Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(Kerincioji @ 2008 03 28, 13:54)
Kolkas nieko nedaryk

QUOTE(Mamce @ 2008 03 28, 13:57)

Bet tai kaip visos nori persodinet tas gelytes  doh.gif  lotuliukas.gif  Negi nesinori pasidziaugti ziedais ir per ta laika pasirankiot info, kaip, kur ir kada jas persodinet?

Niu tai aš tada jos ir nepersodinsiu, kol nenužydės, bet tiesiog pasitikslinau pas jus, nes pabijojau, kad "maximinėje" žemėje jai bus nekas biggrin.gif Bet jei gėlytė žydi, tai vadinasi, jai pakankamai gerai, ane? rolleyes.gif
Atsakyti
Na vat mūsų gretos tikrai auga (kalbu šitaip, nors pati tik vakar prie jūsų prisidėjau) Tikrai patartina perskaityti temas, o persodinėti kai žydi juk negalima kiek žinau, nebent būtina nedelsiant persodinti jei pvz puva šaknys ar dar koks baisus dalykas, dabar džiaukis žiedeliais, ramiai pasiskaitinėk viską, išsinagrinėk kas neaišku o po to jau pagal augalėlio būklę, pražydėjus esant būtinybei galėsi persodinti. Šiaip esu skaičiusi kad Phalaenopsius persodinėti reikia kas 2 metai, o parduotuviniai augti tame pačiame vazonėlyje gali iki metų... Be to nevisad išeina persodinti, esu skaičiusi kad vienam žmogui nepavyko persodinti pusantru metų, nes dar benukrentant baigusiems nužydėti žiedams augalėlis jau kita žiedynkotį užaugindavo ir kadangi beveik visą laiką žydėjo taip ir buvo nepersodintas pusantrų metų... Štai kaip pasirodo irgi būna...
Atsakyti
Aš tai irgi stebiuosi, kaip visoms čia kyla noras tik parsinešus žydinčią gėlytę iškart ją persodint blink.gif Džiaukitės ir grožėkitės žiedais smile.gif O šiaip tai orchidėjas (kalbu apie phal) jei viskas gerai su šaknimis, galima persodinėti tik kas 2-3 metai ax.gif
Atsakyti
Niu va, dabar tai jau tikrai mane nuraminote ir savo gėlytės nepersodinsiu 4u.gif Ačiū jums už informaciją ir būtinai reiks perversti visus puslapiukus, kur sudėta info apie orchidėjas (nors jau šį tą pasiskaitinėjau lietuvių kalba) ax.gif
Atsakyti
Iš tikrūjų tai ir aš norėčiau persodint sąvają, jos šaknys per vazono dugną išlindusios jau, bet puikiai žinau kad reikia laukti kol nužydės smile.gif o šitas gali labai labai ilgai užtrukti, nes žydi dabar tik du žiedeliai, dar vienas jau irgi tuoj pražįs, o ant šakelės dar 12 įvairių dydžių pumpurų thumbup.gif:
Papildyta:
Bėja, štai čia yra mano Phalaenopsis, galbūt kas nors norėtų ir galėtų įvertinti jo būklę? http://public.fotki....enopsiosveikat/
Atsakyti
QUOTE(Inexe @ 2008 03 28, 14:18)
Iš tikrūjų tai ir aš norėčiau persodint sąvają, jos šaknys per vazono dugną išlindusios jau, bet puikiai žinau kad reikia laukti kol nužydės smile.gif o šitas gali labai labai ilgai užtrukti, nes žydi dabar tik du žiedeliai, dar vienas jau irgi tuoj pražįs, o ant šakelės dar 12 įvairių dydžių pumpurų thumbup.gif:
Papildyta:
Bėja, štai čia yra mano Phalaenopsis, galbūt kas nors norėtų ir galėtų įvertinti jo būklę? http://public.fotki....enopsiosveikat/

Oho kokios saknys blink.gif
Atsakyti
Gal galima plačiau? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 03 28, 11:57)

Bet tai kaip visos nori persodinet tas gelytes  doh.gif  lotuliukas.gif  Negi nesinori pasidziaugti ziedais ir per ta laika pasirankiot info, kaip, kur ir kada jas persodinet?

drinks_cheers.gif jei auga zydi, saknys geros, ko ji persodint reiktu g.gif

Inexe, saknys tai jau ilgiausios bigsmile.gif gal ir laikas persodint, tik kolkas lai zydi, nors pas mane irgi saknys islindusios per dugna, o ir vazonikas jau luzta doh.gif kai kuriose vietose dugnas visas suskiles, bet dabar leidzia zietkoti, tai nelieciu schmoll.gif

Atsakyti
Na vat šiaip iš tų šaknų ilgio tokio tai jau tikrai norėtųsi persodinti, bet tegu žydi, man taip gražu tie žiedeliai yra ir tiek pavasariško džiaugsmo atneša kad UCH! biggrin.gif žiūriu ir negaliu atsigrožėti, tik vat vienas klausimukas man kilo jeigu čia ne miniukas o mažažiedė tai ką - jinai man lapus labai dideliu užaugins tokius kaip normalaus phalaenopsio? Dabar tai super atrodo, man labai patinka ir lapų dydis ir žiedeliu smulkumas, kažkaip proporcingai, tik va kas bus toliau? kas žino?
Atsakyti
QUOTE(Inexe @ 2008 03 28, 14:17)
tik vat vienas klausimukas man kilo jeigu čia ne miniukas o mažažiedė tai ką - jinai man lapus labai dideliu užaugins tokius kaip normalaus phalaenopsio? Dabar tai super atrodo, man labai patinka ir lapų dydis ir žiedeliu smulkumas, kažkaip proporcingai, tik va kas bus toliau? kas žino?

sito tai as nzn schmoll.gif
Atsakyti
Manau, kad neuzaugins dideliu lapu g.gif Kas esat mate mazaziede su milziniskais lapais?
Atsakyti
Turbūt niekas biggrin.gif tikiuosi kad neužaugins, galėtų likti tokio dydžio kaip dabartiniai tik aišku jų daugiau galėtų būti. Dabar dar vienas klausimukas, kada išleidžia kelis žiedynus orcha? ar nuo amžiaus priklauso, ar nuo dydžio ar nuo dar ko nors?
Atsakyti