Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip elgtis tėvams, kai vaikas mušasi?

Mano sunui 1 metai ir beveik penki menesiai. Mes irgim turim tokia beda. Kartais net nepatogu: nueini i svecius kur irgi yra tokio paties amziaus vaiku, tai jis ten talzo visus is eiles. Suprask - zaidzia taip .... Nezinau, nervas ima ir bari ir geruoju bandai kazka sakyti, viskas kaip i siena. Siaip "komandas" supranta ir atrodo vykdo, bet jei tik kalba pasuka apie mustynes- niekas nepadeda. Paglosto kita vaika, o paskui, kad ziebs ...... Tai kas bus veliau?
Atsakyti
o musu sunenas,tai taip reikalauja demesio,kieme susipesa kad bent tada tevai i ji atkreiptu demesi,nes tikrai jamjo neskiria per daugiausiai..o as baigiu kartais is proto iseit kai ji priziuriu lotuliukas.gif lotuliukas.gif tik iseina i kiema ir prasideda cypinimaisi lotuliukas.gif lotuliukas.gif gerai kad nemusa vaiku stipriai kaip nors,o tik vaikiskai susipyksta-susitaiko 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(anna @ 2006 07 05, 07:30)
O tai ką daryti, kai vaikas muša kitus vaikus?mergytei mūsų tik 2,5 metų, o kieme jei kas nepatinka tvoja kitam vaikui, beje tik mažesniems,o su didesniais gražiai žaidžia..net nežinau ką daryti-vyras sako su diržu paauklėti gerai (jinai lupti negavus), bet aš tiesiog negaliu pernešti fizinio smurto, ir niekaip nesutinku su tokiu metodu, todėl vis bandau aiškinti kad tai negerai ir pan.,bet kad nelabai padeda  verysad.gif jinai ir mumis kartais pradeda mušti,trenkia per veidą,dar kur nors..tada aš nesišneku su ja,nueinu į kitą kambarį ir liepiu jai pagalvoti,tada ji apsiverkia,po kurio laiko ateina ir sako-pagalvojau, tada klausiu ką nusprendei,sako - nebesimušiu..bet tai būna iki kito karto  verysad.gif viskas prasidėjo maždaug prieš kelis mėnesius,svarbiausia ji darželio nelanko,kieme kiti vaikai nesimuša,nesuprantu iš kur ji išvis taip išmoko??Ką patartumėte?

perskaiciau lyg savo istorija, skirtumas tikk tas, kad musiskis neskriaudzia nei musu, nei didesniu uz save, jam nepatinka mazesni ( nesuprantu, ka jis juose mato), ir juos skriaudzia , tai tesiasi apie pusmeti. Nuskriaudzia, vedu i sona aiskinu, kad negalima, kad skauda( nesu ne karto mususu) bet tai iki kito karto. Gera patarima gavau is vienos mamytes, kuris mums labai padejo. Maniskis jau 2,7 metuku tad viska supranta kas galima, o kas ne. Auklejimo metodas labai paprastas, nuskriude mazyli smelio dezeje, uz rankos ir namo, sakau negali zaisti su vaikais jei tu juos skriaudi, po kiek tai laiko vel einame atgal pas vaikus, jei vel tai kartojasi vel namo. Mums tai padeda, matau kaip per dvi savaites keiciasi mano vaikas.
Atsakyti
QUOTE(bugen @ 2006 07 05, 11:28)
Turejau panasia problema su savo bernu. Vienintelis ka galiu patarti, kiek as zinau vaikai sita tarpa isauga. As paimdavau uz ranku ir stipriai, net skaudziai palaikydavau. Tada jis man-skauda. Sakau, kai kitus musi jiems irgi skauda dar labiau. Kazkaip savaime praejo, kai darzeli pradejo lankyt-matyt atgal gavo gerai smile.gif

