Veliau net buvau issigandus kai ji spalvas pradejo vadinti teletabiu vardais, bet po to viskas stojo i vietas
mano mazoji ismoko spalvas apie 2 m ziuredama teletabius
, as sakau Po raudonas, lelia-geltonas ir t.t.
Veliau net buvau issigandus kai ji spalvas pradejo vadinti teletabiu vardais, bet po to viskas stojo i vietas
. dabar zino beveik visas spalvas pagrindines.
Mano vyresnelis labai sunkiai ismoko spalvas.Tiksliau ne spalvas ,o ju pavadinimus.Prie to prisidejo pirmasis musu lankytas darzelis.2m vaikas spalvas buvo mokomas vadinti raudona-kraujine(kraujo spalvos), zalia-zoline(zolytes spalvos),melyna-dangine(dangaus spalvos),ruda- zemine(zemes spalvos),juoda-tamsi
Tai kai mes isgirdom kaip vaikas vadina spalvas,vos neisgriuvom is koju.Pradejom kiekviena vakara patys mokinti spalvu pavadinimus. Buvo kova kaip Donkichoto su vejo malunais
Jau rodos moka pasakyt normalu spalvos pavadinima,tik nueina i darzeli ir vel viskas is pradziu
Visa laime susikloste tokia situacija,kad mums teko pakeisti darzeli.Ir kitam darzeli jokiu kraujiniu,sauliniu,danginiu ir t.t spalvu nebuvo.Tai vaikas jau budamas 3.5m spalvas ismoko vadinti tikraisiais vardais.
Tai kai mes isgirdom kaip vaikas vadina spalvas,vos neisgriuvom is koju.Pradejom kiekviena vakara patys mokinti spalvu pavadinimus. Buvo kova kaip Donkichoto su vejo malunais
Visa laime susikloste tokia situacija,kad mums teko pakeisti darzeli.Ir kitam darzeli jokiu kraujiniu,sauliniu,danginiu ir t.t spalvu nebuvo.Tai vaikas jau budamas 3.5m spalvas ismoko vadinti tikraisiais vardais.
Maniškė skiria tik žalią ir raudoną ir as išmoko žiūrėdama kaip prie šviesoforo stovim su mašina. Jai dabar tai įdomus užsiėmimas, laukia kol užsidegs žalia ir vis kartoja spalvą (raudona dar raudona, o paskui jau žalia) ir važiuojam. Kiap kitas spalvas išmokinti dar nežinau, nes nesidomi kai aiškini taip
Musu mazylis jau skiria ir ivardina (tiesa pasako tik po pirma skiemeni) geltona, zalia, melyna ir oranzine spalvas. Kai piesiam, tai vis paprasau paduoti konkrecios spalvos kreidele ir paduoda
1,7m jau pažysta penkias spalvas, tualete išmoko
mamos raudonas balzamas, balta kriauklė ir t.t
Pazysta pustreciu spalvas visas. Iskyrus zydra, kremine - na tas su atspalviaias.Pagirndiens moka puikiai
zino pagrindines spalvas jau puikiai
dabar 2 metukai su trupuciu
Sveikos mamytes
Atsiprasau jei tokia tema jau kalbejote kazkur ( vis dar nezinau kaip atlikti paieska temos
)
Zodziu turiu as mergina jai 3 metai kita menesi bus, bet ji visiskai nesigaudo spalvose, parodai kaladele spalvota ir klausi kokia spalvyte, tai ji spelioja kol pataiko
nors visada zaisdamos ar piesdamos mokau ja spalvu, paimu tarkim melyna piestuka ir sakau cia melynas piestukas nuspalvink debesely melynai, duodu zalia piestuka sakau zolyte nuspalvinam zaliai ir t.t Jau seniai mes sitaip mokomes bet jokios pazangos is jos puses nera
labai bijau kad mano vaikas nebutu daltonikas
Siaip viska moka ir raideles pazista ir skaiciukus zino, bet va jau su spalvom susipykusi
Mastau gal pas gydytoja del to kreiptis
Atsiprasau jei tokia tema jau kalbejote kazkur ( vis dar nezinau kaip atlikti paieska temos
Zodziu turiu as mergina jai 3 metai kita menesi bus, bet ji visiskai nesigaudo spalvose, parodai kaladele spalvota ir klausi kokia spalvyte, tai ji spelioja kol pataiko
Spalvų gali neskirti nebūtinai dėl daltonizmo ( jis labiau būdingas berniukams). Gal lėtesnis suvokimas, lėčiau įgūdžiai susiformuoja. Maniškė trejų dar irgi neskyrė.