Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

As siandien vel ceburekus kepsiu ,nes mano seimyna dar uzsiprase tik dvigubai daugiau doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2005 11 12, 02:00)
As jau teiravausi, bet - balsas tyruose - ka jus ORGANINIU vadinat? Is konteksto tarsi iseitu, tad tai, kas pas mus BIO - atseit kur  kontroliuojama, kad be chemijos pagalbos uzauginta ? Ar tai,  kas be konservantu? Jei tai musu bio atitinka, tai kas pas jus kontroliuoja? Ar uztenka, kad gamintojas pasako be chemijos pagalbos apseinantis? Teko girdeti, kad pas jus genetiskai pakeistu augalu produktus pardavineja - gal cia apie tokius, kurie to neturi? Nes pas mus kol kas spardomasi pries amerikoniska spaudima genetiskai pakeista maista pardavineti.Tik jei tokiu manipuliuotu pasaru gyvulys sertas, mesa pirkdamas nesuzinosi, nes neprivalu pamineti.

Atsikapštau, kad pražiūrėjau tavo klausimą.
Labai giliau neesu knisinėjusis, bet, pvz., organinis pienas gaunamas iš karvių, kurios auginamos 'sveikom' salygom, valgo 'sveiką maistą' (kukurūzus, grūdus, žolę), nešiariamos hormonais, negydomos antibiotikais.
Organiniai kiaušiniai gaunami iš vištų, kurios šeriamos grūdais (vegetariškai), irgi negauna hormonų ir antibijotikų.
Man atrodo, kad tokių produktų sertifikavimu užsiima JAV ŽŪ Departamentas. T.y. jie gal patys jų netikrina, bet jie turi akredituotas agentūras, kurios tai daro.
Apie genetiškai modifikuotus produktus jau kažkada šnekėjom. Tai ne produktai be chemijos, o tiesiog, pvz. 'sukryžminti' vaisiai, daržovės. Arba, pvz., gyvulinis genas 'įdedamas' į augalą. Čia grubiai šnekant, nes vėlgi - nesidomėjau smulkiau.. Kaip suprantu, tai daroma, norit pagerinti produkto augima, vystymąsi. Bet pagrindinė priežastis - babkes babkes babkes...
Delfinas daugiau šiais klausimais išmano... 4u.gif
Atsakyti
Ode, tavo receptukai visi tokie...mmmm essen.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2005 11 12, 03:16)
Ir dar cesnakiuko i tas salocikes, pirstelius apsilaizysit. Mano mama ir aliejaus siek tiek pila tongue.gif



as truputi svoguno imeciau ax.gif
Atsakyti
Na jus man seileteki tik sukelet. biggrin.gif Susidariau pkana: ryt zasis (jau kepu), poryt ceburekai, uzporyt vishtyte, uzuzporyt baklazanai blush2.gif Taip ir baigsis mano visos figuros prieziuros cry.gif
Atsakyti
QUOTE(kajote @ 2005 04 22, 00:46)
Gal kuri prisimenat kaip daryti Tingini?! Taip uzsimaniau ana diena, bet nebelabai pamenu ko ten jam reikia  blush2.gif lygtai kondencuotas pienas maisosi su lydytu sviestu? ar kazkas panasaus  g.gif

as darau tingini labai paprastai, gaunasi labai skanus. Nusiperki maiseli zveriuku sausainiu (p.s. Walmarte pakis didelis-apie 2 puondus-kainuoja doleri su centais). Sulauzai juos smulkiai (p.s. as vyrui savo visada ta darba pavedu ax.gif , bo tie sausainiai kieti, paskausta pirstai ju toki dideli kieki lauzyti). Nusiperku 4 indelius kondensuoto pieno (condensed milk), kakavos (dedu is akies), galima ir kavos tirpios pora saukstu del ivairumo, truputi sviesto.
Sviesta istirpinu ir uzpilu ant jau sutrupintu sausainiu, kad truputi suminkstetu. Pakaitinu kondensuota pieneli, idedu kakavos(ir kava jei desit). Bet neuzvirinti. Pastoviai reikia maisyti. Tada karsta mase supili ant sausainiu mases, ismaisai viska. Sudedi i forma, ir atsaldai. As laikau atvesusi tingini saldytuve, kad gerai sustingtu.
Tikrai skanu ir paprasta!!!! Ir pigu!! Pameginkit. thumbup.gif
p.s. susilaukiau labai daug pagyrimu nuo draugiu, kurios ji ragavo. Prase pasidalinti receptu.
Atsakyti
as darau tingini labai paprastai, gaunasi labai skanus. Nusiperki maiseli zveriuku sausainiu (p.s. Walmarte pakis didelis-apie 2 puondus-kainuoja doleri su centais). Sulauzai juos smulkiai (p.s. as vyrui savo visada ta darba pavedu ax.gif , bo tie sausainiai kieti, paskausta pirstai ju toki dideli kieki lauzyti). Nusiperku 4 indelius kondensuoto pieno (condensed milk), kakavos (dedu is akies), galima ir kavos tirpios pora saukstu del ivairumo, truputi sviesto.
Sviesta istirpinu ir uzpilu ant jau sutrupintu sausainiu, kad truputi suminkstetu. Pakaitinu kondensuota pieneli, idedu kakavos(ir kava jei desit). Bet neuzvirinti. Pastoviai reikia maisyti. Tada karsta mase supili ant sausainiu mases, ismaisai viska. Sudedi i forma, ir atsaldai. As laikau atvesusi tingini saldytuve, kad gerai sustingtu.
Tikrai skanu ir paprasta!!!! Ir pigu!! thumbup.gif Pameginkit.
p.s. susilaukiau labai daug pagyrimu nuo draugiu, kurios ji ragavo. Prase pasidalinti receptu.
Atsakyti
QUOTE(Eglute @ 2005 11 12, 14:01)
Na jus man seileteki tik sukelet. biggrin.gif  Susidariau pkana: ryt zasis (jau kepu), poryt ceburekai, uzporyt vishtyte, uzuzporyt baklazanai blush2.gif Taip ir baigsis mano visos figuros prieziuros cry.gif

