Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(aneizza @ 2008 03 27, 21:02)
o as nespejau uzsisakyti  schmoll.gif  doh.gif

hihihi.gif dvi nabageles
Atsakyti
Sveikos visos orchidėjų augintojos, prisidedu prie jūsų su nauja Phalaenopsis tipo orchidėja, jau perskaičiau daugybe įvairiausiu puslapių, forumų ir šiaip pasisakymų tad tikiuosi kad kaip sakoma kvailų klausimų nekils. Bandysiu auginti, tiesa, manoji orcha - miniuke, tikra gražuolė, na bent jau man biggrin.gif ir jums ja galiu parodyti ir galbūt pasigirti tokia turėdama. http://public.fotki....s/hpim3802.html
Šiaip man yra dar visokių neaiškumų, bet juk visko pagal taisykles ir negalima daryti, reikia taikytis prie savų sąlygų tokiu kaip temperatūra, apšvietimas, santykinė oro drėgmė, ir visos kitos namu bei augalėlio sąlygos. Bandysiu auginti, tikiuosi pavyks! O ir su jumis paplepėti manau bus labai įdomu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inexe: 27 kovo 2008 - 21:41
Labai graži gėlyte, bet tikrai nepasakyčiau, kad miniukas. miniukai labai jau miniatiūriniai g.gif
Atsakyti
O pasirodo miniukas, esu nufotografavusi ir vieną žiedą, atrodo kaip didelis nors iš tikrųju tas žiedelis vos 5 cm skersmens (per plotį) ir vos 3cm ilgio
http://public.fotki....japhalaenopsis/ čia visos kiek šiandien prigauti bandžiau. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inexe: 27 kovo 2008 - 21:49
QUOTE(Inexe @ 2008 03 27, 21:39)
Sveikos ...

sveika prisijungusi 4u.gif
grazi gelyte wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 03 27, 21:02)
o as nespejau uzsisakyti  schmoll.gif  doh.gif

Rena, gal ir gerai, kad nežinojai, nes aš vos iš proto neišsikrausčiau besikuisdama po netą ir ieškodama info. Norėjau visko ir daug. Bet paskui super valios pastangomis nieko neužsisakiau. Lomkės buvo nerealios lotuliukas.gif
Nutariau pirmiausia kaip nors susitarti su tomis 20, kurias jau turiu blush2.gif
Čia toks lyrinis nukrypimas - Pernai pavasarį (o gal rudenį g.gif ) KBS buvo orchių paroda. Pas Skm pirkau substratą. Jos vyras klausia, kiek turiu orchidėjų, sakau vieną blush2.gif . Nieko, sako, tuoj bus bent 10, tik vyro į parduotuves reikia nesivesti lotuliukas.gif
Per metus išsipildė dvigubai. Va jam baliončikas už teisingas prognozes 4u.gif

Bliamba, susirūpinau doh.gif jei aš užsiregistravusi 2007 08 mėn., vadinasi paroda buvo po to, nes čia jau su Skm derėjausi dėl substrato. jei jau taip, tai aš šitiek orchių prisiveisiau per 7 mėn. doh.gif O siaube g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaurė: 27 kovo 2008 - 22:05
QUOTE(Inexe @ 2008 03 27, 22:39)
Sveikos visos orchidėjų augintojos, prisidedu prie jūsų su nauja Phalaenopsis tipo orchidėja, jau perskaičiau daugybe įvairiausiu puslapių, forumų ir šiaip pasisakymų tad tikiuosi kad kaip sakoma kvailų klausimų nekils. Bandysiu auginti, tiesa, manoji orcha - miniuke, tikra gražuolė, na bent jau man biggrin.gif ir jums ja galiu parodyti ir galbūt pasigirti tokia turėdama. http://public.fotki....s/hpim3802.html 
Šiaip man yra dar visokių neaiškumų, bet juk visko pagal taisykles ir negalima daryti, reikia taikytis prie savų sąlygų tokiu kaip temperatūra, apšvietimas, santykinė oro drėgmė, ir visos kitos namu bei augalėlio sąlygos. Bandysiu auginti, tikiuosi pavyks! O ir su jumis paplepėti manau bus labai įdomu smile.gif

sveika prisijungusi 4u.gif

QUOTE(laurindre @ 2008 03 27, 22:42)
Labai graži gėlyte, bet tikrai nepasakyčiau, kad miniukas. miniukai labai jau miniatiūriniai g.gif

as tai suprantu, kad miniukai, tai tie, kurie buna tokiuose mazyciuose vazoneliuose. nepermatomi jie buna, kaip mazu kaktusu tokie patys..
visi kiti man - ne miniukai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Renatukas @ 2008 03 27, 15:55)

