Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(Saule222 @ 2008 03 31, 10:03)
Šiuo metu tas vazonas įstatytas į keramikinį vazoną ant akmenų ir pastatytas ant lentynos netoli lango. O prieš tai vazonas stovėjo lėkštutėje ant drenažinių akmenukų. Ir lekštutėje ir dabar vazone atsiranda pelėsis doh.gif

pelėsis atsiranda esant didelei drėgmei, žemai temperatūrai ir mažai ventiliacijai. Persodinant pelesyje gyvenusi augala reiketu gerai nuplaut fungicidu. Jusu atveju kai orchideja jau pasodinta reiketu tiesiog perliet substrata fungicidu, leisti substratui tarp laistymu pradziuti.
Papildyta:
QUOTE(Kerincioji @ 2008 03 31, 11:48)
O as atejau pasiguosti  verysad.gif  grizau po savaitgalio ir pastebejau, kad mano viena orhideja nekaip atrodo. Paemiau i rankas ir vienoj rankoj liko virsutinis lapas cray.gif Stai taip ji atrodo dabar:
Mano vargsele
Tikrai jos neperlaisciau,isimete kazkokia bakterija. Vilciu daug neturiu,bet vistiek bandysiu isgelbeti  cray.gif  cray.gif  cray.gif

jei skrotele nepajuodus, neisimetes puvinys tai sodinkit ją ir laistykite azotinemis trasomis.
Atsakyti
Jūs dabar čia prašnekot apie pelėsius ir aš susimąsčiau g.gif Pas mane pas orchidėją vazonėlyje žemės aptrauktos tokiu kaip ir žaliu, net nežianu, kas ten, gal kaip sąmanos ar pelėsis... Jau tokią nusipirkau iš parduotuvės... Ar čia gerai, ar nelabai... Gal kam irgi yra, kad žemė tokia kaip žaliu pūkeliu pasidengusi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2008 03 31, 18:37)
pelėsis atsiranda esant didelei drėgmei, žemai temperatūrai ir mažai ventiliacijai. Persodinant pelesyje gyvenusi augala reiketu gerai nuplaut fungicidu. Jusu atveju kai orchideja jau pasodinta reiketu tiesiog perliet substrata fungicidu, leisti substratui tarp laistymu pradziuti.
Papildyta:
jei skrotele nepajuodus, neisimetes puvinys tai sodinkit ją ir laistykite azotinemis trasomis.

Skm, ačiū už patarimą 4u.gif Gal vazoną su ta gėlyte dabar tiesiog būtų geriau įstatyti į lėkštutę, kad oro cirkuliacija būtų didesnė g.gif Ir dar klausimukas ar tą phal reikia nešti toliau nuo kitų orchidėjų, ar tas pelėsis "neužkrečiamas"?
Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2008 03 31, 14:59)
Jūs dabar čia prašnekot apie pelėsius ir aš susimąsčiau  g.gif Pas mane pas orchidėją vazonėlyje žemės aptrauktos tokiu kaip ir žaliu, net nežianu, kas ten, gal kaip sąmanos ar pelėsis... Jau tokią nusipirkau iš parduotuvės... Ar čia gerai, ar nelabai... Gal kam irgi yra, kad žemė tokia kaip žaliu pūkeliu pasidengusi?  g.gif

Tai greiciausiai samanos mirksiukas.gif Labai daznai parduotuvese galima tokiu apsamanojusiu orchideju nusipirkti, ypac nukainuotu. Sakoma, kad geriau gelyte persodinti, kai nuzydes. Bet vat as panasia turiu, nusipirkau nukainuota, vazoneliu vidus pasamanojes, bet ji eme leisti naujus ziedelius. Taigi persodinti zadu, kai nuzydes.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 03 30, 22:07)
O to grazuolio falenopsio spalva neiskraipyta fotiko?  g.gif Jei ne - nuostabu  wub.gif

QUOTE(rena @ 2008 03 30, 22:17)
na siaip fotikas visada kazkiek iskraipo spalva g.gif bet vistiek nuostabiai atrodo wub.gif

QUOTE(Rykliuke @ 2008 03 31, 12:30)
Rina,tavo gelytes spalva thumbup.gif (jai ji tikrai nepakeista fotiko)
Papildyta:

Atsiprasau,suklydau varda-Rike

na neiškraipyta ta spalva biggrin.gif , gal kiek tamsesnė, kaip virto burokėlio biggrin.gif , o kita žiedo pusė su gelsvumu mirksiukas.gif

