QUOTE(katulė fainulė @ 2008 09 26, 12:52)
Mes tai labai mėsgstam šiltus burokėlius - virtus stambiai sutarkuoju, į keptuvę, druskytės prieskoniukų, prieš baigiant kepti grietinės ir niam niam

Labai tinka prie kokių karštų mėsos patiekalų
Pasiskaičiau apie tavo šiltus burokėlius, prisiminiau kaip dar pas tėvus gyvenant, mama gamindavo. Labai jau užsimaniau aš jų....
Išverda burokėlius, sutarkuoja per burokinę tarką. Tada į keptuvę deda smulkiai pripjaustytų lašinukų arba šoninės (būtinai rūkytų, skaniau) spirgučiais (daug), juos pakepina, tada smulkiai pjaustyto svogūniuko, vėl pakepina, tada sutarkuotus burokėlius sudeda, sukepina viską, pipiriukų, druskos jei reikia, dar petražolių, krapų smulkintu. Kad rūgštelė jaustusi, dėdavo citrinos rūgštelės arba darydavo iš raugintų burokėlių.
Dėl tirštumo būtinai dėdavo miltų. Miltų gerą šaukštą deda į puodelį, užpila mažu kiekiu šalto virinto vandens, gerai išmaišo ir supila ant burokėlių. Dar kiek pakepina, kad miltai susitroškintų.
Taip paruoštus valgydavom su karštomis bulvėmis