42