Dieve, koks grožis
Mano tai vis maniau stovi vienoj vietoj. Šiandien žiūriu lyg galuose naujus pumpurėlius leidžia. Na, dar matysim. Sekmadienį jau bus 3 sav. kaip auginu phaleonopsį ir nuo tada rasa nedingsta. Kartais papurškiu, bet laistyt suprantu negalima ir tręšt taip pat kol rasa yra. Tai net stebiuos kai kurios laistot kas savaitę. Patarkit ką daryt.
QUOTE(vailija @ 2008 03 28, 21:26)
Dieve, koks grožis
Mano tai vis maniau stovi vienoj vietoj. Šiandien žiūriu lyg galuose naujus pumpurėlius leidžia. Na, dar matysim. Sekmadienį jau bus 3 sav. kaip auginu phaleonopsį ir nuo tada rasa nedingsta. Kartais papurškiu, bet laistyt suprantu negalima ir tręšt taip pat kol rasa yra. Tai net stebiuos kai kurios laistot kas savaitę. Patarkit ką daryt.
pastebek dar gal sumazes tos rasos tada ir laistyk
sveikutes,
kiek seku tema tai orhidejoms zeme geriau pirkti is sm. o ir kur tiksliau galit imesti nuoroda, dekoju is anksto
kiek seku tema tai orhidejoms zeme geriau pirkti is sm. o ir kur tiksliau galit imesti nuoroda, dekoju is anksto
[quote=aneizza,2008 03 28, 22:33]
man vienai gelytei ilgai laikydavosi rasa, ja persodinedama radau viduryje daug kiminu, jie ta dregme ir palaiko zalciai ir saknis apipude
[/quo
Kad tik ir man nesuputų
[/quo
Kad tik ir man nesuputų
[quote=vailija,2008 03 28, 21:37]
man vienai gelytei ilgai laikydavosi rasa, ja persodinedama radau viduryje daug kiminu, jie ta dregme ir palaiko zalciai ir saknis apipude
[/quo
Kad tik ir man nesuputų
[/quote]
nu paziurek kaip tos saknys kurios matosi atrodo
[/quo
Kad tik ir man nesuputų
[/quote]
nu paziurek kaip tos saknys kurios matosi atrodo
QUOTE(@@vandeniuke@@ @ 2008 03 28, 20:34)
sveikutes,
www.orchidejos.lt
QUOTE(Renatukas @ 2008 03 27, 14:55)
o ziedu baltumas
QUOTE(lucky @ 2008 03 27, 22:42)
koks fainuolis
QUOTE(Semile @ 2008 03 28, 23:37)
Kokia grazi pas tave orchideja
Aš irgi laikau save orchidėjų mylėtoja, ale baisiai man su jom nesiseka
Jau tris gražuolius phalenopsius "numarinau"
visaip kaip prisiskaičiusi info reanimavau, bet nepavyko
Kai po "smerčiaus" padariau "skrodimą" pamačiau, kad visų orchių pagrindas (nežinau kaip jį pavadinti
) supuvęs (t.y. juodas) iš vidaus
Ne per seniausiai gavau dovanų dar vieną gražuolę, na galvoju jau šitą tai išsaugosiu- še tau kad nori- po šaknų "inventorizacijos" (aišku jau pražydėjus
) didžiąją dalį jų teko amputuoti
, bet dievaži aš jų neperlaistau
, ale pūva jos pas mane, nors tu ką
Taigi pamirkiau fungicide, persodinau į skm substratą ir beliko tikėtis, kad kaip nors "išgyvensim"
Ne per seniausiai gavau dovanų dar vieną gražuolę, na galvoju jau šitą tai išsaugosiu- še tau kad nori- po šaknų "inventorizacijos" (aišku jau pražydėjus
QUOTE(burundu @ 2008 03 29, 01:56)
Aš irgi laikau save orchidėjų mylėtoja, ale baisiai man su jom nesiseka
Jau tris gražuolius phalenopsius "numarinau"
visaip kaip prisiskaičiusi info reanimavau, bet nepavyko
Kai po "smerčiaus" padariau "skrodimą" pamačiau, kad visų orchių pagrindas (nežinau kaip jį pavadinti
) supuvęs (t.y. juodas) iš vidaus
) didžiąją dalį jų teko amputuoti
, bet dievaži aš jų neperlaistau
, ale pūva jos pas mane, nors tu ką
Taigi pamirkiau fungicide, persodinau į skm substratą ir beliko tikėtis, kad kaip nors "išgyvensim" 
Na linkiu tau,kad ji prigytu ir augtu kaip reikiant
Noriu pasipasakoti. Vakar nulekiau i "Zaliaja stotele" ieskoti Schultz trasu orchidejoms (cia Klaipedoje), bet neradau
. Ar ju nebuvo, ar jos kur uzkistos buvo
. Orche radau tik Substral firmos trasas (kainavo apie 9-10 lt). Ar esate kas nors jomis bande tresti savo gelytes? Bijau tresti nezinomomis
Seku jūsų temą jau 2 mėnesius ir pakolkas mano 3 prchidėjos kuo gražiausiai auga