Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvos

Pagrindines 6 spalvas-balta, juoda, geltona, žalia, mėlyna,žalia-3 metė, dabar skiria violetinę,oranžinę, rožinę ir rudą bigsmile.gif
Pirmiausia visada įvardinu jos drabužiukus ir klausiu kokios spalvos pasirinks.Žaidė nuo metų lego kaladėlėm -ten pagrindinės keturios spalvos,visada prašau ką nors atnešti tam tikros spalvos daiktą.Taigi prisėdę ,kaip ir nesimokėm.
Tik spalvų pavadinimai doh.gif -liletine, jaudona, zalia lotuliukas.gif
Atsakyti
Mes ir spalvas ismokom skirti zaisdami su masinytem biggrin.gif Pradzioje painiojo raudona su geltona, bet gan greit si bedele dingo. Prie visu pagrindiniu spalvu greit isimine violetine, pilka spalva. Dabar jau mano trimetis ivardija rozine, vysnine. Einam gatve ar vaziuojam kur, tuoj stebi aplinkines masinas ir vardija ju spalvas. Kartais ir mane patikrina ar skiriu biggrin.gif Kartais mamyte nepataiko, tai saunuolis pataiso : thumbup.gif
Atsakyti
Mes nupirkome knygeliu rinkini kur yra atskirai knygute su pagrindinemis spalvomis,tai pagal ja arba piesiant flomasteriais ir mokomes atskirti spalvas,tik dar ne visada musu panelei idomios tos spalvos ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Žinoma, mokymo pobūdis priklauso nuo vaikučio amžiaus. Štai užtikau vienoje vaikų žaislų prekybos interneto svetainėje puikią ir paprastą idėją kaip pačiom pasidaryti lavinamąjį žaisliuką - spalvų rūšiuoklę patiems mažiausiems mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nepataisoma Optimistė @ 2008 09 28, 16:04)
Žinoma, mokymo pobūdis priklauso nuo vaikučio amžiaus. Štai užtikau vienoje vaikų žaislų prekybos interneto svetainėje puikią ir paprastą idėją kaip pačiom pasidaryti lavinamąjį žaisliuką - spalvų rūšiuoklę patiems mažiausiems  mirksiukas.gif

Idėja graži, bet kad vaikas nuogas tai man kažkaip g.gif
Atsakyti
Na, našokiruojantis man tas nuogumas mirksiukas.gif Matyt, šeimynėlė neplanuotai tokią šaunią idėją nufilmavo. O maniškė vasarą irgi labai plikinėjo, vis pykdavomės, kai rengtis rekėdavo. Na ir ką čia sakyt, vasarą... Ach - ir dabar ji nori pliku užpakaliu lakstyt ir basom. Pykstamės dėl to, nes visas šlepetes ir kojines per minutę nusitraukia doh.gif
Atsakyti
Mano vyresnioji mergaitė (10 m) ėmė ir sugalvojo mažajai (tuoj bus 2 m) tokį žaidimuką (iš pradžių skeptiškai į tai žiūrėjau, bet mažoji su entuziazmu jį pasigavo biggrin.gif ): ant rulonėlio, kuris liko išnaudojus vienkartinius rankšluosčius, vyresnioji nupiešė mielą veidelį - akytes ir burnytę. Po to iš spalvoto popieriaus suklijavo krūvą paprastučių kepurėlių (tūtelės formos). Ir viskas. Žaidimas paprastas: arba sesė arba "pats žmogeliukas" prašo uždėti jam vienos, ar kitos spalvos kepurėlę. Mažoji deda su užsidegimu, net iškištą liežuvį prisikanda lotuliukas.gif . Ir spalvų pavadinimus bando atkartoti.
Tik vienas pastebėjimas: jei bandysite kažką panašaus pasidaryti,- geriau darykite iš spalvoto kartono, nes popierinės gana greitai susilamdo... Žinoma, tobulas variantas būtų kepurėles pasisiūti, į vidų įdėjus kokį pakietinimą. :mirksiukas:
Atsakyti
Mano vaikų darželyje dirbanti pedagogė rekomendavo pažindinti vaiką su viena spalva savotėlę, po to su kita, kad vaikas įsidėmėtų kiekvieną spalvą atskirai. Mums tokių bėdelių nebuvo, bet ji taip pataria visiems tėveliams.
Atsakyti
Žiūriu, vyresnieji vaikai dažnai padeda mokyti mažesniuosius smile.gif . Pas mus irgi vyresnioji - jau beveik paauglė (12 metų) su mažyle užsiėmimą sugalvojo tiesiog einant iš parduotuvės. Už gražų mažosios elgesį parduotuvėje nupirkau maišelį saldainukų "Jūros akmenėliai" - žinot visos juos, tikriausiai. Taigi didžioji ima saldainuką, duoda ir sako jo spalvą "Na, spėk, kokį dabar tau duosiu?.. Žalią!" Mažoji iš paskos kartoja "zają" na ir pan. Bet pastebėjau, kad praktiskai spalvytes mažė ir pasakė, tik žalią su žydra painiojo.
Žodžiu, mokymas su saldžiu prizu! Ekspromtu biggrin.gif
Atsakyti
Mes spalvas išmokome seniai, geriausiai į pagalbą "atėjo" spalvoti pieštukai.. spalvot labai patinka..

o mažesnė kai būdavo, pvz. paimam raudoną pieštuką, įvardijam, papaišom ir ieškom aplink daiktų tos spalvos,kaladėlių; kitą dieną kartojam, vėliau kitą spalvytę.. tada vaikštant lauke vardinom spalvas ir pamažu išmokom bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karinga @ 2007 08 08, 11:43)
o jis ne vienos spalvos neskiria?  unsure.gif Na, as savo dukrele jau mokinu skirti spalvas, nors jai dar tik du metukai. O mokinu labai paprastai, paimu kaladele ir sakau kokia cia spalva. Sakau atnesk man zalia kaladele, ar raudona. Ji jau skiria geltona, zalia ir raudona spalvas.  thumbup.gif

labai geras budas mokintis,mes ir panasiai ismokome ir mus jau 2.6m
Atsakyti
QUOTE(Ekrita @ 2008 10 14, 19:55)
Mes spalvas išmokome seniai, geriausiai į pagalbą "atėjo" spalvoti pieštukai.. spalvot labai patinka..

o mažesnė kai būdavo, pvz. paimam raudoną pieštuką, įvardijam, papaišom ir ieškom aplink daiktų tos spalvos,kaladėlių; kitą dieną kartojam, vėliau kitą spalvytę.. tada vaikštant lauke vardinom spalvas ir pamažu išmokom  bigsmile.gif

Mano pažindinimo su spalvomis "metodika" labai panaši. Puiki vaizdinė priemonė - spalvoti pieštukai ir šviesoforas. Taip pat visada stengiuosi kiekvieną daiktą įvardinti su spalva (Pvz. sakau "Mausimės raudonas kelnes" "Nori žalio obuoliuko ar raudono?" ir t. t.t ir pan.). O kai vartome knygutes ir aptarinėjam paveikslėlius, prašau, kad dukrytė įvardytų, kokių spalvų yra pavaizduoti daiktai. Ši paprasta sistema veikia thumbup.gif. Mano mergina 1,5 metukų skyrė pagrindines 4 ar 5 spalvas. Dabar jai greitai dveji - jau sugeba atskirti ir kai kuriuos sudėtingesnius atspalvius.
Atsakyti