Telesforas
QUOTE(Lurdesita @ 2008 06 22, 20:08)
Šiaipjau Michalina, Mikase vadindavo "liaudiškai", sutrumpintai.
Normalūs man tie senoviški vardai - aišku, nevadinčiau vaikų taip, bet pasakyti - štai nuotraukoj čia mano močiutė Michalina, man būtų gražu. Beje, mano močiutė Pranciška, jeigu ką

O negražūs vardai...

Bet su tuo tautiškumu irgi nereikia perlenkt lazdos. Tautrimas, Mangirdas, Vilbutė ir panašūs skirti turbūt tik liežuvio mankštai

Iš tikrai nuoširdžiai man negražių - musulmonų šalyse paplitęs vardas Karim. Fu. Va čia tai fu. Nė per kur. Prašau neįsižeisti Karimų giminių ir draugų

Man asmeniskai negrazus vardai yra tokie; Milda,aldona,samuela,
vejas???,garinta,ursule,sanita,grantas?,kaikurie tikrai idomus?nesamoningi net
kartais kaip tevai sugalvoja vardus tai net juokinga darosi

QUOTE(una @ 2008 06 26, 17:30)
Siaipjau ar kitaip,man sitas vardelis itin negrazus.Ir pazystu pagyvenusia moteri kurios vardas yra Mikase,ne Michalina.Dvi sesrys Stase ir Mikase 

Nesu girdėjusi tokio vardo, kuris būtų man labai negražus. Galbūt jis man nepatinka, bet kad būtų labai... negražus...
Dažniau tenka sutikti negražių žmonių. O prie vardo galima priprasti, ypač kai artimiau susipažįsti su žmogumi. Derinys, kad būtų negražus vardas ir negražus žmogus man dar nėra sutiktas.
Teko girdėti keistų vardų, bet pasakyti, kad jis pats negražiausias, niekaip neišdrįsčiau. Ypač kai tai kalbama apie vardą, kuris, tarkim, mūsų kultūroje turi jau gilias tradicijas. Kai vaikystėmis vasarą seneliai atveždavo mane į nuošalų vienkiemį, ten promočiutės pasakojimuose girdėdavau tokių keistų, galbūt kai kam egzotiškų, kai kam negražiausių vardų, tačiau jie seno žmogaus, kalbančio kupiškėniškai, lūpose skmabėdavo labai natūraliai, originaliai ir gražiai. Bandyčiau aš tame pasakojime tuos vardus pakeisti dabartiniais, jau mūsų laikų jaunųjų tėvų sukurtais - neskambėtų visos tos įstorijos...
Žodžiu, tikra tiesa, jog ne vardas puošia žmogų, bet žmogus vardą.

Teko girdėti keistų vardų, bet pasakyti, kad jis pats negražiausias, niekaip neišdrįsčiau. Ypač kai tai kalbama apie vardą, kuris, tarkim, mūsų kultūroje turi jau gilias tradicijas. Kai vaikystėmis vasarą seneliai atveždavo mane į nuošalų vienkiemį, ten promočiutės pasakojimuose girdėdavau tokių keistų, galbūt kai kam egzotiškų, kai kam negražiausių vardų, tačiau jie seno žmogaus, kalbančio kupiškėniškai, lūpose skmabėdavo labai natūraliai, originaliai ir gražiai. Bandyčiau aš tame pasakojime tuos vardus pakeisti dabartiniais, jau mūsų laikų jaunųjų tėvų sukurtais - neskambėtų visos tos įstorijos...
Žodžiu, tikra tiesa, jog ne vardas puošia žmogų, bet žmogus vardą.
Man tai negražūs Zosė, Kunigunda...

Kiek teko gyvenime sutikti, tai Ringė, Jolantas, Vilma, Narcizas, Žibutė. O apie dabartinius naujadarus, tai jie keisti ir sunkiai įsimenami. Pasako ir kaip mat užmiršti - neužsifiksuoja atminty nei kiek.
QUOTE(una @ 2008 06 26, 18:30)
Šiaipjau Michalina, Mikase vadindavo "liaudiškai", sutrumpintai.
Normalūs man tie senoviški vardai - aišku, nevadinčiau vaikų taip, bet pasakyti - štai nuotraukoj čia mano močiutė Michalina, man būtų gražu. Beje, mano močiutė Pranciška, jeigu ką
gyvenime vadinta Prane, Pranute ir neretai Frane
. Bet ar dabar kas duotų mergaitei tokį vardą? turbūt kad jau ne.

QUOTE(una @ 2008 06 26, 18:30)
Iš tikrai nuoširdžiai man negražių - musulmonų šalyse paplitęs vardas Karim. Fu. Va čia tai fu. Nė per kur. Prašau neįsižeisti Karimų giminių ir draugų

Karim dar visai nieko palyginus su Shibliu pvz.

O jei apie baisiausius vardus, tai savaitgali buvom vaiku baliuke, ir moteriske viena prasitare, apie jos draugu duota varda ju dukrytei - Kaspise... Lietuviu seimoj... na gerai jie Anglijoj... bet Kaspise...

Man keistas ir negražus vardas - VIJADA.

QUOTE(Elba @ 2008 07 01, 18:38)
O jei apie baisiausius vardus, tai savaitgali buvom vaiku baliuke, ir moteriske viena prasitare, apie jos draugu duota varda ju dukrytei - Kaspise... Lietuviu seimoj... na gerai jie Anglijoj... bet Kaspise...
Truksta zodziu... 

čia gal Fekalijos sesuo?