Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko migdymo ritualai

QUOTE(wikonda @ 2008 07 16, 17:27)
Jau viena vakara apsidziaugiau bigsmile.gif atsigule apsikabino savo zuikiuka atsibuciavom sakau pasedesiu , o tu miegok bigsmile.gif Jis kipsiukas nusisuko man taip gera pasidare, ir po penkiu min., atsisuka ir sako viksia  pamiegojau  lotuliukas.gif islipo is lovytes ir kuo patogiausiai isitaise pas mus biggrin.gif ir vaiko ner doh.gif Sakau gal pirksim naujus spalvingus patalelius gal miegos tada g.gif pamises del filmuko "zaislu istorija" pripirkau zaislu ir patalyne radau tokia bigsmile.gif bet cia tik mano svajones. Jam su mamuku gerai apsikabinam ir parpia rolleyes.gif  tongue.gif

na jeigu tik jums malonu, nesukelia kažkokių nepatogumų, tai ir toliau taip darykit, juk čia vaikas, jis pats parodo, kas jam geriau 4u.gif ateis laikas ir pamatysit kaip pats užsinorės miegelį daryti savo lovytėj drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Panamira @ 2008 07 16, 22:49)
na jeigu tik jums malonu, nesukelia kažkokių nepatogumų, tai ir toliau taip darykit, juk čia vaikas, jis pats parodo, kas jam geriau 4u.gif ateis laikas ir pamatysit kaip pats užsinorės miegelį daryti savo lovytėj drinks_cheers.gif

Žinok man dar ir kaip gera bigsmile.gif juk du metukus mes visi trys kartu miegodavom biggrin.gif tarp dviejų vyrų man neliūdna laugh.gif Tik su vyru mąstom nu jau, kaip ir užaugo mūsų lepūniukas blush2.gif Vyras pavydo scenu nekelia tongue.gif O žinok, kai iškeliu į lovytę man kažko taip trūksta blush2.gif supras tik tos mamytės kas taip jaučiasi blush2.gif Mum visiem patinka taip, sunutis prieš miega mus apsikabina prisiglaudžiam visi trys, o tada jam kiek laimės wub.gif biggrin.gif
Bet mąstau juk kitamet jam daržiukas laukia g.gif ar greitai persilauž miegoti savo lovytėje va tas mane neramina, kaip bus su pietumis unsure.gif jai jis papratęs prie mūsų blush2.gif
Atsakyti
Na mūsų kleckas vienas neužmiega,paguliu šalia,į ausytę lopšinę reikia paniūniuot,labai patinka jam,žanduką paglostyt,tada lūžta per 5 min,o kiek sykių bandėm migdyt vieną,tai žaidžia sau lovelėje ir net nesiruošia miegoti.Aišku,čia jau mūsų kaltė, pripratinom buvimu šalia, manau dabar sunkiai vienas užmigs,vyresniąją dukrą irgi taip pat auginom,matyt ir sūnelį taip pat užauginsim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juramare @ 2008 07 17, 01:02)
Na mūsų kleckas vienas neužmiega,paguliu šalia,į ausytę lopšinę reikia paniūniuot,labai patinka jam,žanduką paglostyt,tada lūžta per 5 min,o kiek sykių bandėm migdyt vieną,tai žaidžia sau lovelėje ir net nesiruošia miegoti.Aišku,čia jau mūsų kaltė, pripratinom buvimu šalia, manau dabar sunkiai vienas užmigs,vyresniąją dukrą irgi taip pat auginom,matyt ir sūnelį taip pat užauginsim smile.gif

O iki kiek vyresnioji su jum miegojom blush2.gif kada sumąstė kraustytis į savo lovelę ar daug reikėjo įdėti pastangų beje suprantu, kad visi vaikiukai skirtingi 4u.gif
Atsakyti
jei mažius vakare piktas tai užmigdau vežime poto perkeliu i jo lovyte,jei nesimiega jam,iki kol mes einam gultis tai tada einam miegot visi kartu,bet kaip uzmiega tai i lovyte perkeliu.Bet kartais naktim pareina,o kartais visa nakti ismiega savo lovoj 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 07 17, 01:06)

