Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip elgtis tėvams, kai vaikas mušasi?

Mano mažoji irgi kartais mušasi, bet pastebėjau, kad jei subaru arba kaip kitaip neigiamai sureaguoju, kai tik dar didesnis pasiutimas užeina g.gif Tai dabar kitą taktiką paėmiau - kai suduoda, pradedu "verkti" graudžiai pasakoju kaip man dabar skauda. Tada verkt pradeda ir ji doh.gif Po to glostau jos galvą ir sakau kad ji gera, su jos rankyte glostau savo galvą ir aiškinu, kad negalima mušis, reikia glosyt. Dabar vis retėja tie mušimosi priepoliai. Pfu pfu pfu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ringa: 14 birželio 2006 - 14:23
sveikutes... as maniau mano vaikas zveriukas o cia pasirodo daugiau tokiu yra... smile.gif.. maniskiui 2,3m tai ko tik jis nedaro sunku turbut butu ir pasakyti.. kandziojasi spjaudosi musasi kartai su kaladelem kai trenke i ausi tai net apsizliumbiau, niekasn epadeda.. paaiskini vaikui kad negrazu kad skauda.... jokios reakcijos ... ir per rankytes gauna ir per uzpakali.. nepadeda... tai kartais jau demesio nekreipiu... rezultatas visada veinodas...liaujasi tai dares kada jam to uzsinori... darzelyje net pora vaikuciu buvo sukandziojes... verysad.gif ir siaip jis pas mane labai aktyvus nenusedi vienoj vietoj... tai ir nepasiduoda jokiam aukleijimui.. kai gerai tai viskas gerai ir svelnus ir milu milu ir daiktus susitvarko nu bet kai uzeina nervu valandele tai tada visiem geriau pasitraukti.
Atsakyti
QUOTE(Meka @ 2006 06 14, 15:34)
.. ir per rankytes gauna ir per uzpakali.. nepadeda...

Itariu, kad vaikas nelabai supranta kodel jam mustis negalima, jei jis pats gauna ir mato kaip kiti musasi doh.gif
Atsakyti
Manoji irgi yra pradejusi mustis,anksciau tai tik kandziodavosi,po to znaibyti buvo pradejusi,o galiausiai ir per veida duoda,tai as jai taip pat per veiduka suduodu,taip ir apsitalzom mes abidvi.
Atsakyti
Oi mano mazoji labiausiai musa broli doh.gif jeigu tik jai kas nors nepatinka arba jis atima jos daikta tai is karto uztvoja-su bet kuo ,net neziuri net kur duoda doh.gif tai prasideda karas namuose gun_rifle.gif
Atsakyti
Musimasis stumdimasis, prasidejo apie antruosius metukus, visi sakydavo kad tai normalus vaiko raidos etapas, laukiau pabaigos, bet...... ir siandien turime ta problema, tik tai greiciau ne iprotis, o naturali vaiko savigina. Pastebiu, kad yra musu draugu rate keletas vaikuciu su kuriais mano mazylis tiesiog negali zaisti, nes nuolat reikia stebeti, kad nesusipestu. ( skirtingi temperamentai) . pestynes kyla del nepasidalintu zaislu, ar kamuolio, o tada tai jau tik saugok.... nes ir besigindamas ikasti gali ( kuo gali, tuo ir ginasi ). Tad brangiosios laukim kaip sako to etapo, kada musu maziai isaugs ta musimosi perioda.
Atsakyti
Mano sunus vyresnelis,sese laibai mylejo doh.gif net lauke prie vezimo ne visiem leisdavo prieti,tol kol sese neismoko vaikscioti 10men, doh.gif o tada ir prasidejo ju tarpusavio karas.Su svetimais dabar jau ir kazkas panasaus vyksta,jei neduosi -gausi,bet vistiek mazoji savo pasiekia doh.gif
Atsakyti
mano mazgis,nuo metu laiko pasiuto visai,turi 2 vyresniu pusbrolius,tai juos ir su zaislais ,ir su rankom apdauzo,o kandzioja tai beveik visus doh.gif gerai nors tiek,kad jau kandziojimosi manija baigia praeiti biggrin.gif
Atsakyti
Mano mažoji taip pat labai mušasi. Paimi ant ranku padaužo per galvą, o po to myluoja ir bučinius dalina. Jei tik pradėdu barti, kai ka nors muša tai iš karto pradeda bučiuoti. O šia savaite dar ir žnaibytis pradėjo. Kai pasakiau griežtai, kad nsižnaibytų, tai manęs ir mežnaibo, o vyrą žnaibo ir niekas nepadeda g.gif
Atsakyti
O tai ką daryti, kai vaikas muša kitus vaikus?mergytei mūsų tik 2,5 metų, o kieme jei kas nepatinka tvoja kitam vaikui, beje tik mažesniems,o su didesniais gražiai žaidžia..net nežinau ką daryti-vyras sako su diržu paauklėti gerai (jinai lupti negavus), bet aš tiesiog negaliu pernešti fizinio smurto, ir niekaip nesutinku su tokiu metodu, todėl vis bandau aiškinti kad tai negerai ir pan.,bet kad nelabai padeda verysad.gif jinai ir mumis kartais pradeda mušti,trenkia per veidą,dar kur nors..tada aš nesišneku su ja,nueinu į kitą kambarį ir liepiu jai pagalvoti,tada ji apsiverkia,po kurio laiko ateina ir sako-pagalvojau, tada klausiu ką nusprendei,sako - nebesimušiu..bet tai būna iki kito karto verysad.gif viskas prasidėjo maždaug prieš kelis mėnesius,svarbiausia ji darželio nelanko,kieme kiti vaikai nesimuša,nesuprantu iš kur ji išvis taip išmoko??Ką patartumėte?
Atsakyti
Turejau panasia problema su savo bernu. Vienintelis ka galiu patarti, kiek as zinau vaikai sita tarpa isauga. As paimdavau uz ranku ir stipriai, net skaudziai palaikydavau. Tada jis man-skauda. Sakau, kai kitus musi jiems irgi skauda dar labiau. Kazkaip savaime praejo, kai darzeli pradejo lankyt-matyt atgal gavo gerai smile.gif
Atsakyti
Maniškis irgi mušasi. Jei tik kas nepatiko-suraukia kaktą ir tvoja doh.gif Pasiteisino taktika-trnktelt atgal (aišku nestipriai) ir tada sakyt: ar tau gera?
Dabar jau taip bedaro retai, o jei kada padaro-tai iš karto susiraukia ir stebi mane, net nebereikia duot atgal. Jis taip sumykia lyg atsiprašydamas ir pasibučiuojam wub.gif

Pastebėjau, kad kartais trenkia ne iš pykčio, o įsidūkęs nebejaučia ką daro. Tada gražiai šnekam, o jei iš pykčio-auklėjamės biggrin.gif
Atsakyti