Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

Ryt dienos planas: "skersiu " moliuga.... smile.gif Ir jei paskambins, kad i darba nereikia darysiu tingini. Jau dvi savaites, kaip kamuojuosi, jaciu ryt neislaikysiu biggrin.gif
Atsakyti
as tingini siandien norejau daryti, bet patingejau..ir taip daug ka valgyt siandien padariau ax.gif ..gal sestadeini bus Tinginio diena
Atsakyti
QUOTE(maya @ 2005 11 11, 02:24)
Ode, as pasidariau salotas, kaip sakei, tai pati puse bliudo ir suvalgaiu, buciau ir viska suvalgius, ale sazine neleido  ax.gif

Ai, galėjai valgyti - tau galima. wink.gif Aš antro nėštumo pradžioje buvau ant porų pasinešusi, tai vieną dieną pasidariau porų-obuolių mišrainę su majonezu - pasidariau daugiau, kad ilgiau užtektų - tai spekit, ar liko... doh.gif
Atsakyti
ČEBURĖKAI
Atsakyti
SVOGŪNŲ SRIUBA
Atsakyti
Nu Ode ir skanestu prirasiai thumbup.gif ceburekai tai mano silpnybe visokius bandziau bet tokio recepto dar negirdejus reiks bandyt butinai wub.gif
Atsakyti
Tik ka prisikepiau Odes cebureku FANTASTISKI thumbup.gif Aciu Ode!
Atsakyti
rolleyes.gif
QUOTE(Ode @ 2005 11 10, 13:06)
Nu ką, peržiūrėjau savo banko ataskaitas ir yra, taip kaip ir maniau - mes maistui (žiūrėjau sumas, nuskaičiuotas maisto parduotuvėse ir restoranuose) per mėnesį išleidžiam $600-800. Ir kur neišleisi, jei (1) vartojam alkoholį, (2) bent jau trečdalį perkam organinėj parduotuvėj, (3) gaminam visokias kurapkas ir kitokias 'gurmanybes' (plius dar mano vyras daro lygiai taip, kaip parašyta recepte - niekuomet nepakeis vieno produkto kitu; taip ir gaunasi, kad pusė patiekalo kainos išeina prieskoniams biggrin.gif ). Gal paieškojus ir dar rasčiau 'pasiteisinimų' biggrin.gif Na, kaip kad pvz., vanduo - mes geriam tik pirktinį.
Tikrai neesam iš taupiųjų, bet iš kitos pusės pažiūrėjus (jau kažkada apie tai rašiau) - kiekvienas turi savo prioritetų. Mums dažnai tas maisto gaminimas gaunasi kaip hobis, užtat ir leidžiam sau daugiau.
Arba, kaip mano vyras sako: kol galim, leidžiam. Kai negalėsim - nebeleisim. Tai jau ir aš persiėmiau šituo mąstymu, nors šiaip jau namuose esu taupioji pusė wink.gif
Ir dar vienas dalykas. Ypač po grįžimo iš Lietuvos žiauriai pasinešiau ant 'sveikų' produktų, todėl perku organinius produktus ir net nebežiūriu į kainas  doh.gif

Dar europietėms (o gal ir ne tik), parašysiu kai kurių produktų kainas, kokios yra pas mus, bo tai radau keletą užsilikusių čekučių.
vanduo (9,5 L) $2.5
duona $2
18 skardinių alaus $15
butelys obuolių sulčių $2.5
'geri' kiaušiniai $2.3
1/5kg faršo $4.5
'geras' pienas $3.2

Kokias galėtum paminėti organinio maisto parduotuves Teksase?
Pieno produktai, mėsa, kieno skonis dar pasiteisina iš ten perkant?
Tiesa, dar norėjau paklausti, gal bandei kopūstus raugti? O gal esi radusi pirkti skanių ir neverta to daryti namie?
Čeburėkai tikrai jėgiškai atrodo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2005 11 10, 20:39)
Ot tai naujieną pasakei! biggrin.gif Va, nueik į McDonalda - $1 hamburgeris ir pavalgei wink.gif
Supjaustai kopūsta juostelėm, sutarkuoji morką, pabarstai cukriuko, druskytės, citrina pašlakstai (gali obuolio įtarkuot), aliejaus gali truputi įpilti ir muši muši... Kol sulčių atsiranda. smile.gif

Ir dar cesnakiuko i tas salocikes, pirstelius apsilaizysit. Mano mama ir aliejaus siek tiek pila tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Reda003 @ 2005 11 12, 03:15)
rolleyes.gif
Kokias galėtum paminėti organinio maisto parduotuves Teksase?
Pieno produktai, mėsa, kieno skonis dar pasiteisina iš ten perkant?
Tiesa, dar norėjau paklausti, gal bandei kopūstus raugti? O gal esi radusi pirkti skanių ir neverta to daryti namie?
Čeburėkai tikrai jėgiškai atrodo  rolleyes.gif

Whole Foods, Central Market (HEB) ir dar viena netoli mažukę radau - Sunflower Shoppe.
Aš pieną ir kiaušinius ir paprastoj parduotuvėj organinius perku. Pati pieno negeriu ir kiaušinių daug nevalgau, todėl dėl skonio negaliu pasakyt. Pasitikiu tik užrašėliu 'organic' ant įpakavimo... blush2.gif Daugiau sveiką produkciją perku ne dėl skonio, o dėl pačios auginimo/gaminimo 'teisingos' idėjos. Kad ant hormonų užaugintų karvių pienas neaugintų mano vaikų iki begalybės biggrin.gif
Kopūstų raugti nebandžiau. Perku rusų parduotuvėj - visai kaip tikri thumbup.gif

Lasisa
, džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko. Sakau vyrui: "O! Lašiša čeburėkus kepė." Vyras nesupranta: "Tai lašišą ar čeburėkus kepė?" megalol.gif
Atsakyti
ka tik pasigaminau Tingini.... manau pagal greiti pranokonet jusu vadinama
'Fasolkos torciuka".. man uztruko 7 min plus-minus pabazarinimai forume.. bet ir saldumu pranoksta ...brr...
Matau jau savo klaida, LABAAAAAI perdejau kakavos.. brrrr...geraiu nedadeti.. o as kaip pavariau..pfee.. o sausainiu manau naudoti tokias galetas, kurios visai be cukraus ir riesutu daugiau.. paragavau daba ir jauciuosi kaip medaus puslitri uzkandziusi
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2005 11 12, 02:22)
Aš pieną ir kiaušinius ir paprastoj parduotuvėj organinius perku. 

As jau teiravausi, bet - balsas tyruose - ka jus ORGANINIU vadinat? Is konteksto tarsi iseitu, tad tai, kas pas mus BIO - atseit kur kontroliuojama, kad be chemijos pagalbos uzauginta ? Ar tai, kas be konservantu? Jei tai musu bio atitinka, tai kas pas jus kontroliuoja? Ar uztenka, kad gamintojas pasako be chemijos pagalbos apseinantis? Teko girdeti, kad pas jus genetiskai pakeistu augalu produktus pardavineja - gal cia apie tokius, kurie to neturi? Nes pas mus kol kas spardomasi pries amerikoniska spaudima genetiskai pakeista maista pardavineti.Tik jei tokiu manipuliuotu pasaru gyvulys sertas, mesa pirkdamas nesuzinosi, nes neprivalu pamineti.
Atsakyti