QUOTE(KristinaVR @ 2005 05 28, 23:23)
Matai as esu prasta kulinare. Irgi dar kol kas neturiu tarkavimo masinos, bet galvojau kad as su sulciaspaude galeciau pabandyti. Ten bulves sutarkuoja ir per viena gala ismeta isspaustas ir sutakuotas bulves o per kita sunka isbega. at taip kugeli darau. Visi cepelininiai receptai pritaikyti lietuviskiems produktams as galvojau kad jus patyrusios zinote daugiau uzsieniui pritaikyta.
Nu, dabar jau aisku, kas tave domina

su lietuviskais patiekalais as tau galiu pagelbeti

Tai va. Issiverdu kelias bulves, as verdu su lupyna ir paskui sumalu, bet kai nebuvau parsivezusi mesmales, tai viriau nuluptas ir grudau kose, esme ta pati

Kitas, zalias bulves, nulupi ir sutarkuoji, tavo ta masinka turetu but gera, kad atskiria tarke nuo sunkos, tik nelabai isivaizduoju, kokio skystumo ta tarke lieka. Zodziu tarke tai gal isivaizduoji, kokia turi buti, ne per skysta, ne per kieta, tai jei biskiuka per skysta, tai nusunki dar su kokia kojine nailonine ar kuo, sudedi tas virtas bulves, as tai ziuriu kad virtos bulves butu mazdaug trecdalis tarkes, idedi druskytes, biski pipiriuko, nu ir dar kartais krakmolo bulviu dadedu, nes kartais bulves pasileidzia. Tai va, sudedu ta krakmola kur lieka, kai nupili ta sunka ir dar kokia sauja sauso. Pas mus tai pirkti yra, vadinasi Bulviu miltai pazodziui. Nu ir viskas, suminkai. O farsa, tai kaip ir kotletams, tik kiausinio maziau ir gal daugiau svoguno, mums taip patinka

ir viskas, formuoji cepelinus ir dedi i verdanti pasudyta vandeni, virti uztenka apie 30-40 min. Skanaus. Mes tai dar pasidarom lietuviskai padaziuko, su rukytais lasinukais, labai skanu

o jei neturim lasinuku, tai tik su grietine valgom. Sekmes. Darbo nemazai, bet kartais galima ir verta