QUOTE(olé @ 2006 01 30, 10:54)
BUROKĖLIŲ KEPSNIUKAI
šį patiekalą suimprovizavau pagal salierų kepsniukų receptą. reikės:
didesnio virto burokėlio (arba dviejų mažesnių),
1 kiaušinio
1 didesnės morkos (nevirtos)
1 svogūno (jį galima pakeisti gabalėliu poro)
0,5 - 1 stiklinės manų kruopų (priklausys nuo masės drėgnumo),
druskos, pipirų, kvapių prieskonių (aš dėjau mairūno, petražolių ir baziliko)
1 česnako skiltelės (galima ir daugiau)
aliejaus kepimui
sėlenų pavoliojimui (kas nemėgsta, gali voliot džiūvėsėliuose)
svogūną smulkiai supjausčiau ir apkepiau trečdalyje arbatinio šaukštelio aliejaus (mano keptuvė tefloninė, tai nedaug tereikia). burokėlį sutarkavau burokine tarka, o morką - šiek tiek smulkesne tarka. į daržoves įmušiau kiaušinį, bėriau prieskonius, viską išmaišiau, tada po truputį pyliau manus. nurodytas manų kiekis santykinis, jo reikės priklausomai nuo to, kiek daržovių dėsit. manų pyliau tik tiek, kad išeitų tirštesnė masė (bet vis dar gana drėgna), iš kurios galima būtų formuot kepsnelius, bet labai daug nepridėkit, nes jie išeis kietoki. suformavau kepsnelius, apvoliojau sėlenose ir kepiau įkaitintoj keptuvėj su trupučiu aliejaus ant nedidelės ugnies. smikei patarus, kepiau uždengtus, tai išėjo minkštučiai.
valgėm su sojos padažu, labai skanūs išėjo
šį patiekalą suimprovizavau pagal salierų kepsniukų receptą. reikės:
didesnio virto burokėlio (arba dviejų mažesnių),
1 kiaušinio
1 didesnės morkos (nevirtos)
1 svogūno (jį galima pakeisti gabalėliu poro)
0,5 - 1 stiklinės manų kruopų (priklausys nuo masės drėgnumo),
druskos, pipirų, kvapių prieskonių (aš dėjau mairūno, petražolių ir baziliko)
1 česnako skiltelės (galima ir daugiau)
aliejaus kepimui
sėlenų pavoliojimui (kas nemėgsta, gali voliot džiūvėsėliuose)
svogūną smulkiai supjausčiau ir apkepiau trečdalyje arbatinio šaukštelio aliejaus (mano keptuvė tefloninė, tai nedaug tereikia). burokėlį sutarkavau burokine tarka, o morką - šiek tiek smulkesne tarka. į daržoves įmušiau kiaušinį, bėriau prieskonius, viską išmaišiau, tada po truputį pyliau manus. nurodytas manų kiekis santykinis, jo reikės priklausomai nuo to, kiek daržovių dėsit. manų pyliau tik tiek, kad išeitų tirštesnė masė (bet vis dar gana drėgna), iš kurios galima būtų formuot kepsnelius, bet labai daug nepridėkit, nes jie išeis kietoki. suformavau kepsnelius, apvoliojau sėlenose ir kepiau įkaitintoj keptuvėj su trupučiu aliejaus ant nedidelės ugnies. smikei patarus, kepiau uždengtus, tai išėjo minkštučiai.
valgėm su sojos padažu, labai skanūs išėjo
pamiršau parašyt, kad česnako skiltelę įspaudžiau į tą daržovių masę