Moliugai - mano pagrindinis maistas siuo metu. Gaminu mikrobangeje (priesininkes, nesiurpkite!), tada troskinasi savo sultyse, ir jokio vandens prideti nereikia. Labai skanus yra Hokaido - juos su zieve valgyt galima. Tai va - perpioviau, isemiau seklas, isgramdziau su saukstu, gavosi toks dubenelis.Kad stovetu, apacioj palyginau. Sutarkavau 2 morkas burokine, 1 svoguna supiausciau panasaus didumo gabaliukais, patroskinau saukste - dviejuose aliejaus, sukraciau i ta dubeneli, ir po 10-15 min. 100% mikrobangeje galima valgyti. Prieskoniam esu emusi zoleliu pagal upa, skanu ir su cinamonu. Vakar gaminau kazkoki "butter...moliuga" , ta supiausciau kubeliais+1 poro ziedu+2 morkas (per burokine)+ 1 obuoli (per burokine)+ pora saukstu aliejaus+sliustelejau kiek grietineles+druskytes+cinamono. 15 min. prie 100%, tada pastumiau kiek sonan, i atsiradusi skysti sauksta modifikuoto krakmolo (padazo milteliu) - 3 min 100%.
Aisku, lygiai taip pat galima orkaitej gamint. Kas megsta, gali pabandyt orkaitej kepti riekes su medumi aptepe - orientaliskai. Esu valgiusi, skanu buvo.
Ode, tas link'as labai idomus, bet kitas temas paziureti tai tik dalyviams, ar as per ziopla - man beje vokiskai rodo (dali, kitkas angliskai, rusiskai. na internacionalas)?
Virtuves perstatineti neteks

, mano puodas tik viduj apvalas, apacioj plokscias, galima ir indukcine virykle naudotis. Dabar busiu protingesne, nes spizine keptuve nauja ismeciau. Pradedau kaitinti, kaip instrukcijos parasyta, gaisrininkai neatvaziavo, tik kaimynas prisistate, tai vyras cionga pakele, na ir atsidure mano pirkinys konteinery...Pasirodo, kantrybes truko. Dabar suprantu, kodel kaime moteriskes taip "sagonus" dievindavo - na tuos, kur su raginem sakem is duonkepes traukdavo - juk jie irgi spiziniai...