Atsakyti
Na tikrai gražuoliukas tavo orchidukas thumbup.gif
Atsakyti
rike, tikra puosmena wub.gif
Atsakyti
Zinot ko as jusu noriu paklausti, siandien kazkaip sumasciau, norejau padaryti savo orchem karsta dusa, nes tokia grazi diena, sauleta, silta, ir namie, bet.. Jeigu orchidejos idetos i tuos specialius ju vazonelius, kur apacioje vanduo, tai ju saknys kaip ir slapios, ir niekad neisdziuva, tai kaip tada, daryti karsta dusa ar ne? g.gif
Atsakyti
O kodel saknys slapios ir niekad neisdziuva? blink.gif Kiek tu i tuos vazonelius tada vandens pripili? g.gif
Atsakyti
Pasigirsiu ax.gif
Buvau isnesus savo Kambrija poilsio i salta patalpa. Nejau ten praktiskai 1,5 men. Nelaisciau. Vakar nueinu jos pasiimti, o ji prazydus bigsmile.gif . Tiesa, tik vienas nedidukas ziedelis, bet vistiek wub.gif
user posted image

Ir dar. Pas mane kazkaip geriausiai gelyte auga moliniam vazone isodinta g.gif
Ji jau 7 metai pas mane. Per nezinojima i ji persodinau. bet panasu, kad jai tai patinka. Zydi non stop. wub.gif Ziedstiebius leidzia viena po kito. Va ir dabar vel vienas lenda wub.gif

Atsakyti
QUOTE(masumi @ 2008 03 31, 18:13)
Zinot ko as jusu noriu paklausti, siandien kazkaip sumasciau, norejau padaryti savo orchem karsta dusa, nes tokia grazi diena, sauleta, silta, ir namie, bet.. Jeigu orchidejos idetos i tuos specialius ju vazonelius, kur apacioje vanduo, tai ju saknys kaip ir slapios, ir niekad neisdziuva, tai kaip tada, daryti karsta dusa ar ne?  g.gif

Gelyte turi buti laistoma, kai pradziuva substratas nono.gif negalima jos istisai vandenyje mirkyti doh.gif galima tik po vazonu ipilti vandens, bet tokiu atveju saknys neturi to vandens liesti!!! schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif jei jau ilgai taip laikai gelyte, gali buti puvinys i saknis isimetes. Istrauk ja is ten greiciau ir leisk normaliai pradziuti. Dabar jokiu karstu dusu jai tikrai nereikia schmoll.gif

Patarciau revizuot saknis. Per vazono sieneles gal pamatysi, ar jos nepuva unsure.gif O jeigu matysi, kad gelytei kazkas blogai pasidare, trauk lauk ir daryk normalia saknu revizija.
Papildyta:
QUOTE(lucky @ 2008 03 31, 19:24)
Pasigirsiu ax.gif
Buvau isnesus savo Kambrija poilsio i salta patalpa. Nejau ten praktiskai 1,5 men. Nelaisciau. Vakar nueinu jos pasiimti, o ji prazydus bigsmile.gif . Tiesa, tik vienas nedidukas ziedelis, bet vistiek wub.gif
user posted image

Ir dar. Pas mane kazkaip geriausiai gelyte auga moliniam vazone isodinta g.gif
Ji jau 7 metai pas mane. Per nezinojima i ji persodinau. bet panasu, kad jai tai patinka. Zydi non stop. wub.gif  Ziedstiebius leidzia viena po kito. Va ir dabar vel vienas lenda wub.gif

Lucky, fantastiskos gelytes!!! wub.gif 4u.gif Beje, moliniai vazonai nieko blogo. Tiesiog per juos nelabai apziuresi saknu bukles g.gif ir ar uzsilaikiusi dregme. Saknys lengviau prie ju prisikabina, todel atsargiau reikia isimineti pries persodinima. Bet matyti, kad tu ir taip nujauti, kada lieti augaleli, kad jis taip puikiai pas tave auga! wub.gif

Pas mane irgi vienas falenopsis moliniame vazone sekmingai virs metu augo. Tame vazone net skyluciu apacioje nebuvo! O zemem - paprasta, skirta orchidejoms doh.gif bet as ja siemet persodinau i skm substrata mirksiukas.gif del viso pikto g.gif kad koki karta nenumarinciau.
Atsakyti

lucky : Šitas phalaenopsiukas koks grožis... kaip tokių spalvyčių norėčiau wub.gif wub.gif wub.gif pavydžiu tau žaliu pavydu wub.gif clap_1.gif happy.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inexe: 31 kovo 2008 - 18:48