Kaip žąsį kepi?
Atsakyti
[quote=Ode,2005 11 12, 21:12]
Kaip žąsį kepi?
jei reikes kokio ekstra receptuko spes. proga, Ode, galiu i Tave drasiai kreptis? 4u.gif Nes pokolkas as turiu tik firmiakiska kiausiniene, na dar desrelias labai skaniai pakepu cry.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglike 2: 13 lapkričio 2005 - 04:17
[quote=eglike 2,2005 11 12, 20:16]
[quote=Ode,2005 11 12, 21:12]
Kaip žąsį kepi?
jei reikes kokio ekstra receptuko spes. proga, Ode, galiu i Tave drasiai kreptis? 4u.gif Nes pokolkas as turiu tik firmiakiska kiausiniene, na dar desrelias labai skaniai pakepu cry.gif smile.gif
[/quote]
Nepasiduok pirmam įspūdžiui megalol.gif, bet gali bandyti - gal ir pataikysi wink.gif
Atsakyti
Zasis toks apgaulingas sutverimas... Ir skiriasi, ar ish ukininko (kaip tu rashai organine), arparduotuvej pirkta...mat ten dazniausiai visokios zuvu miltais prishertos, tauku kvapas (o ir kepant) pacios galit isivaizduoti koks. doh.gif Tad pirmiaiausiai - siulyciau pirkti ish ukio ax.gif
Ash zasi visada pirmiausiai itrintu gera sauja druskos,juodu pipiru, ciobreliais ir cesnaku. Leidziu pastoveti kokia para.
Idaras gali buti l. ivairus: populiariausi pas mus:
- dziovintos slyvos ir obuoliai. Juos arba cielus su slyvom sugrudi i zasi, arba supjaustai ketvirciukais, ir sumaishai su kumpiuko ir duonos gabaliukais (arba be ju) sugrudi i zasi...
-arba kashtonai (i sudeti ieina kashtonai, imu apie 500 gr jau virtu ir nuluptu 5 kg zasiai), batonas, svogunas pobuolys, zasies skrandis, kepenys ir shirdis, salieras - viskas susmulkinta kubeliais)...

Amalija, kiek zinau ir su ryziais daro, dar esu valgius oreintalishka varianta - su datulem,figom..skanu, bet pati nebandziau.. Ir su farshu galima... na, cia fantazijos reikalas... Esme, kaip kepsi, nes man anksciau visad gavos tokia kieta, neikandama klumpe, ishtisai reik badyti riebius shonus, kad riebalai begtu.. Dabar zasi kepu per nakti, priesh einant miegot 1 val 220 laipsniu celsijaus orkaitej gerai paskrudinu, paskui sumazinu iki 80 laipsniu, ir leidziu per nakti savose sultyse (riebaluose) skrusti. Dedu i bleka be vandens, tiesiog taip. (kepant ne per nakti, reiktu pilt vandens ar sultinio... rolleyes.gif )..
Beje, jei zasis didele (kokiu 7 kg) - buna ir tokiu, taikepti reiktu iki 10 va per nakti...jei kokiu 5 kg (mano buvo 4,3 kg - tokia ish mazesiu) - uztenka 7 val...
Diena, priesh pietus, nupilu riebalasa ish blekos (galima padaziuka pasidaryti...itk bus riebus), ir kokia 1 val dar 180 laipsniu temp. sushildau.... Tada i bleka prie zasies pametu riekelem supjaustytu obuoliu, salieru, morku...jas galima kaip darzoves valgyt. Priedui tinka raudonas troshkintas kpustas su obuoliais, zinoma - idaras, bulviu kukuliai, arba tiesiog bulves...

Beje, shiandien valgem, gavosi tikrai skani ir sultinga, skurele trashki ir aromatishka.. (kiek zasis sultinga gali buti biggrin.gif ax.gif ) Dariau eilini kata varianta su kashtonais... (mes gyvenam kashtonu krashte, tai patys prisirenkam, uzsishaldom, ir visa ziema mintam mirksiukas.gif )


Atsakyti
Eglute, o tau kartais ne Skarotoji? wink.gif

Beje, toms, kurios ieško ančių, žąsų - pasižvalgykite parduotuvėse dabar, nes pas mus - jaučiu dėl artėjančių švenčių - ir tų, ir tų išmesta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 13 lapkričio 2005 - 18:37