Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(lasisa @ 2005 05 26, 16:35)
O tai kaip jus krevetes i bacon viniojat ir ant iesmo suveret?

Aga, butent taip. Galima ant ieshmo, galima ant tuo mediniu ieshmuku (juos tik reikia pradzhioj pamirkyt vandeni, kad nesviltu). O kepant dar galima BBQ padazho uzhtepliot, jei yra noro.
Labai greit ishkepa ir labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
perkopijuoju iš kavinukės mayos sausainių receptuką


scones receptas


3 gabalai sviesto(tie kur is dezuciu)
4 kiausiniai
1/2 puodelio heavy cream
4 puodeliai miltu
4saukstai cukraus
2 sauksteliai druskos
1 saukstas nugesintos sodos( as pamirsau nugesinti tai valgem ir keikemes)
razinos, melynes, spanguoles..ka nori dgali deti..as dejau dziovintas spanguoles ir apelsino zieveles patarkavau..
1/2 saukstelio vanilino esensijos

sumaisai birius produktus, paskui sukapoji sviesta ir po truputi i sviesta pili miltus po truputui pili krema ir musi kiausinius...gerai viska sumaisai ..sudedi viasius iskocioji apie 2 cm plocio gali sus stikline ispausti rutuliukus arba padaryti trikampius..arba jeigu turi formeliu gali iskepti Gretai Gingerman, arba eglute ar dar ka ( pas mane tik Kaledines formeles )

kepi 375 orkaiteje apie 20-30 minuciu..ir viskas ..

as dar sviesta pasidariau su vanilinu braskiu uogiene ir trupuciu medaus..tai pertepem tuos skounus ir valgem
Atsakyti
Ode gera tu cia ideja davei del mediniu iesmuku,nes mes gamtoj megejai kept saslykus ant mediniu ,bet jie mums visada sudega
Atsakyti
Sveikutes

Ar kuri bandet padaryti cepelinu namie, gal turit kokiu pasiulymu.
Atsakyti
QUOTE(KristinaVR @ 2005 05 28, 01:13)
Sveikutes

Ar kuri bandet padaryti cepelinu namie, gal turit kokiu pasiulymu.

Sveika, nelabai supratau ka tu turi minty g.gif pas mus cepelinu kitur ir negausi, jei namie nepasidarysi mirksiukas.gif jei tu galvoji apie ta bulviu tarkavimo masina, tai kai as jos nebuvau atsivezus, tai rankom susitarkuodavau tas kelias bulves, o dabar tai masinka parsiveziau, tai viskas daug paprasciau thumbup.gif o gal as nesupratau ko tu klausi g.gif blink.gif
Atsakyti
Matai as esu prasta kulinare. Irgi dar kol kas neturiu tarkavimo masinos, bet galvojau kad as su sulciaspaude galeciau pabandyti. Ten bulves sutarkuoja ir per viena gala ismeta isspaustas ir sutakuotas bulves o per kita sunka isbega. at taip kugeli darau. Visi cepelininiai receptai pritaikyti lietuviskiems produktams as galvojau kad jus patyrusios zinote daugiau uzsieniui pritaikyta.

Atsakyti
QUOTE(KristinaVR @ 2005 05 28, 23:23)
Matai as esu prasta kulinare. Irgi dar kol kas neturiu tarkavimo masinos, bet galvojau kad as su sulciaspaude galeciau pabandyti. Ten bulves sutarkuoja ir per viena gala ismeta isspaustas ir sutakuotas bulves o per kita sunka isbega. at taip kugeli darau. Visi cepelininiai receptai pritaikyti lietuviskiems produktams as galvojau kad jus patyrusios zinote daugiau uzsieniui pritaikyta.

