Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko migdymo ritualai

pas mus tai paprastas ritualas,pieno bonkutė į ranką , ir užmiega bevalgydamas lovytėj vienas,nereikia nei supuoti, nei dar ką daryti....aišku būna visokių dienų bet pagrinde tai toks mūsų migdymo ritualas:)
Atsakyti
Pirmagymis uzmigdavo salia,be jokio vargo,po to tik i lovyte pernesdavom.Kitas sunus,kol su visais neatsibuciuja ir nepalinki labos nakties,plius dar kelis kartus vandens ar sisiu,ir pabaigai butinai reikia paklausti labai svarbiai biggrin.gif .O tik po to pasivarto ir uzmiega,taip ir dabar,jam jau 6 metai.
Atsakyti
QUOTE(juratele:) @ 2012 01 04, 00:04)
na o mes nusiprausiam ir tada einam teciui ir broliui butinai duodam buckius, padarom myle myle ir nunesu paguldau pasiunciu iseinant oro bucinuka, o ji man atgal , uzdarau duris ir viskas. ir taip nuo 4 men migdyt nereiki biggrin.gif a

thumbup.gif Pas mus visiskai tas pats. Nuo 2men miega savo kambaryje ir ritualas visada toks pat. Tik vienu metu tarp 10-14men buvo toks tarpas, kai tiesiog uzmigdavo tik man ant ranku. Paskui supratom, kad butent tuo metu daug dantuku pasipyle vienas po kito. O tik praejo tas ju didysis dygimas ir vel tas pats. Sunaitelio taip pat ant ranku stengiuosi nemigdyti. Nuo pat gimimo miega savo lovoje. Vakarais, kai jau matau, kad laikas miegoti, paprasciausiai duodam bucki tetukui, paguldau i lovyte, apkamsau, pabuciuoju ir nueinu. Viskas, uzmiega biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(smiler @ 2012 01 13, 12:51)
thumbup.gif  Pas mus visiskai tas pats. Nuo 2men miega savo kambaryje ir ritualas visada toks pat. Tik vienu metu tarp 10-14men buvo toks tarpas, kai tiesiog uzmigdavo tik man ant ranku. Paskui supratom, kad butent tuo metu daug dantuku pasipyle vienas po kito. O tik praejo tas ju didysis dygimas ir vel tas pats. Sunaitelio taip pat ant ranku stengiuosi nemigdyti. Nuo pat gimimo miega savo lovoje. Vakarais, kai jau matau, kad laikas miegoti, paprasciausiai duodam bucki tetukui, paguldau i lovyte, apkamsau, pabuciuoju ir nueinu. Viskas, uzmiega  biggrin.gif

Kaip aš jum pavydžiu to, tai ne tas žodis blush2.gif mūsiškis tai gal tik kelis syk yra pats užmigęs ir tai po didžiausių verksmų, malimūsi po lovą ir t.t. vargas vargelis, negana to, kad naktį keliasi n kartų, tai dar ir pats neužmiega, tenka supti ilgai...
o prieš kiekvieną miegelį stengiamės paskaityti knygutę, kartais jau man beskaitant jis vos mirksi, atrodo tuoj smigs, bet staiga išsibudina ir dingsta visi miegai... doh.gif kaip laukiu tų gerų laikų, kai ir naktys bus ramios ir pats užmigt mokės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Veja Feja @ 2012 01 13, 14:41)
Kaip aš jum pavydžiu to, tai ne tas žodis  blush2.gif  mūsiškis tai gal tik kelis syk yra pats užmigęs ir tai po didžiausių verksmų, malimūsi po lovą ir t.t. vargas vargelis, negana to, kad naktį keliasi n kartų, tai dar ir pats neužmiega, tenka supti ilgai...
o prieš kiekvieną miegelį stengiamės paskaityti knygutę, kartais jau man beskaitant jis vos mirksi, atrodo tuoj smigs, bet staiga išsibudina ir dingsta visi miegai...  doh.gif  kaip laukiu tų gerų laikų, kai ir naktys bus ramios ir pats užmigt mokės  thumbup.gif

