QUOTE(Iiudna @ 2008 03 31, 11:15)
nesuprantu rusu kalbos, bek kiek suprantu karstas dusas tinka visoms orchidejoms?

ar yra tokiu kuriom negalima? ir kaskiek laiko galima toky dusa daryt? dekoju
aš taip pat rusiškai nesuprantu bet labai daug prisikaičiau apie karštą duša orchidėjoms. Tad galiu šiek tiek papasakoti. Tinka jis visų tipų orchidėjoms tik to daryti negalima jeigu orchidėja įsimetus puvinį (ir jis dar neišpjautas) arba yra poilsio laikas, pvz dendrobiai žiemą turėtų miegoti tai tuo tarpu karšto dušo nedaryti. Kai žydi ar yra su pumpurais reikia juos saugoti nuo sušlapimo, tai yra dušas galimas tik ne ant žiedų ir ne ant pumpurų. Skaičiau kad daug kas daro kievieną savaitę, vietoj laistymo (jei laistoma kartą savaitėje). Orchidėja pastatoma į vonią, vandens temperatūra turėtų būti tokia kad pakišus ranka ji laisvai galėtu po srove išbūti. Ir tuo vandeniu nuliejamas augalas, aš vienam augalui apie minute ar pusantros lieju, po to palieku vonioje kokiom 5 minutėm kad nusivarvėtų ir tada perlieju su Schultz "Orchid food" trašomis. taip pat palieku kol nusivarva. Tik vienas tok bet yra šitame reikale: reikia žiūrėti kad ten kur bus atnešta orchidėja po dušo - būtų šilta. Jei vyrauja apie 28-30 temp tai viskas ok, orchidėjos skrotelės net nebūtina nuvalyti, turėtų nudžiūti ir taip, jei temp apie 25 laipsnius tai reiktų nuvalyti skrotelę po dušo, o jei nesiekia 25 tai patartina dušo visai nedaryti.
Papildyta:
O kas dėl nesveikos orchidėjos:
Jūs gal ir nepatikėsit bet aš norėčiau tokios orchidėjos. Na ta prasme ligotos ar pradėjusios pūti, norėčiau pamėginti augalą atgaivinti, tikrai mielai tokią priglausčiau jeigu kam nepasisekė ir nusipirko tokią. Čia įdomumo, eksperimento dėlei, tikrai norėčiau