Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvos

Maniškė tai taip nesuprasi ar skiria, ar ne.. Kartais kuo gražiausiai parodo visas reikiamas ir įvardija, o kartais rodo vieną, rodo kitą, ir visvien ne ta.. unsure.gif Kiba bus į tiatį - tas dar dabar elektrinės nuo žydros neskiria ir salotinė jam - žalia doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Maniškė 1.4 m. skiria jau kelias spalvas , bent raudoną, žalią, geltoną tai tikrai thumbup.gif pati šiaip nustebau pamačius(o ir kiti kas matė), kad šias spalvas jau skiriame biggrin.gif
Atsakyti
Mano maziui 2 m. Pradedame mkytis spalvu deliodami balionelius (nepripustus). Kazkaip pats deliojo deliojo tuos balionus, as palikau kiekvienos spalvos po 2, tada prasau paduoti tam tikros spalvos balioneli ir antra toki pati. Pirma dar sunkokai be mano pagalbos randa (tik salotini visada smile.gif ), o antraji tokios pat spalvos greitai atpazista.
Atsakyti
Mano irgi beveik dvimetis, moka pavadinti ir skiria raudoną, mėlyną, žalią, juodą, žydrą, oranžinę, geltoną, na, su ruda ir violetine kartais susimaišo ir nepasako, o kartais pasako. Ir dar kartais oranžinę pavadina apelsinine smile.gif
Atsakyti
Galeciau parekomenduoti tokia knyga,
user posted image
mano dvimete per savaite visas spalvas ismoko ir dar eilerasciu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ne be reikalo sakoma, kad geriausiai mokinamasi zaidimo forma .
user posted image
is pradziu knygoj viska rode, o paskui as skaitau, o ji spalvas po namus begioja ir iesko thumbup.gif net aukletoja darziuke nustebo, sake vaikai veliau siek tiek pradeda spalvas skirti. Nors visi vaikuciai skirtingi.
Papildyta:
QUOTE(una @ 2008 02 21, 20:45)
Ir dar kartais oranžinę pavadina apelsinine smile.gif

o maniske sako MORKINE biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nataliukas @ 2008 02 21, 21:35)
Galeciau parekomenduoti tokia knyga,
user posted image
mano dvimete per savaite visas spalvas ismoko ir dar eilerasciu  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  ne be reikalo sakoma, kad geriausiai mokinamasi zaidimo forma .
user posted image
is pradziu knygoj viska rode, o paskui as skaitau, o ji spalvas po namus begioja ir iesko  thumbup.gif  net aukletoja darziuke nustebo, sake vaikai veliau siek tiek pradeda spalvas skirti. Nors visi vaikuciai skirtingi.
Papildyta:

o maniske sako MORKINE  biggrin.gif

Vakar nebaigiau posto, tai neparašiau, kaip maniškis mokėsi spalvų pavadinimų.
Taip, panašu, kad visi vaikai išmoksta pagal jiems įdomius smagius daiktelius - paveikslėlius, balionėlius ir pan.
Maniškis turi galybę mažų mašinėlių, čia jo pagrindinis ir mėgstamiausias žaidimas, viso kito pasaulyje gali nebūti smile.gif . O tos mašinėlės (turi neperdedant apie 30-40, pripirkta, pridovanota) yra visokių spalvų, tai jis jas grupuoja, stato į eiles (tipo gatvė arba stovėjimo aikštelė), varinėja, ir dažniausiai grupuoja pagal spalvas, tipus (pvz., čia policijos mašinos, čia lenktyninės, čia raudonos, čia juodos...).
Pagal tai ir išmoko spalvų.
Atsakyti
Draugė pasakojo, kad jos mergaitė tik penkių metų išmoko skirti spalvas. Ir gi visi susiėmę už galvų buvo. O dabar ji -antrokė ir lanko dailės būrelį. Labai gražiai piešia, o būrelio vadovė, vis pasako, o kaip ji gerai spalvas ir atspalvius parenka, geriausia iš tos grupelės vaikų. Tai vat... g.gif
Atsakyti
QUOTE(una @ 2008 02 22, 11:42)
Vakar nebaigiau posto, tai neparašiau, kaip maniškis mokėsi spalvų pavadinimų.
Taip, panašu, kad visi vaikai išmoksta pagal jiems įdomius smagius daiktelius - paveikslėlius, balionėlius ir pan.
Maniškis turi galybę mažų mašinėlių, čia jo pagrindinis ir mėgstamiausias žaidimas, viso kito pasaulyje gali nebūti smile.gif . O tos mašinėlės (turi neperdedant apie 30-40, pripirkta, pridovanota) yra visokių spalvų, tai jis jas grupuoja, stato į eiles (tipo gatvė arba stovėjimo aikštelė), varinėja, ir dažniausiai grupuoja pagal spalvas, tipus (pvz., čia policijos mašinos, čia lenktyninės, čia raudonos, čia juodos...).
Pagal tai ir išmoko spalvų.

