Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvos

QUOTE(vaivos juosta @ 2011 05 13, 13:54)
Spalvų gali neskirti nebūtinai dėl daltonizmo ( jis labiau būdingas berniukams). Gal lėtesnis suvokimas, lėčiau įgūdžiai susiformuoja. Maniškė trejų dar irgi neskyrė.

Na gal kiek ir tingesne yra nei vyresnioji mano smile.gif kazkaip palengvejo, kad ne vien mano tokio amziaus spalvu neskiria blush2.gif 4u.gif Va dicke mano tai labai anksti pradejo spalvytes pazinti dar 2 metuku neturejo jau puikiausiai man isvardydavo spalvas kokias parodydavau, tai tikejausi kad ir antroji tokia pat bus. Bet kai pamaciau jog jau 3m ir dar nesigaudo sunerimau doh.gif
Atsakyti
Manoji 2m. jau spalvas skiria gan neblogai, bet mano teta pedagoge maziuku, tai sake cia anksti skaitosi, problema, jei iki 5 metu nepradeda skirti. tad kantrybes, kiekvienm savas laikas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Linuxeee @ 2011 05 13, 13:56)
Sveikos mamytes  4u.gif

Atsiprasau jei tokia tema jau kalbejote kazkur ( vis dar nezinau kaip atlikti paieska temos  blush2.gif )

Zodziu turiu as mergina jai 3 metai kita menesi bus, bet ji visiskai nesigaudo spalvose, parodai  kaladele spalvota ir klausi kokia spalvyte, tai ji spelioja kol pataiko  g.gif  nors visada zaisdamos ar piesdamos mokau ja spalvu, paimu tarkim melyna piestuka ir sakau cia melynas piestukas nuspalvink debesely melynai, duodu zalia piestuka sakau zolyte nuspalvinam zaliai ir t.t Jau seniai mes sitaip mokomes bet jokios pazangos is jos puses nera  verysad.gif  labai bijau kad mano vaikas nebutu daltonikas  unsure.gif  Siaip viska moka ir raideles pazista ir skaiciukus zino, bet va jau su spalvom susipykusi  doh.gif Mastau gal pas gydytoja del to kreiptis  blush2.gif

nieko tokio, yra vaiku kurie ir 5metu budami neskiria
Atsakyti
mums irgi 3 metukai zino tik spalvu pavadinimus o spalvu dar neskiria spelioja 4u.gif
Atsakyti
aš pradėjau supažindinimą su spalvomis tiesiog vaikštant kieme, prašydavau einant surasti pvz raudoną spalvą, žalią, mėlyną ir tt
Atsakyti
nepergyvenkite, viskam savas laikas, kam sukti galva del tokiu nieku, juk vaikui dar tik 3 m. mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal tikrai ne deltonikė. Būna vaikai pavadinimus spalvų pamiršta, bet spalvas skiria. Maniškė irgi trijų metų neatsimindavo pavadinimų spalvų, bet kai sakydavau paduok žalią pieštuką, arba atnešk raudoną kepurę, visada paduodavo teisingai. Taigi nenusiminkit ir toliau mokykitės.
Atsakyti
Ir mano nesako kur kokia spalva ir visai nepergyvenu, ateis laikas pasakys, jis uztat kitur pazanga daro, tad kiekvienam vaikui savas laikas. Cia tas pats kaip diskutuoti apie tai kada vaikai pradeda vaikscioti, vienas anksciau, kitas veliau, bet visuomet ta mama, kurios vaikas dar nevaiksto, pergyvena, gal kas vaikui blogai...o jam viskas tvarkoje, tiesiog dar jam nelaikas biggrin.gif
Atsakyti
vaikas spalvu zalio su melyna gali maisyti iki 5,6 metu 4u.gif
Atsakyti
Maniškiui 3 metai ir 4 mėn. Nepažįsta dar spalvų. Kartais įvardina teisingai, bet manau, tai greičiau teisingas spėjimas, negu žinojimas. Bet dėl to nesijaudinu, viskas su laiku...
Atsakyti
Mano nepilnai dvimetis tai dar normaliai nekalba, bet spalvas jau skiria, paprašytas teisingai paduoda, o ir pavadinimus bando sakyti, nors specialiai nemokinau, pats pradėjo klausti kokia spalva, ir visur eidamas daiktų spalvas sako. Matyt kiekvienam savo laikas ateina.
Atsakyti
o aš tarsi atsitiktinai supažindinu su spalvomis. Jei klausia - kas čia? Visuomet atsakau - violetinė slyva, rudas kaštonas ir t.t. Dabar mūsų mažylis 2,2 m jau visai neblogai skiria spalvas.
Atsakyti