Bet mąstau juk kitamet jam daržiukas laukia g.gif ar greitai persilauž miegoti savo lovytėje va tas mane neramina, kaip bus su pietumis unsure.gif jai jis papratęs prie mūsų blush2.gif

oj darželyje visi vaikai, kurie tik pradeda ten eiti, tai pirmąją savaitę aplamai neužmiega (nauja aplinka, nauji žmonės ir pan.), bet po to, kai gerai nuvargsta (juk ten tiek daug veiklos ir naujų draugų), miega laaabai gerai net ir darželyje biggrin.gif kalbu išpatirties biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Panamira @ 2008 07 16, 09:14)
Skaitau ir stebiuosi unsure.gif niekada neturėjome problemų su vaiko miegu: viskas puiku tiek per pietus, tiek ir vakare 4u.gif nieko specialiai nedarome, tik kiekvieną vakarą turime įprastą ritualą: apsivilkti pižamą, atsinešti senelio pagalvę ir ant jos atsigulus gerti šiltą pienuką, tada dar 15-20 min. pagulinėti ir pažiūrėti televizorių, ir viskas - parodome visiems atia-atia ir einam miegoti į savo lovytę, savo kambaryje 4u.gif tiesa, o einant pietų miegelio: vaikui vis pasakojam, ką smagaus nuveiksim ir kur nueisim, kai numiegosim, ir to užtenka, ji apsipatenkinus atsigula  biggrin.gif

tau faina kad neturejai problemu su vaiko miegucio,as nuo gimimo mum su miegu problemas,o kol pietu uzmigdau,tai pavargstu labai
Atsakyti
QUOTE(Panamira @ 2008 07 16, 11:14)
Skaitau ir stebiuosi unsure.gif niekada neturėjome problemų su vaiko miegu: viskas puiku tiek per pietus, tiek ir vakare 4u.gif nieko specialiai nedarome, tik kiekvieną vakarą turime įprastą ritualą: apsivilkti pižamą, atsinešti senelio pagalvę ir ant jos atsigulus gerti šiltą pienuką, tada dar 15-20 min. pagulinėti ir pažiūrėti televizorių, ir viskas - parodome visiems atia-atia ir einam miegoti į savo lovytę, savo kambaryje 4u.gif tiesa, o einant pietų miegelio: vaikui vis pasakojam, ką smagaus nuveiksim ir kur nueisim, kai numiegosim, ir to užtenka, ji apsipatenkinus atsigula  biggrin.gif

nusispjauk tris kartus ir nesistebek biggrin.gif dziaukis, kad neturi tokiu problemu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 07 17, 02:32)
O iki kiek vyresnioji su jum miegojom blush2.gif kada sumąstė kraustytis į savo lovelę ar daug reikėjo įdėti pastangų beje suprantu, kad visi vaikiukai skirtingi 4u.gif

Vyresnioji su mum nemiegojo niekad vienoj lovoj,tik kad reikėdavo prie jos būti kol užmigs kažkur iki 5 metukų, suprantu ,kad ilgai,bet mums taip jau išėjo ax.gif kitaip tiesiog nemokėjom, o ir nebandėm biggrin.gif Vyresnioji į savo kambarį išsikraustė 3 metukų,be jokių ašarų.Nežinau kaip čia su mažiuku bus, proto jau daugiau įgavom, bandysim kitaip migdyti,po truputį išeit iš kambario,kad savarankiškai užmigtų smile.gif
Atsakyti
sveika laurinija 4u.gif

