Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvos

Mano sūnus visas pagrindines spalvas skiria, parodo pirštuku, bet įvardina tik kelias. Kai pamato mėlyną mašiną garsiai šaukia: "Mėlia didi", demonstruoja išvalytus dantukus ir tvirtina: "balti, balti".
Jis išmoko skirti spalvas būdamas beveik 2 metukų. Mes žiūrėjom spalvų knygelę ir jis milijonus kartų klausinėjo, o aš atsakinėjau. Labai greit įsiminė, aš net neturėjau tikslo mokinti, tiesiog žaidėm 4u.gif
O raides irgi pažįsta beveik visas, pasako, bet labiau jam patinka įvardinti tėtės raidė, mamos, dėdės ir t.t.
Skaičiuoja tai "prastai" biggrin.gif , sako: vėnia, dy,... penti, sesi. Bet, kai pamato du vienodus daiktus iškarto supranta: "dy"
Netingėkit 100 kartų kartoti, vieną dieną jus tikrai nustebins jūsų mažiai wub.gif
Atsakyti
Tula- labai šauni mintis dėl rūbų, reiks saviškei auklėtojai papasakot bigsmile.gif

Mano 4,5 m. dukra irgi neskiria spalvų/spalvos pavadinimo (dar neišsiaiškinau, ko). Pvz., dažnai vaikštom mieste, einam per šviesoforu reguliuojamas perėjas. Aš jos klausiu:
- Kokia spalva dabar dega?
Ji varto, varto akis, tipo, mąsto... O kai persijungia spalvos, džiaugsmingai sako:
- Kita bigsmile.gif
Atsakyti

O mes pradejom nuo rubeliu, nuo daigtu ir zaisdami kaladelem koke spalva? spalvinimu kraidutes ir piestukus prasydavau paduoti pagal spalva ne kasdien bet i sav pora katu pazaisdavome daba jau gerai spalvas sako ax.gif bigsmile.gif
Na zaidimu metu geriause ir jis nori zaisti ir mokomes ir jokio vaikui spausdimo, noriai zaidzia. taip ir mokinames smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(meškutė_Nida @ 2007 09 09, 11:22)
Tula- labai šauni mintis dėl rūbų, reiks saviškei auklėtojai papasakot bigsmile.gif

Mano 4,5 m. dukra irgi neskiria spalvų/spalvos pavadinimo (dar neišsiaiškinau, ko). Pvz., dažnai vaikštom mieste, einam per šviesoforu reguliuojamas perėjas. Aš jos klausiu:
- Kokia spalva dabar dega?
Ji varto, varto akis, tipo, mąsto... O kai persijungia spalvos, džiaugsmingai sako:
- Kita bigsmile.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Mes mokomes spalvu visur. Eidamos gatve aiskinames masinu spalvas,namuose piesdamos.Turime korteles kur viena dalis paveikslelis, kita dalis spalva, reikia parinkti ir sudelioti.Parenka sudelioja, bet spalvu pavadinimu visu nepasako.Dar sudedu 4 dezes ir i jas deliojame spalvotas kaladeles pvz. iviena dedame geltonas, i kita raudonas ir tt.
Atsakyti
]
kiek domejausi, -tai vaikai gali tik 5 metu ishmokti spalvas. o jeigu ankshciau ishmoksta, -tai pagyrtina 

Mano suniukas dvieju, bet laisvai jau skyria ir ivardina visas spalvas (net zydra, ruzava, violetine). Kazkada sumaniau pamokyti, tai pora savaiciu visus daiktus vardinau su apibudinama spalva. Daug pagelbejo piesimas, ivairiom spalvom, turim metalofona, kur kiekviena nata, skirtingos spalvos, tai grodavau ir dainuodavau : zalia, zalia, ruzava, raudona, zalia... tongue.gif Beje pirmos ismoktos ir iki siol labiausiai megstamos spalvos : balta, juoda, pilka bigsmile.gif Net keista...
Man atrodo, vaikui lengviau isimint iskarto spalvos pavadinima : braske raudona, o ne kepurytes spalva kaip braskes, o braske gi raudona ax.gif

Rusiškai skaitau, tik gaila, kad pati ne vilnietė, bet pasitaikius progai tikrai aplankysiu šį knygyną. O gal galima tiklsiau šio knyyno adresą.

Knygyne tikrai yra daug smagiu knyguciu vaikams. Daug lavinamu su aiskiais, graziais piesiniais. Mes karts nuo karto nuperkam is ten kokia. O adresas: Žukausko g. 49 "Homosapiens" ( prie Senuku "Banginio")

Atsakyti
Mes pradejom nuo sviesaforo spalvu ir labai veiksminga ,bent jau mums. sunuliui 4 metukai ,o jis jau mane mokina ,kada eiti kada neiti per gatve smile.gif
Atsakyti
fui net palengvejo man, nes maniskis keturmetis irgi nedraugauja(nepazysta) su spalvom , nors labai megsta spalvoti. Spalvas zino ir skiria, tik nepasako teisingai.
O raides raso kuo puikiausia, beveik jau visas pazysta, bet su skaiciais jam irgi sunku g.gif Matomai kiekvienam vaikui savas laikas ateina pazinimui smile.gif
Atsakyti
Manoji 1m. 9mėn. dar nesupranta, kur raudona, kur balta.. Bet išardžius figūrėles splavotas, tai jas renka pradedant nuo vienos spalvos: surenka mėlynas, po to žalias.. Vadinasi, kažkoks jau supratimas apie spalvas yra thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(edisada @ 2007 10 16, 16:02)
Manoji 1m. 9mėn. dar nesupranta, kur raudona, kur balta.. Bet išardžius figūrėles splavotas, tai jas renka pradedant nuo vienos spalvos: surenka mėlynas, po to žalias.. Vadinasi, kažkoks jau supratimas apie spalvas yra thumbup.gif

PAS DRAUGE TOKIO PAT AMZIAUS IRGI TIK TIERK SPALVAS SKIRIA, TAI MANAU PO KELIU MEN JAU SKIRS
Atsakyti
O mano vaikinas kai nori, tai skiria spalvas (paprašau paduoti žalią dėžutę ir pan.), tačiau, kai nenori (ogal nesupranta?) tai ne tik spalviškai neskiria, bet ir išvis jokio daikto nepaduoda verysad.gif . Tiesiog, tarsi negirdi schmoll.gif . Gal verta sunerimt g.gif ?
Atsakyti
Na vaikai skirtingi... Sūnus spalvas ėmė realiai skirti ti ketverių su puse. Turiu galvoje, kad žydra ir mėlyna tai ne tas pats. O štai dukra nuo dviejų su puse kuo puikiausiai įvardina rožinę, oranžinę, raudoną, violetinę pilką ir pan, su visais atspalviais... Bus menininkė, kaip ir mama... ax.gif

beje, įdomus faktas: sūnus dar dabar atkakliai tvirtina, kad šviesoforo spalvos yra - raudona, oranžinė ir žalia. Ir jis teisus! Argi ten geltona? biggrin.gif
Atsakyti