Man irgi nerealiai patinka provanso stilius! Vasara remontavomes namus, dabar jau perkame tokias smulkmenas kaip uzuolaidos, ir pan. Nors su tom blyskiom spalvom dabar apsiniaukusia diena kazkaip nelabai: isdaziau miegamaji drmblio kaulo spalva, baldai - tamsaus sokolado, tai kol sviete saule, buvo neblogai, o dabar nykokai atrodo, jau kyla minciu perdazyti ir su uzuolaidom ir uztiesalu ivesti raudonos spalvos.
Del provanso stiliaus baldu: teko nemazai matyti Vokisku uzuolaidu salona (Svitrigailos g.), Dubingiu salona (Domus galerija ar Naugarduko g), taip pat Domus galerijoje jau daug parduotuviu prekiauja klasikinio stiliaus baldais ir aksesuarais, ir aisku sendaikciu parduotuves bei turgus, is sendaikciu - netoli hales turgaus tik gatves nepamenu yra daug antikvariniu baldu ir idomiu daikteliu, is turgu lankiausi tik Panevezio turguj, zadame vaziuoti i Rietavo - teko girdeti ten daugiau visko yra, tik kad mums toloka
na bet kainos tokiu baldeliu tai zveriskos, o taip noretusi gauti pigiau ir savo rankom atnaujinti

QUOTE(Juro @ 2009 03 28, 10:36)
na bet kainos tokiu baldeliu tai zveriskos, o taip noretusi gauti pigiau ir savo rankom atnaujinti 

reikia ieskoti sendaikciu turguose, o ne antikvariatuose

Aš asmeniškai nemėgstu šio stiliaus dėl daiktų gausos, kažkaip viskas perkrauta, dulkių rinkimui. Ir dvelkia pensija. Kokiam kaimo sodybos lengvam stiliui ir tiktų, bet tik ne butui ar namui.
Jei kas nori panašaus, bet lengvesnio, šiuolaikiškesnio (bet ne moderno), siūlau rinktis mediterranean style (google daug foto). Ten taip pat lengvos konstrukcijos derinamos su medžiu, bet mažiau išraitymų, "kaimietiškumo" ir daugiau estetikos. Daugiau ramaus solidumo, klasikos.
Tokį stilių mėgsta ispanai, italai ir kt. Mes vienuose namuose esame viską padarę šiuo stiliumi.
Virtuvių pvz.

Jei kas nori panašaus, bet lengvesnio, šiuolaikiškesnio (bet ne moderno), siūlau rinktis mediterranean style (google daug foto). Ten taip pat lengvos konstrukcijos derinamos su medžiu, bet mažiau išraitymų, "kaimietiškumo" ir daugiau estetikos. Daugiau ramaus solidumo, klasikos.
Tokį stilių mėgsta ispanai, italai ir kt. Mes vienuose namuose esame viską padarę šiuo stiliumi.
Virtuvių pvz.

Paskutinė virtuvės foto labai graži 
Manau, kad Lietuvoje provanso stiliaus pavadinimu apibūdinami labai platūs dalykai - ten patenka ir viduržemio jūros regiono stilius, ir itališka klasika... tiesiog, spaudoje labiausiai imta juo apibūdinti įžymubių interjerus, taip ir prigijo bendrinis pavadinimas.
man vieno interjero salono savininkė pasakojo, kad tokius pačius daiktus, italai vadina "itališka klasika", o prancūzai "provansu".
man labai gražus ispanų interjeras, ten yra daug mauru stiliaus priemaišų
stiliai dažnai yra persimaišę, aišku, turi ir skiriamuosius bruožus, bet kartais matant kokią nors komodą tikrai sunku ją vienareikšmiškai identifikuoti, kokiam stiliui ji priklauso.
beje, manau, kad lietuviai tikro provanso sau namuose / butuose nesukuria

Manau, kad Lietuvoje provanso stiliaus pavadinimu apibūdinami labai platūs dalykai - ten patenka ir viduržemio jūros regiono stilius, ir itališka klasika... tiesiog, spaudoje labiausiai imta juo apibūdinti įžymubių interjerus, taip ir prigijo bendrinis pavadinimas.
man vieno interjero salono savininkė pasakojo, kad tokius pačius daiktus, italai vadina "itališka klasika", o prancūzai "provansu".
man labai gražus ispanų interjeras, ten yra daug mauru stiliaus priemaišų

stiliai dažnai yra persimaišę, aišku, turi ir skiriamuosius bruožus, bet kartais matant kokią nors komodą tikrai sunku ją vienareikšmiškai identifikuoti, kokiam stiliui ji priklauso.
beje, manau, kad lietuviai tikro provanso sau namuose / butuose nesukuria

as bandau sena medine vaistinele nudazyt baltai, pasendint, dekupazuot lomzirgiais:) bus alia provancas:)
Labai grazhu
Ypac patinka ta ruda spalva, kur foto Subjektyvios. Stengsimes su draugu namuose kai juos turesim taip rengtis, nes man labai patinka

QUOTE(elitarai @ 2009 04 05, 01:37)
prijaucianciuju tarpe esu ir as
,miegamajy kambary ir virtuve renginejuosiu butent siuo stiliumi.

jei gali idek keleta nuotrauku kaip pavyko padaryt namelius
virtuves nuotrauku gali pamatyti klasikiniu virtuviu temoje,o miegamojo,galiu tik sienas dar parodyti.baldus siustis galvoju.

nekas matosi is tusciu sienu ar ne?
paveiksleliai,remeliai,patalyne supirkta,laukiu tik lovos dabar.gal vasara ir parodyti turesiu ka. 
Papildyta:
ir dar viena,kad is arti butu matyti

nekas matosi is tusciu sienu ar ne?

Papildyta:
ir dar viena,kad is arti butu matyti