uzjauciu,kad taip kankinaties su miegeliu,su kiekvienu vaiku skirtingos problemytes doh.gif
musiskis(1,6m. berniukstis) uzmiega tiek pietu miegelio tiek vakare gana ramiai,be jokiu dideliu cirku blush2.gif
kai jau isausta miegelio metas,matau,kad sunelis zirzia,yra neramus,pasidarom arbatos(vakare pienuko silto) ir einam i kambary.musu ritualas paprastas:Pakeiciu pampersa,uzdedu miego maikute,vaikas isgeria pienuka/arbatyte,bisky leidziu pazaisti su zaisliukais,atsinesti ju i lovyte,tada pazaidziam kartu,issirenka knygute,kuria paskaitau pries miegeli,o poto uzsimerkiu ir apsimetu,kad miegu,bet tai jau darau,kai sunus visai apspanges,prie miego ribos.tada ir jis ramiai uzmiega,galvodamas,kad as miegosiu salia.Kartais miegu salia jo,bet dazniausiai isliukinu,manau kaip ir visos mamos,virti kosiu,plauti indu ar tiesiog knygos paskaityti blush2.gif
stai taip.nieko cia ypatingo nepasakiau,tik siulau pabandyti pries miegeli sunu nuraminti,su juo lovoj pazaisti,atsinesti zaisliuku,kartu paskaitykit knygute,as klausineju kur koks gyvunas:au au,miau miau ir pan.is tiesu padeda,beto tokio amziaus vaikai jau daug ka supranta bigsmile.gif kartais padeda tai,kad sakau,kad reikia pailsinti akytes,kai atskikelsim eisim zaisti i laukuti ax.gif bigsmile.gif

sekmes 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Putlutė: 17 liepos 2008 - 21:34
QUOTE(jurgamp @ 2008 06 26, 23:56)
Vienakart gulejom su dukryte ligoninej, kartu su mumis kita mama su suneliu 10 men. tai ji savo vaika paguldydavo i lovele, paduodavo antklodes kampa ir jis sau ramiausiai uzmigdavo. Buvau apakus, man cia kazkas is fantastikos srities. Mano maze ir tada, buvo 7men. ir dabar 1m. ir beveik 4men. uzmiega tik prie papo ir niekaip kitaip. Viska isbandziau, ir pasakas skaityt, ir zaisla duot, ir soske kurios neima tik dar labiau rekt pradeda ir buteliuka, palikt viena kol nusirekus uzmigs, niekas nesidaro klykia kiek gali ir nemiega nors nusisauk tai kiek gi vaika klykinsi gaila gi. Siaip tai man negaila tegu valgo ta MP, tik va jau noretume dar vieno leliaus tai norisi atpratint. Nezinau gal as kantrybes neturiu ar is namu isvaziuot reikia kokiai savaitei.

Tai vat mielos mamytes, zinokit stebuklu buna. mano dukryte jau dvi savaites uzmiega pati be papulio, as tik salia paguliu,nugaryte paglostau ir paskui perkeliu i lovyte ir ji puikiai ismiega visa nakti neprabudus thumbup.gif . O buvo taip, mums reikejo isvaziuoti i vyro mociutes laidotuves tai atsivezem mano mama, kad pabutu su maze, sakau pietu grysiu uzmigdyti, bet ji kazkokiais stebuklingais metodais ja uzmigde pati ir dar lovelej g.gif , tai as vakare irgi nebedaviau papo tik salia pagulejau ir nepatikesit, ji uzmigo ir taip kita diena pietu miego ir vakare, tai net asara nubraukiau kad mano mergyte jau "didele" verysad.gif. Tai dabar musu ritualas toks: praustis ir mamytei pagulet prie dukrytes kol ji uzmigs ir perkelt i jos lovele smile.gif .
Atsakyti
Mano mažylis palyginus lengvai užmiega. Jis atsigula į savo lovyte ir liepa man padainuoti. 5 min. ir jis jau miega savo lovyteje. Žinoma dar paglostau galvytę, nugarytę. bigsmile.gif
Atsakyti