Panašią problemą ir aš turėjau blush2.gif . Tik maniškis supykęs kąsdavo kur papuola blink.gif . Niekas nepadėdavo, nei aiškinimas, nei ignoravimas.
Tik sykį, kai nuėjau pasiimti iš lopšelio, aklėtoja atėjo atsiprašinėdama, kad vaikas su mėlyne ant skruosto. Kita vaikas įkando. Susitiko grupėje du tokie pat kramtukai. Maniškis kitam vaikui į ranką, o tas maniškiui į skruosą. Auklėtoja sako: stovi abu vienas kitą apžioję, klykia, bet nepaleidžia doh.gif . Vos atskyrė. Mėlynės buvo abiems baisios. Bet abu baigė kandžiotis thumbup.gif . Vaikai patys vienas kitą išauklėjo wub.gif .
Atsakyti
vaikas turi zinoti kad kai musasi arba kandziojasi skauda. is kur jis zinos!!! juk pats saves nemusa. paprasciausiai parodykite tik aisku nesmarkiai. ir dar labai gerai kai po tokiu darbeliu sugalvojat kokia bausme. va kaip viena mamyte nebeleidzia buti lauke. juk vaikuciai auga ir supras kad po kokio nors jo veiksmo buna tokios ar kitokios pasekmes. ir as manau kad tikrai jie geriau rinksis ramiai zaisti kieme nei sedeti namie. taigi sekmes jums!!!
Atsakyti
Mano mažius tai prisimenu sesei kąsdavo,tai buvo kad ir užduokavau į klyną,bet kaž kaip viskas savaime praėjo net neprisimenu kiek laiko tai tęsėsi.Žinoma aš jam nuolat aiškindavau kad taip negalima ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2006 07 18, 08:43)
Panašią problemą ir aš turėjau blush2.gif . Tik maniškis supykęs kąsdavo kur papuola blink.gif . Niekas nepadėdavo, nei aiškinimas, nei ignoravimas.
Tik sykį, kai nuėjau pasiimti iš lopšelio, aklėtoja atėjo atsiprašinėdama, kad vaikas su mėlyne ant skruosto. Kita vaikas įkando. Susitiko grupėje du tokie pat kramtukai. Maniškis kitam vaikui į ranką, o tas maniškiui į skruosą. Auklėtoja sako: stovi abu vienas kitą apžioję, klykia, bet nepaleidžia doh.gif . Vos atskyrė. Mėlynės buvo abiems baisios. Bet abu baigė kandžiotis thumbup.gif . Vaikai patys vienas kitą išauklėjo wub.gif .

Na cia super thumbup.gif
Vaikus gyvenimas moko... cool.gif
Atsakyti
Mano mažasis buvo pradėjęs labai muštis, tik kur nors išeidavom, kur yra kiti vaikai, truputį kas nepatiko it duodavo. Su vyru kantriai mokinom, kad mušti negalima, galima paglostyti, duoti labas, o mušti negalima. Dabar jis ne tik taip daro, bet ir visiems taip aiškina. kai pastarąjį kartą buvom žaidimų kambarį viena mergaitė pradėjo muštis, o jis ją glosto, ta vis tiek mušasi. Manasis pradėjo verkti, į mane žiūri, aš sakau, pasitrauk, nelįsk, bet dabar pastebėjau, kad jis pradėjo bijoti vaikų, kurie grubiau elgiasi, jis nebežino kaip reaguoti, slepiasi už mamos ar tėčio. Su vyru pradėjom galvoti kaip elgtis, nesinori, kad būtų nemokantis už save pakovoti mamyčiukas. gal patarsit iš patirties kaip rasti aukso vidurį? Man toks principas, jei tave muša, duok atgal, nepriimtinas smile.gif
Atsakyti
Tau nereikejo taip uzakcentuoti to musimosi. Cia kaltas ne tavo vaikas "museika", o jo amzius dabar "museikiskas". Musasi ir mano dukra. Pasakau, kad mamai ar auklei popa ir viskas. Dabar kuo toliau tuo maziau musasi.
O siaip tai, as manau, kad musimasis turi buti gynybinis veiksmas. Akcentuociau, ne tai, kad reikia "mustis" o jog reikia apsigynti.
Tavo vietoj buciau priejusi prie mergaites ir paklausus,kodel ji musa tavo sunu. Gal jie vienodo amziaus? Tuomet - visi ta problema isauga 4u.gif
Atsakyti
Mano broliui tėvas sakydavo - pirmas nepradėk, bet jei tave užkabins, duok atgal. Užaugo normalus žmogus, sugebantis konfliktus spręsti taikiai, o prireikus ir apsiginti.
Atsakyti
aš pati iš savo vaikystės atsimenu darželio auklėtojos pamokymus, kad pirmi niekada nepradėtume muštis, o jei duoda, tai ginkis. Tai taip ir savo vaiką auklėju, kad pirmas niekada nepultų muštis, bet, kad ir nestovėtų kaip stuobrys, kai kitas lupa. Žiūrėsim, kas iš to išeis rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, sveiki,

As turiu, ketveriu metuku sunu. Mes issiskyre su mama, bet as daznai su juo matausi (2k., per savaite). Kartais jis buna mielas, o kartais kai turi stresa musa mane. Taip irgi pasitaiko kitiems, pavyzdziui mociutei, naujam vyrui ir pan. Ka daryti, kaip padeti vaikui isspresti sia problema?
Atsakyti