kuo mažiau stengsies, tuo ilgiau ji žydės. Nereikia persodinti, netgi sakyčiau negalima persodinti. Svarbu, kad gėlė negautų skersvėjo, nepatartina nešioti iš vienos vietos į kitą. Palangė jai labai tinka. Laistau kartą į savaitę , paprastai - tiesiai į vazoną. Nuzydėjo, pastovėjo apie 4 mėn ir vėl naujai pražydo. Nei persodinta, nei karpyta, tiesiog palikta ramybėje, taip, kaip natūraliai gamtoj. Nes kiek iki šiol turėtų sodinau, karpiau, mirkiau su visu vazonu ir t.t. visos mirė sad.gif(((
O paskutinė - tiesiog atsigrožėti negaliu dar didesni, gražesni žiedai nėi buvo pirmieji 4u.gif
Atsakyti
na pardavėja sakė kad miniukas, ten daug tokiu mažiukų buvo, be to man rodosi kaune senukuose prie megos mačiau tokiu pirkti buvo užrasyta mini... niu esmė vistiek kita biggrin.gif esme juk ta kad prisijungiau prie orchidėjų mylėtojų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 03 27, 23:00)
Rena, gal ir gerai, kad nežinojai, nes aš vos iš proto neišsikrausčiau besikuisdama po netą ir ieškodama info. Norėjau visko ir daug.  Bet paskui super valios pastangomis nieko neužsisakiau. Lomkės buvo nerealios  lotuliukas.gif
Nutariau pirmiausia kaip nors susitarti su tomis 20, kurias jau turiu  blush2.gif
Čia toks lyrinis nukrypimas - Pernai pavasarį (o gal rudenį  g.gif ) KBS buvo orchių paroda. Pas Skm pirkau substratą. Jos vyras klausia, kiek turiu orchidėjų, sakau vieną  blush2.gif . Nieko, sako, tuoj bus bent 10, tik vyro į parduotuves reikia nesivesti  lotuliukas.gif
Per metus išsipildė dvigubai. Va jam baliončikas už teisingas prognozes  4u.gif

Man irgi buvo lomkes del to paties doh.gif Is pradziu issirinkau 3, paskui 2, paskui apsistojau ties vienu nerealaus grozio phal. O galiausiai, kaip tu sakai, valios pastangom nusprendziau nepirkti nei vienos rusines, kol pati neprazydinsiu parduotuviniu biggrin.gif
Beje, as irgi buvau toje parodoje KBS pernai. Bet i orches tada as net neziurejau - prabegau paknopstom iki sanpauliju, po to dar oranzerijose pakaifavau. Maniau, kad orchidejos-aukstasis pilotazas-ir as jomis niekada nesusizavesiu.... Ir se tau kad nori doh.gif

QUOTE(Aussra @ 2008 03 27, 23:11)
kuo mažiau stengsies, tuo ilgiau ji žydės. Nereikia persodinti, netgi sakyčiau negalima persodinti. Svarbu, kad  gėlė negautų skersvėjo, nepatartina nešioti iš vienos vietos į kitą.  Palangė jai labai tinka. Laistau kartą į savaitę , paprastai - tiesiai į vazoną. Nuzydėjo, pastovėjo apie 4 mėn ir vėl naujai pražydo. Nei persodinta, nei karpyta, tiesiog palikta ramybėje, taip, kaip natūraliai gamtoj. Nes kiek iki šiol turėtų sodinau, karpiau,  mirkiau su visu vazonu ir t.t.  visos mirė sad.gif(((
O paskutinė - tiesiog atsigrožėti negaliu dar didesni, gražesni žiedai nėi buvo pirmieji  4u.gif

Pasirodo, buna ir taip... blink.gif verysad.gif
Atsakyti
As ir turiu miniuka smile.gif . Jo ziedu spalva kaip ir tavo, Inexe smile.gif . Auga mano orche nepermatomam, pilkame vazone. Turiu dar tik antra savaite, bet nepersistengiu labai - tik kiekviena diena pasidziaugiu gelyte ax.gif . Labai padejo sio temos dalyves, kuriu ivairius patarimus perskaiciau nuo praejusios temos pradzios. Noreciau jums labai padekoti 4u.gif . Ir pasakyti, kad yra skaitanciu ankstesnes temas rolleyes.gif
Atsakyti
Beja, mano irgi auga pilkame nepermatomame vazonelyje biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif aš šiandien specialiai nusipirkau permatoma nes kai perzydės persodint žadėjau, bet kadangi iš to pilkojo vazono apačios išlindusios šaknys jau gerokai tai nusprendžiau ta pilka vazoną idėti i ta permatoma kad tos šaknys kur nors pasidėtų, juk nestatysiu vazono ant šaknų biggrin.gif
Atsakyti