Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

[quote=gotte,2008 03 31, 19:43]
Gelyte turi buti laistoma, kai pradziuva substratas nono.gif negalima jos istisai vandenyje mirkyti doh.gif galima tik po vazonu ipilti vandens, bet tokiu atveju saknys neturi to vandens liesti!!! schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif jei jau ilgai taip laikai gelyte, gali buti puvinys i saknis isimetes. Istrauk ja is ten greiciau ir leisk normaliai pradziuti. Dabar jokiu karstu dusu jai tikrai nereikia schmoll.gif

Patarciau revizuot saknis. Per vazono sieneles gal pamatysi, ar jos nepuva unsure.gif O jeigu matysi, kad gelytei kazkas blogai pasidare, trauk lauk ir daryk normalia saknu revizija.
Papildyta:
Na saknys vandens nesiekia, geles idetos i vazonus, kuriu apacioje yra toks bortelis, permatomas orches vazonelis ant jo pasikabina, o apacioja ipilta vandens truputuka ir jis garuoja, todel vazonas su rasele ant krastu, o saknys zalios, nu neisdziuvusios, tai as ir sakau kad jos reiskiasi nera sausos, ar ne taip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(masumi @ 2008 03 31, 17:13)
Zinot ko as jusu noriu paklausti, siandien kazkaip sumasciau, norejau padaryti savo orchem karsta dusa, nes tokia grazi diena, sauleta, silta, ir namie, bet.. Jeigu orchidejos idetos i tuos specialius ju vazonelius, kur apacioje vanduo, tai ju saknys kaip ir slapios, ir niekad neisdziuva, tai kaip tada, daryti karsta dusa ar ne?  g.gif

Pas mane visos orches tuose vazoneliuose stovi ant pietines palanges, pradziusta per 1 - 1,5 savaites 4u.gif Tik didzioji- gigante jau antra savaite vazonelis dar su rasa. Ir lapai pradejo nuo saules nudegineti, kur ja man dabar statyti tokia didele doh.gif kitos salia stovi ir nieko, o sita, matyt, per daug arti stiklo buvo g.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif prieš mėnesį nusipirkau tris orchidėjas wub.gif tačiau prieš savaitę tapr vienos pastebėjau lyg ir kažkokius tai gyvius blink.gif paėmiau aš ją ir persodinau,prieš tai dar nuploviau šaknis unsure.gif ir jaučiu,kad prisidirbau doh.gif visi žiedeliai nubyrėjo cry.gif tai šiandien nupjoviau stiebelį ir dabar labai bijau,kad būsiu prisidirbusi unsure.gif nors kai pagalvoju,kad gal tie gyviai man tik pasirodė ir jų ten nebuvo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(reksnyte @ 2008 03 31, 21:44)
sveikos  smile.gif prieš mėnesį nusipirkau tris orchidėjas  wub.gif tačiau prieš savaitę tapr vienos pastebėjau lyg ir kažkokius tai gyvius  blink.gif paėmiau aš ją ir persodinau,prieš tai dar nuploviau šaknis  unsure.gif  ir jaučiu,kad prisidirbau  doh.gif  visi žiedeliai nubyrėjo  cry.gif tai šiandien nupjoviau stiebelį ir dabar labai bijau,kad būsiu prisidirbusi  unsure.gif  nors kai pagalvoju,kad gal tie gyviai man tik pasirodė ir jų ten nebuvo  blush2.gif

Na kai augalo šaknys judinamos iš substrato kol jis žydi tai garantija kad viskas nubyres, paprastai patariama laukti kol nužydės o persodinėti tik esant tikrai rimtai situacijai pvz puvant šaknims. O kas dėl tų vabaliukų aš bučiau patarus fungicidu perlieti pvz effector ax.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2008 03 31, 13:37)
Papildyta:
jei skrotele nepajuodus, neisimetes puvinys tai sodinkit ją ir laistykite azotinemis trasomis.

Na puvinio tikrai nebuvo, tik kazkoks issausejimas g.gif Begu uzsakineti subtrato unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Inexe @ 2008 03 31, 21:52)
Na kai augalo šaknys judinamos iš substrato kol jis žydi tai garantija kad viskas nubyres, paprastai patariama laukti kol nužydės o persodinėti tik esant tikrai rimtai situacijai pvz puvant šaknims. O kas dėl tų vabaliukų aš bučiau patarus fungicidu perlieti pvz effector  ax.gif

tai prisidirbau doh.gif ar dar galiu ko nors tikėtis g.gif
Atsakyti
Manau kad gali, juk pavasaris, kai augaliukas prisitvirtins prie substrato pvz po kokios pusantros savaitės ar po dviejų asmeniškai aš tai jį kiščiau į duša kad atsigautų o dabar pavasaris tai gal išleistų naują žiedynkotį, o šiaip tai juk viskas gerai, persodinai augaliuką jam nieko blogo nenutiks tik dabar su trašom kuri laiką neliek, o šiaip nieko čia labai baisaus. Bent jau aš manau. O tu manęs neklausyk aš dar pati žaliuokė esu, tik tiek kad daug prisikaičius biggrin.gif perskaičiau turbūt viską kas įmanoma lietuvių kalboje visuose forumuose ir dar šiek tiek angliškai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif tai žinios praktiškai tik teoriškos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Inexe @ 2008 03 31, 20:52)
Na kai augalo šaknys judinamos iš substrato kol jis žydi tai garantija kad viskas nubyres, paprastai patariama laukti kol nužydės o persodinėti tik esant tikrai rimtai situacijai pvz puvant šaknims. O kas dėl tų vabaliukų aš bučiau patarus fungicidu perlieti pvz effector  ax.gif

nuo vabaliuku tai gelbeja ne fungicidas, o insekticidas, pvz., Actara 4u.gif
Atsakyti
Gali būti blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Mano orche oncidium kazko raukslejasi lapai, pakeiciau vieta, gal nuo saules, nes 2 lapeliai jaunuciai pahelto. kaip jums manote?
Atsakyti
QUOTE(@@vandeniuke@@ @ 2008 04 01, 08:08)
Labas rytas,
Mano orche oncidium kazko raukslejasi lapai, pakeiciau vieta, gal nuo saules, nes 2 lapeliai jaunuciai pahelto. kaip jums manote?

del raukslejimosi tai gali buti kad per sausas oras g.gif
Atsakyti
Rike, Labai grazi tavo gelyte, maciau ir as panasia, bet susilaikiau, nes stovejo kelios pas tokius perpardavinetojus skersvejyje tai net ziureti negalejau...kaip pagailo man ju, o dat ir kaina auksine uzsideje bigsmile.gif
Atsakyti