Mano manymu, tikraji siltaji nuostabuji Provansa rasi tik... tikrame Provanse

Ir visur kitur jis bus dirbtinas, tikrai taip Vobla. Na Lietuvoj nebent nedirbtinas yra ukiniu rakandu ir rateliu ant sienu kabinimas,
bet man tai atvirai fau bet cia tik man
Kalba yra apie tai kad vientisiausiai ir naturaliausiai atrodo tai, kas naturaliai ir gyvuoja tam tikroje vietoje. Kaimo sodyboj lai tebunie tie arklai ant sienoju. Ziuredama "Midsomerio zmogzudystes" alpstu nuo anglisko senojo stiliaus namu, nors realiai suvokiu kad mano realybeje tai tebutu dirbinai sukurtas margu niekuciu chaosas

Taip pat ir pvz su dekupazintais dalykais - jie grazus, dvelkia senove, bet nera tikri... Populiarusis minimalizmas ar modernas puikiai tinka didmiescio nioliktam aukste

Savo namuose noreciau isvengti tokio dirbtinumo, o kartu ir susikurti megiama stiliu. Tam gali padeti daugybe dalyku - netgi pasirinkta namo forma (na sutiksit kad provansas "inkiluose" negyvena

) , sienu apmusalai, grindys, baldai, durys... O daugiau kaip ir minejau - Provansas tai istisas gyvenimas, gyvenimo budas

Kiatip tariant, namai po truputi juo uzsipildo
O del moderniu dusu ir virykliu - nu gi ne 18a. gyvenam. Norisi normaliai nusipraust