Zasis toks apgaulingas sutverimas... Ir skiriasi, ar ish ukininko (kaip tu rashai organine), arparduotuvej pirkta...mat ten dazniausiai visokios zuvu miltais prishertos, tauku kvapas (o ir kepant) pacios galit isivaizduoti koks.

Tad pirmiaiausiai - siulyciau pirkti ish ukio
Ash zasi visada pirmiausiai itrintu gera sauja druskos,juodu pipiru, ciobreliais ir cesnaku. Leidziu pastoveti kokia para.
Idaras gali buti l. ivairus: populiariausi pas mus:
- dziovintos slyvos ir obuoliai. Juos arba cielus su slyvom sugrudi i zasi, arba supjaustai ketvirciukais, ir sumaishai su kumpiuko ir duonos gabaliukais (arba be ju) sugrudi i zasi...
-arba kashtonai (i sudeti ieina kashtonai, imu apie 500 gr jau virtu ir nuluptu 5 kg zasiai), batonas, svogunas pobuolys, zasies skrandis, kepenys ir shirdis, salieras - viskas susmulkinta kubeliais)...
Amalija, kiek zinau ir su ryziais daro, dar esu valgius oreintalishka varianta - su datulem,figom..skanu, bet pati nebandziau.. Ir su farshu galima... na, cia fantazijos reikalas... Esme, kaip kepsi, nes man anksciau visad gavos tokia kieta, neikandama klumpe, ishtisai reik badyti riebius shonus, kad riebalai begtu.. Dabar zasi kepu per nakti, priesh einant miegot 1 val 220 laipsniu celsijaus orkaitej gerai paskrudinu, paskui sumazinu iki 80 laipsniu, ir leidziu per nakti savose sultyse (riebaluose) skrusti. Dedu i bleka be vandens, tiesiog taip. (kepant ne per nakti, reiktu pilt vandens ar sultinio...

)..
Beje, jei zasis didele (kokiu 7 kg) - buna ir tokiu, taikepti reiktu iki 10 va per nakti...jei kokiu 5 kg (mano buvo 4,3 kg - tokia ish mazesiu) - uztenka 7 val...
Diena, priesh pietus, nupilu riebalasa ish blekos (galima padaziuka pasidaryti...itk bus riebus), ir kokia 1 val dar 180 laipsniu temp. sushildau.... Tada i bleka prie zasies pametu riekelem supjaustytu obuoliu, salieru, morku...jas galima kaip darzoves valgyt. Priedui tinka raudonas troshkintas kpustas su obuoliais, zinoma - idaras, bulviu kukuliai, arba tiesiog bulves...
Beje, shiandien valgem, gavosi tikrai skani ir sultinga, skurele trashki ir aromatishka.. (kiek zasis sultinga gali buti

) Dariau eilini kata varianta su kashtonais... (mes gyvenam kashtonu krashte, tai patys prisirenkam, uzsishaldom, ir visa ziema mintam

)