Stai nuoroda, kur pagal valstija galite nusipirkti tikros lietuviskos duonos:
http://www.javlb.org/duona_en.php
Tikiuosi, niekas neprieshtaraus, jei Oziaragio TIRAMISU recepta idesiu ir chia: man atrodo, kadangi uzhsienietes ji taip aptarinejo, joms bus lengviau surasti...
Reikia:
6 kiausiniu
stiklines cukraus
3pak.Vanilinio cukraus
500g maskarpone surio(indelyje)
500g biskvitiniu prancuziskusausainiu,kurius naudoja
charlotes tortui daryti(bisciuts a la cuiller) gali buti IKI
parduotuvej
Kapucino kavos(galima ir juodos stip.kavos)
Irmiausi reikia isplakti kiausinio trynius su cukrum,vaniliniu cukr.sudeti maskarpone suri ir vel gerai ismaisyti.Tu metu pasidaryti indeli kapucino kavos ir atvesinti truputi.Isplakti kiausinio baltymus iki stangriu putu ir jas atsargiai ismaisyti i maskarpones mase.Turetu gauris labai puri mase.Paimti grazu inda su staciom sienelem ir jo dugna iskloti sausainiais suvilgytais kapucino kava.Tad deti kremo sluoksni ir vel sausainiu sluoksni,ir vel kremo....Virsus turi byti uzbaigtas kremo mase ir graziai islyginti.Sita deserta ideti i saldytuva ir palaikyti apie12 val.Valgyti salta,pries paduodant i stala virsu galima pauosti sokolado drozlem.Skanaus.Dar vienas patarimas:sausainius neprigirdykit kava,nes po to ji gali issiskirti ir desertas paskes smile.gif

Reikia:
6 kiausiniu
stiklines cukraus
3pak.Vanilinio cukraus
500g maskarpone surio(indelyje)
500g biskvitiniu prancuziskusausainiu,kurius naudoja
charlotes tortui daryti(bisciuts a la cuiller) gali buti IKI
parduotuvej
Kapucino kavos(galima ir juodos stip.kavos)
Irmiausi reikia isplakti kiausinio trynius su cukrum,vaniliniu cukr.sudeti maskarpone suri ir vel gerai ismaisyti.Tu metu pasidaryti indeli kapucino kavos ir atvesinti truputi.Isplakti kiausinio baltymus iki stangriu putu ir jas atsargiai ismaisyti i maskarpones mase.Turetu gauris labai puri mase.Paimti grazu inda su staciom sienelem ir jo dugna iskloti sausainiais suvilgytais kapucino kava.Tad deti kremo sluoksni ir vel sausainiu sluoksni,ir vel kremo....Virsus turi byti uzbaigtas kremo mase ir graziai islyginti.Sita deserta ideti i saldytuva ir palaikyti apie12 val.Valgyti salta,pries paduodant i stala virsu galima pauosti sokolado drozlem.Skanaus.Dar vienas patarimas:sausainius neprigirdykit kava,nes po to ji gali issiskirti ir desertas paskes smile.gif
Juodos lietuviskos duonos galima ir paciom issikepti.As bandziau labai skani gavosi o jai sviezia ir su sviestuku visai gerai. Pirmiausiai reikes pasidaryti rauga : 0,5kg. ruginiu miltu , 50g. mieliu ,1-1,5 litro silto vandens.Viskas ismaisoma ir laikoma siltai,kad irugtu.Mazdaug po paros jis tinka duonai uzraugti. Duonai reikes miltu,vandens,druskos ir raugo . Vanduo pasildomas,suberemi miltai ir raugas ( reik sudet puse miltu,kad tesla gautusi grietines tirstumo) ir pastatoma siltai,kad irugtu,mazdaug 14val. .Poto sudedami likusi dalis miltu ir druska ,gerai isminkoma tesla.Tada padaromas kepaliukas jo pavirsius sudrekinamas vandeniu ir uzdengus palaikoma siltoja vietoja kol pakils,tada dedama i karsta orkaite ir kepama.Jei pabarbenus pirstu i kepalo apacia ,aiskiai skamba,duona iskepus.Iskepes kepaliukas isimamas is dujines,sudrekinamas saltu vandeniu ir uzdengus paliekama etvest. Skanaus !

Perkeliu recepchiuka ish Kavinukės...
VARŠKĖS SŪRIS
1 l pieno , ziupsnelis uzplikytu kmynu , druskos ir cukraus pagal savo skoni .Kai pienas uzverda ,puoda nuimam nuo ugnies ir ipilam 1 l kefyro masydamos.Dar kokia 1 min . pamaisom , kol susitraukia varske.Nukosiam i marle ir pakabinam , kad nuvarvetu apie 15 min .Tada dar 15 min. paslegiam ir viskas thumbup.gif .Galima daryt saldu suri su razinom ir cukraus daugiau idet.

VARŠKĖS SŪRIS
1 l pieno , ziupsnelis uzplikytu kmynu , druskos ir cukraus pagal savo skoni .Kai pienas uzverda ,puoda nuimam nuo ugnies ir ipilam 1 l kefyro masydamos.Dar kokia 1 min . pamaisom , kol susitraukia varske.Nukosiam i marle ir pakabinam , kad nuvarvetu apie 15 min .Tada dar 15 min. paslegiam ir viskas thumbup.gif .Galima daryt saldu suri su razinom ir cukraus daugiau idet.
Ode o tai koki piena naudot darant sita suri? Tinka paprastas ar reik organinio?

QUOTE(lasisa @ 2005 05 10, 23:16)
Oi, jis ne mano... Ash tik perkeliau ish Kavinukes...
Kreipkites su klausimais i *mamyte*

Sveikute ! Lauke kempinimo savaitgalis ir aisku maistas ant griliaus ,gal zinot kaip skaniai paruosti sonkauliukus kepimui ant griliaus ar siaip ka jus megstat kemp ant griliaus.?

QUOTE(lasisa @ 2005 05 25, 21:53)
Sveikute ! Lauke kempinimo savaitgalis ir aisku maistas ant griliaus ,gal zinot kaip skaniai paruosti sonkauliukus kepimui ant griliaus ar siaip ka jus megstat kemp ant griliaus.? 

Mes dazhniausiai kepam shashlykus ir krevetes lashinukuose.
Kazhkada redneck'ai kaimynai labai skaniai hamburgerius ishkepe - vieninteliai tie ir buvo skaniausi mano valgyti

QUOTE(Ode @ 2005 05 25, 12:00)
Mes dazhniausiai kepam shashlykus ir krevetes lashinukuose.
Kazhkada redneck'ai kaimynai labai skaniai hamburgerius ishkepe - vieninteliai tie ir buvo skaniausi mano valgyti
Kazhkada redneck'ai kaimynai labai skaniai hamburgerius ishkepe - vieninteliai tie ir buvo skaniausi mano valgyti

O tai kaip jus krevetes i bacon viniojat ir ant iesmo suveret?
RASELIOTE skaniai skamba tavo vistienos suktinukai ,reikes pabandyt ,kaip tik vistienos turiu .