Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(baltic*girl @ 2005 11 10, 22:03)
Labai noreciau anti ar zasi iskepti, bet kiek ziuriu nelabai ju buna parduotuveje g.gif

O mes jau nusižiūrėjom, kur yra smile.gif Paklausinėk darbuotojų. Pažiūrėk šaldikliuose.
Atsakyti
Nu ką, peržiūrėjau savo banko ataskaitas ir yra, taip kaip ir maniau - mes maistui (žiūrėjau sumas, nuskaičiuotas maisto parduotuvėse ir restoranuose) per mėnesį išleidžiam $600-800. Ir kur neišleisi, jei (1) vartojam alkoholį, (2) bent jau trečdalį perkam organinėj parduotuvėj, (3) gaminam visokias kurapkas ir kitokias 'gurmanybes' (plius dar mano vyras daro lygiai taip, kaip parašyta recepte - niekuomet nepakeis vieno produkto kitu; taip ir gaunasi, kad pusė patiekalo kainos išeina prieskoniams biggrin.gif ). Gal paieškojus ir dar rasčiau 'pasiteisinimų' biggrin.gif Na, kaip kad pvz., vanduo - mes geriam tik pirktinį.
Tikrai neesam iš taupiųjų, bet iš kitos pusės pažiūrėjus (jau kažkada apie tai rašiau) - kiekvienas turi savo prioritetų. Mums dažnai tas maisto gaminimas gaunasi kaip hobis, užtat ir leidžiam sau daugiau.
Arba, kaip mano vyras sako: kol galim, leidžiam. Kai negalėsim - nebeleisim. Tai jau ir aš persiėmiau šituo mąstymu, nors šiaip jau namuose esu taupioji pusė wink.gif
Ir dar vienas dalykas. Ypač po grįžimo iš Lietuvos žiauriai pasinešiau ant 'sveikų' produktų, todėl perku organinius produktus ir net nebežiūriu į kainas doh.gif

Dar europietėms (o gal ir ne tik), parašysiu kai kurių produktų kainas, kokios yra pas mus, bo tai radau keletą užsilikusių čekučių.
vanduo (9,5 L) $2.5
duona $2
18 skardinių alaus $15
butelys obuolių sulčių $2.5
'geri' kiaušiniai $2.3
1/5kg faršo $4.5
'geras' pienas $3.2
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 11 10, 15:03)
Labai noreciau anti ar zasi iskepti, bet kiek ziuriu nelabai ju buna parduotuveje g.gif

Pas mus tai Whole foods, arba kokiam BJ , net ir paprastose pardese ju yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 11 10, 22:03)

pasiziurek bet kuriame Asian Market , ten ju tai tikrai yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(maya @ 2005 11 10, 23:15)
pasiziurek bet kuriame Asian Market , ten ju tai tikrai yra  mirksiukas.gif

Va va, ir mums ten patarė ieškot.
Bet mes matėm paprastoj maisto parduotuvėj šaldiklyje.
Atsakyti
QUOTE(maya @ 2005 11 10, 23:15)
pasiziurek bet kuriame Asian Market , ten ju tai tikrai yra  mirksiukas.gif

Juokas juokais, bet nesu tokio maciusi kur gyvenu, o ir azijieciu matau labai mazai doh.gif Cia daugiau lenku, rusu ir lotynu zmones gyvena, o azijieciu labai daug buvo rytinej valstijos daly.

Del maisto tai as stengiuosi pirkti kas patinka, nes kitu atveju seimyna nevalgo ir viskas butu ismetama. Aisku, norisi pirkti proto ribose... Is megstamu produktu stengiuosi rinktis kas tuo metu pigiau, bet kai vienas nupigintas pomidoras $2... negaliu pasakyti, kad isgaliu neziureti i kainas visai doh.gif

Idomu kokia bus mamos nuomone apie maisto kainas g.gif Nes Lietuvoj man jos pasirode gana aukstos, nebent pirktum elementarias darzoves. Deja, pas mus tos pacios "elementarios" bulves $2.99 vakar kainavo, nupigintas maisiukas. Nezinau ar man vaidenasi, bet nesveikai valgyti daug pigiau iseitu nei sveikai g.gif
Atsakyti
kas gali parasyti ko[ustu su morkom salotu receptuka, pamenu tokias lt darydavo..va guli puse kopusto ir galvoju ka su juo daryti, nes kita puse tai sriubai supjausciau ax.gif

Ode?
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 11 10, 23:49)
Nezinau ar man vaidenasi, bet nesveikai valgyti daug pigiau iseitu nei sveikai g.gif

Ot tai naujieną pasakei! biggrin.gif Va, nueik į McDonalda - $1 hamburgeris ir pavalgei wink.gif

QUOTE(maya @ 2005 11 11, 00:01)
kas gali parasyti ko[ustu su morkom salotu receptuka, pamenu tokias lt darydavo..va guli puse kopusto ir galvoju ka su juo daryti, nes kita puse tai sriubai supjausciau ax.gif

Ode?

Supjaustai kopūsta juostelėm, sutarkuoji morką, pabarstai cukriuko, druskytės, citrina pašlakstai (gali obuolio įtarkuot), aliejaus gali truputi įpilti ir muši muši... Kol sulčių atsiranda. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2005 11 11, 00:39)
Ot tai naujieną pasakei! biggrin.gif Va, nueik į McDonalda - $1 hamburgeris ir pavalgei wink.gif
Supjaustai kopūsta juostelėm, sutarkuoji morką, pabarstai cukriuko, druskytės, citrina pašlakstai (gali obuolio įtarkuot), aliejaus gali truputi įpilti ir muši muši... Kol sulčių atsiranda. smile.gif

aciu Ode 4u.gif 4u.gif

o del hamburgeriu tai nezinua, prikaluso kiek valgai, tau gal ir vieno uztektu, o mano diedui gal ir keturiu maza butu g.gif
Atsakyti
QUOTE(maya @ 2005 11 11, 00:41)
o del hamburgeriu tai nezinua, prikaluso kiek valgai, tau gal ir vieno uztektu, o mano diedui gal ir keturiu maza butu  g.gif

Vistiek pigus diedas megalol.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2005 11 10, 14:00)
Žinok, dar ne, bet jau bręstam. Dar nenusprendėm, ar žasiai, ar ančiai tik.
Skanios vištukės!

Kaip tiktai taip iskarto lygiai taip pat graziai ir skaniai pateik receptuka, kaip megstu anti...mmmm 4u.gif o vistuke matyt bus kepama rytoj ax.gif
Atsakyti
Ode, as pasidariau salotas, kaip sakei, tai pati puse bliudo ir suvalgaiu, buciau ir viska suvalgius, ale sazine neleido ax.gif
Atsakyti