Nataliukas knygutė įdomi kur ją gauti pirkti bigsmile.gif po knygynus dažnai vaikštom, bet neteko tokios aptikti. Sūnus begalo mėgsta piešti, tad taip ir pradėjome draugauti su spalvomis thumbup.gif Maniškiui tuoj bus 2 metukai, ir jau pažystam pagrindines spalvas, pati pirmoji kuri jam paliko neišdidldoma įspudį, tai žalia kadangi dažnai važiuojam žaliu troleibusu lotuliukas.gif O pamato raudoną autobusą ir sako mamyte šitas netinka biggrin.gif Tai, kai viena bobulytė išgirdo, kad jis taip šneka, apako lotuliukas.gif Nejau toks mažiukas žino kuris tinka, o kuris ne hihihi.gif Sakau, kad dažniausia troleibusu žaliu važiuojam, tai jam ir užsifiksavo biggrin.gif
Pažysta ir geltoną ir mėlyną, tik va juoda ruda ir visas kitas dar tik mokomės atskirti blush2.gif
una mano sunytis viens prie vieno tavajam thumbup.gif tikiu, kad tiek turit, nes ir mes nuo jūsų neatsiliekam, o dar tik 2 bigsmile.gif metukai :lotuliukas:jaučiu kokia kolekcija bus kai sulauks penkių blink.gif
Begalo susidomėjęs filmuku "Ratai" tai raudonas Makvynas pats pačiausias rolleyes.gif Rėkia mama atsiūsk ant pompo Makvyną, ne įjunk o atsiūsk lotuliukas.gif
Atsakyti
Šią žiemą mažė(3,5 m) labai daug sirgo, tai su mano pagalba išmoko spalvinti knygutes, kartu žiūrėdamos į knygutę rinkom spalvas, lyginom su kuom nors, pvz, geltona - kaip saulutė ir pan., kažkaip labai greitai išmoko, nes labai norėjo spalvoti biggrin.gif
Neseniai kažkokioj tėmelėj radau šią nuorodėlę
Darbeliai mažiesiems

Ten ir yra apie spalvas, labai patiko mano merginai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(slapta_mintis @ 2007 08 16, 12:34)
Spalvas mokomės skirti jau labai seniai. Negi jūs galvojat, kad tik penkiametuką aš pradėjau mokyti tai daryti. Jis jas, man atrodo, atskiria, tik įvardindamas painiojasi, nes jai pamato ką žalia, tai sako tokia kaip žolė, geltona - saulė ir t.t. Bet parašius parodyt kur žalia, tai varo visas spalvas iš eilės. Čia gal, aš manau jau, ir nedeltonizmas, bet kažkas ir su proteliu. verysad.gif Praeis atostogos reiks vest pas psichologą, spec. pedagogą, kad ištirtų normaliai verysad.gif
Ieškojau knygyne knygelių spalvom skirti, nieko nėra. Įvairiom temom tai pilna: apie vandenį, kūną, gyvūnus. Tai sprendžiam užduotėles, tai vis klausiu kokia spalva. Bet... varo savo ir viskas. Gal ir ožys, ir psichologinės kažkokios problemos. Reikia pradėti ieškoti priežasties. Dar vis vyliausi, kad praeis ir išmoks.

Pasirodo ne mano vienas maišosi spalvose.Aš taip pat pergyvenu dėl savo keturmečio,nes jis taip pat sunkiai jas skiria. verysad.gif Ir manau,kad pati suklaidinau mokindama,nes sakydavau geltona,kaip saulytė ,žalia kaip žolėirt.t.
tai jeigu paprašau parodyti kaip saulyę spalvą,tai ją ir parodo,o jei įvardinu spalva žalią,geltoną ,tai siaubingai maišosi.O skaičiuoti ir raideles mokintis,tai mums sekasi.Ir vis dėlto tikiuosi,kad pažins ir spalveles smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vėtrė @ 2008 04 16, 00:18)
lyginom su kuom nors, pvz, geltona - kaip saulutė ir pan.,

Mes irgi maunames kelnes zalias kaip zole, kepure raudona kaip braske, pirstines baltas kaip pienas... Taip uzsifiksuoja gal greiciau. Bet juk kiekvienam suvokimas ateina individualiai... Bet iki 5 metuku bent kelias spalvas turi skirti..
Atsakyti
Pirmiausia spalvas ne tiek svarbu pavadinti, kiek sugebėti rasti tas pačias (žalius daikčiukus sudėti prie žalių ir t.t.). Tam užsieniečiai rekomenduoja "spalvų dienas" - prisirinkti spalvoto maisto (pvz., apelsinų, morkų, moliūgų, mango sulčių, oranžinių paprikų "oranžinei" dienai - žinoma, jei nėra alergijų), spalvotų drabužių, daiktų.
O kai vaikas moka ne tik rūšiuoti pagal spalvą, bet ir jų pavadinimus, dar ne visi žaidimai išsemti - reiktų supažindinti su atspalviais ir spalvų maišymu.
Atsakyti