Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

o kas cia per spec trasos, koks pavadinimas? maniskem dregmes netruksta, bet labai jau nenori zydet. kai kurioms tik lapai beliko...
Atsakyti
QUOTE(zave @ 2006 08 02, 15:54)
o kas cia per spec trasos, koks pavadinimas? maniskem dregmes netruksta, bet labai jau nenori zydet. kai kurioms tik lapai beliko...

Trasos yra KEMIROS.Taip ir uzrasyta,geliu prazydinimui ax.gif
Atsakyti
aisku, aciu. o cia skystos ar granuliuotos?
Atsakyti
QUOTE(zave @ 2006 08 02, 16:54)
aisku, aciu. o cia skystos ar granuliuotos?

Paprastai kemira buna granuliuotos, labai ciotkos, apibarstai geles, o kol laistai, jos po truputi ir tirpsta.

Dabar noriu papriestarauti del seklu: nuostabiausiu veisliu pelargoniju seklu turi zymusis vyriskis Kalvariju turguje. Tokiu turi, kad net matyt nemaciusi tokiu buvau. O as pati pirkau tai senukuose paprastas, raudonas seklas pabandymui, tai uzaugo puikus, tvirti augalai, bet prazydo tai tik dabar, nors sejau kovo men. Bet jie tikri tvirtesni uz fliancuotus. Zinoma, trasu negailejau...
Atsakyti
na jau, birželio mėn flencevau ir Kemira trąšomis flenciukus laisčiau - geriau nei motininiai augalai atrodo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhuvycia @ 2006 08 03, 07:59)
Paprastai kemira buna granuliuotos, labai ciotkos, apibarstai geles, o kol laistai, jos po truputi ir tirpsta.

Dabar noriu papriestarauti del seklu: nuostabiausiu veisliu pelargoniju seklu turi zymusis vyriskis Kalvariju turguje. Tokiu turi, kad net matyt nemaciusi tokiu buvau. O as pati pirkau tai senukuose paprastas, raudonas seklas pabandymui, tai uzaugo puikus, tvirti augalai, bet prazydo tai tik dabar, nors sejau kovo men. Bet jie tikri tvirtesni uz fliancuotus. Zinoma, trasu negailejau...

na kaip faina tada, o kaip senukuose pirkai seklas tai buvo tik raudonos ar ir kitokiu spalvyciu, nes iki kalvarijos tai tikrai nenusigausiu, man nebent spiceliai vaziuoti, bet taip noreciau sad.gif verysad.gif
Atsakyti
O aš nusipirkau Schultz trašų žydinčioms gėlėms, tai nežinau ar jų dėka, bet kai jomis pradėjau tręšti, tai taip gausiai mano pelargonijos žydi. Tiek karališkos, tiek paprastos.
O dėl dauginimo, tai vienas svečias netyčia nulaužė man šakelę su užsimezgusiu žiedu, tai aš pabandymui įkišau tą šakelę į žemę ir ji prigijo ir pražydo. Šiaip kiek dauginau auginiais, tai nebuvo nei vienos, kad neprigytu.
Sakiau kitais metais į lovius tik karališkas ir sodinsiu, nes kai savaitgaliai ilgieji būna ir išvažiuoju iš namų, tai tiek lobelijos tiek petunijos sunkiai išgyvena mano "savaitgalius".
Atsakyti
QUOTE(Emm @ 2006 08 04, 11:22)
O aš nusipirkau Schultz trašų žydinčioms gėlėms, tai nežinau ar jų dėka, bet kai jomis pradėjau tręšti, tai taip gausiai mano pelargonijos žydi. Tiek karališkos, tiek paprastos.
O dėl dauginimo, tai vienas svečias netyčia nulaužė man šakelę su užsimezgusiu žiedu, tai aš pabandymui įkišau tą šakelę į žemę ir ji prigijo ir pražydo. Šiaip kiek dauginau auginiais, tai nebuvo nei vienos, kad neprigytu.
Sakiau kitais metais į lovius tik karališkas ir sodinsiu, nes kai savaitgaliai ilgieji būna ir išvažiuoju iš namų, tai tiek lobelijos tiek petunijos sunkiai išgyvena mano "savaitgalius".

tai kad jie is sakeliu dauginasi gerai tai jau tikrai isitikinau, kiek pasemiau is kur sakele, tai visos prigijo, faina gelyte, bet galetu buti ir seklyciu ivairove parduotuvesia daugiau sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre_ @ 2006 08 03, 12:16)
na kaip faina tada, o kaip senukuose pirkai seklas tai buvo tik raudonos ar ir kitokiu spalvyciu, nes iki kalvarijos tai tikrai nenusigausiu, man nebent spiceliai vaziuoti, bet taip noreciau sad.gif  verysad.gif

Neee, tik raudonos buvo. Bet yra gi dar daug seklu pvz. "Zaliajame centre", arba Smelio gatveje yra seklu parduotuve. Tai ten gal butu ir daugiau spalvu. As jau ruosiuosi kitai vasarai prisipirkti ir prisiauginti visokiu pelargoniju, baisiai jau jos grazios.
Papildyta:
QUOTE(Indre_ @ 2006 08 04, 16:56)
tai kad jie is sakeliu dauginasi gerai tai jau tikrai isitikinau, kiek pasemiau is kur sakele, tai visos prigijo, faina gelyte, bet galetu buti ir seklyciu ivairove parduotuvesia daugiau sad.gif

Taip taip, ivairoves tai ir as pasigendu. Nors, pvz., tuose paciuose Senukuose maciau ir daugiau idomesniu veisliu, kur ziedeliai keliu spalvu, pati nusipirkau tokia ruzava, kuri visiskai panasi i paprastaja pusiau svyranciaja, tik ir ziedeliai, ir lapeliai labai karpyti ir smailus. Kazkoks pavadinimas su "fire", atrodo. Bet kadangi ziedeliai patys gana smulkus, tai, nors ir gausiai zydi, nera tokio krioklio ispudzio.
Atsakyti
siandien buvau senukuose ir kitosia parduotuvesia ir ziurejau seklyciu palergonijai, nu ir zinokit radau senukuose, bet parodytos 3 spalvos ant pakelio daudona, orandzine ir balta, nzn suabejojau, kazkaip nuojauta sako kad isaugs visos raudonos, tik vargo turesiu kol jos uzaugs, gal as klystu... blush2.gif
Atsakyti
Aš vakar apžiūrėjau savo svyrančią pelargoniją ir pamačiau, kad lapeliai džiūsta, o iš kitos pusės tas lapelis kaip smulkiais spuogeliais išbertas. Jokių vabaliukų nemačiau. Gal čia liga kokia? Gal žinote ką daryti, kaip padėti mano gėlelei?
Atsakyti
QUOTE(jolantagrig @ 2006 08 02, 16:52)
Trasos yra KEMIROS.Taip ir uzrasyta,geliu prazydinimui ax.gif

Net nežinojau, kad tokių yra. Būtinai ieškosiu ir pirksiu mirksiukas.gif
Atsakyti