Niekada neskaitau knygu pries miega. Bandziau viena karta, bet butent tada isisiuto. Toks jausmas, kad patiktu, jog atidedu ta laika, kai reikia miegoti. Zymiai paprasciau, kai ieinam i miegamaji, paguldau i lova, uzgesinu sviesa ir ate ate. Na, bent jau mums tai veikia. Aisku, vaikai skirtingi ir tai kas veikia vieniems, gali visai neveikti kitiems 4u.gif
Atsakyti
isipratainau saviske uzmigdyti supant ant ranku,tai pradzioj atsiprausia,tada visiems duoda bucinukus ir pasako,kad iseina miegoti ir ate ate parodo,na ir iskeliaujam taip i miegu karalyste,tik jau tada imu ant ranku ir apie 5-7min (maksimum 10min) pasupu ant ranku,iskart ji sminga ir ikeliu i lovyte. Gal ir blogai darau,kad supu,bet man aptinka wub.gif manau ateis laikas,kai ji to nenores,nes pietu miego nennori,kad besupciau. Miegoti iskeliauja 21h ir pabunda ryte apie 8:30h,nakti nereikia prie jos keltis,miega gerai. Tai matomai del to as to supimo ant ranku ir nesureiksminu,pirsingai-man tai malonumas wub.gif
Atsakyti
O gal kas turi patirties kaip užmigdyt vaiką "papinuką"? Maniškė neėmė nei soskės, nei buteliuko. Gal galit pasidalint patirtim kaip užmigdot tokius vaikelius? Nes telikęs tik vienas šis maitinimas. Jau norėčiau nutraukt 4u.gif
Atsakyti
pas mus buna taip: nusiprausiame, apsirengiame rubelius, gula panelyte i savo lovyte,tada paglostau jai galvyte, pabuciuoju ir palinkiu gero miegelio o tada sekame pasakas(dazniausiai tuo uzsiima tetukas) nes as tuo metu maitinu mazaja mp..tai va toks musu migdymo ritualas..niekada nepratinome vaiko miegoti savo lovoje, nors ji daznai vakare nori pas mus ateiti, kartais leidziame, buna kad uzmiega tada pernesame i jos lovyte, bet pastebejau kad geriau tuo nepiktnaudziauti, nes jai tas lb patinka..
Atsakyti
Mano dukrytė iki puses metukų ir dar gal veliau truputį užmigdavo tik ant rankų sūpuojama. Vėliau užmigdavo "ant papulio", įkeldavau į lovelę ir miegodavo. Kai nutraukiau maitinimą ( 1 metai ir 4 mėn), suprotestavo prieš mane ir miegoti eidavo tik su tėčiu ir tik mūsų lovoj. Jei bandydavom paguldyti į lovą - klykdavo. Mes nusprendėm nekankinti nei savęs nei jos ir leidom miegoti pas mus. Iš pradžių pergyvenau, kad pripras, ar neišsimiegosim mes, bet kažkaip sutilpom ir buvo visai gerai.
Po kokio mėnesio (1 metai ir 5 mėn.) pasiūliau pagulėti savo lovoj (ir anksčiau siūlydavau, bet būdavo kategoriškas schmoll.gif ), tai ji pasiimdavo ką nors (dažniausiai knygutę) ir aš ją užklodavau, padainuodavau dainelę ir ji visai nesipriešindama pati užmigdavo, dar bešnekančią palikdavau.
Pagalvojau, kad nereikia vaikučio prievartauti, jei jis nori su tėveliais miegoti ir kai ateina laikas, žaidimo forma nukeliauja į savo lovą miegoti. Tik kantrybės visoms, kol tas laikas ateina smile.gif
Atsakyti
manasis taipat tevelių lovoje miega,apsikabinam ir tik tada ramiai saldžiai uzmiega o kai uzmiega pasistengiam perkelti į lovytę kol pabunda ir vel atgal pas mus kartais puikiai visą naktį ismiega o kartais naktį prabunda ir pats prasosi pas mus,jug vaiko nevirkdysi ir streso nevarysi jei jam saugiau pas mus tai tegu jug neamzinai biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif Nuo pat gimimo vaikiukas miega tik savo lovytėje.Kai buvo kūdikėlis tai panešiodavom ir tada paguldydavom į lovyte ir miegodavo,naktį keldavosi kas tris val pavalgyti:)Kai paaugo buvo suprotestaves,norėdavo miegoti su mumis,pajusdavo kai padėdavom į lovyte,bet savaitėlė ašarų,kad ir kaip širdute sjaudėjo ir viskas susitvarkė:)Aišku lovytė prislinkta prie mūsų lovos,toki sprendima priėmėm kaip tinkamiausia ax.gif Nusiprausam,apsirengiam,atsibučiuoja,atsigula į lovyte,išgeria mišinuka arba arbatele,atsigula ant šoniuko ir užmiega,o mes,tėtis arba aš tik pagulim šalia savo lovo kol užmiega(10-30min)ir vaikiukas miega iki pat ryto saldžiai:)Taip jau nuo kokių 6mėn iki daba smile.gif Miegoti einam 21:00val ir miega iki 8-9ryto smile.gif Paskui miegelis pietu 12-13val smile.gif Toks migdymas pas mus..tinkantis ir man ir suneliui 4u.gif
Atsakyti
Nakties miegelio einame 22-23val., isgeriam pienuko, nusiprausiam, pasakom ''ate'' ir atsibuciuojam su teciu, dviese su mamyte isitaisome dviguleje teveliu lovoje (nuo 1m 3men. lovytej ismiega geriausiu atveju valanda o po to pas tecius lovon), dukryte pati pasikuicia, apsikabiname abi ir uzmiega. Siuo metu jai 1m ir 7men. Anksciau sekdavau pasakele pries miegeli, taciau pastebejau, kad dukryte po jos isismagindavo ir prasiblaskydavo visi miegai doh.gif Pradedavo ropineti, sokineti lovoje ir reikalaudavo DAR pasaku, ir taip iki valandos ar daugiau doh.gif smile.gif Ryte keliasi 9-10val., o pietu miegame apie dvi, tris valandas. Sutinku, kad visi tie pasaku skaitymai ar sekimai, ar lopsiniu dainavimai (ir kiti individualus ritualai) yra labai gerai, bet musu atveju visa tai (ir lopsines tame tarpe rolleyes.gif ) itraukta i dienos praleidimo laika. smile.gif
Atsakyti