Nu, dabar jau aisku, kas tave domina thumbup.gif su lietuviskais patiekalais as tau galiu pagelbeti mirksiukas.gif Tai va. Issiverdu kelias bulves, as verdu su lupyna ir paskui sumalu, bet kai nebuvau parsivezusi mesmales, tai viriau nuluptas ir grudau kose, esme ta pati mirksiukas.gif Kitas, zalias bulves, nulupi ir sutarkuoji, tavo ta masinka turetu but gera, kad atskiria tarke nuo sunkos, tik nelabai isivaizduoju, kokio skystumo ta tarke lieka. Zodziu tarke tai gal isivaizduoji, kokia turi buti, ne per skysta, ne per kieta, tai jei biskiuka per skysta, tai nusunki dar su kokia kojine nailonine ar kuo, sudedi tas virtas bulves, as tai ziuriu kad virtos bulves butu mazdaug trecdalis tarkes, idedi druskytes, biski pipiriuko, nu ir dar kartais krakmolo bulviu dadedu, nes kartais bulves pasileidzia. Tai va, sudedu ta krakmola kur lieka, kai nupili ta sunka ir dar kokia sauja sauso. Pas mus tai pirkti yra, vadinasi Bulviu miltai pazodziui. Nu ir viskas, suminkai. O farsa, tai kaip ir kotletams, tik kiausinio maziau ir gal daugiau svoguno, mums taip patinka cool.gif ir viskas, formuoji cepelinus ir dedi i verdanti pasudyta vandeni, virti uztenka apie 30-40 min. Skanaus. Mes tai dar pasidarom lietuviskai padaziuko, su rukytais lasinukais, labai skanu essen.gif o jei neturim lasinuku, tai tik su grietine valgom. Sekmes. Darbo nemazai, bet kartais galima ir verta drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sirduze: 29 gegužės 2005 - 13:58
Labai tau dekoju uz issamu aprasyma. Reiks siandien pasidaryti, nes jau taip noriu, kad net silpna. cry.gif Tikiuosi, kad pavyks. Dar karteli labai labai aciu thumbup.gif
Atsakyti
Nagi KristinaVR, kaip tavo cepelinai, ar pavyko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sirduze @ 2005 05 30, 06:00)
Nagi KristinaVR, kaip tavo cepelinai, ar pavyko  mirksiukas.gif



Labutis,

Aha tokie puikus isejo. Jau antra diena valgau ir dziaugiuosi. Nei vienas neissileido, tiesiog stebuklas. Aciu tau labai uz pagalba. thumbup.gif
Atsakyti
Jei marinuoju lašišą sumuštinukams ax.gif Supjaustau pailgais plonais gabaliukais ir prieskoniuoju-žiupsnelį druskos,juodųjų piprų,cukraus(nepadauginti),išspaudžiu citriną ir taip plastikiniame indelyje sluoksniuoju...Po to dedu į šaldytuvą,o kitą dieną jau galima drąsiai vaišintis...Kartais dedu ant bulkos riekučių,kartais ant krekerių sausainiukų,kartais su croisan'ais,tada dar salotos lapą pakloju,papjaustau pomidorų skiltelių,pabarstau džiovintais krapais mirksiukas.gif
O jei kepu orkaitėje,tai priprieskoniuoju visą gabalą,naudoju specialų jūros gėrybių prieskonių rinkinį "Durkee"firmos Citrus gril ,jis beje ir krevetėms,bei kitoms žuvų rušyms irgi labai tinka. Jau folijoje aptepu majonezu, retkarčiais papjaustau raudono pipiro ir apibarstau ,uždedu keletą gabaliukų sviestuko,užspaudžiu folijos kraštus ir kepu 20-30 min 400 temp... Svečiams patiekiu ant didelio salotos lapo,apdelioju citrinos griežinėliais mirksiukas.gif 4u.gif
SKANAUS 4u.gif Ai ,labai nemoku gražiai nupasakoti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raseliote: 02 birželio 2005 - 22:33
Mergytes o kokia druska jus lasisa sudot ? As bandziau kelis sykius sita vietine ,bet su ja nelabai ilgai stovi .
Atsakyti