Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuviniai žiedai ant kairės rankos

Man tai dedelio skirtumo nera ar ant kaires ar ant desines, arciau, toliau sirdies koks skirtumas irnesakyk.gif As nesioju taip, kaip ir priklauso Lietuvoje.
Nors pastebejau, kad mano desines rankos pirstai daug plonesni biggrin.gif Tai kai nebeuzmausiu ant desines, nesiosiu ant kaires biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių biggrin.gif Pradėjus gilintis, tai ko tik nerandi senovės raštuose... man MB bažnyčioje užmovė ant dešinės, aš jam taip pat, tai ir nešiosim taip visą laiką... kai kuriose šalyse ant kairės nešioja... Mūsų Švedijoje dabar pasitaiko, kad paklausia kodėl mes ant dešinės vestuvinius užsimovę... unsure.gif jie ant kairės nešioja... bet net nesiruošiam persidėti pagal kitus, pas mus LT įprasta taip, tai ir kitoj šaly gyvendami ant kairės nesidėsim. biggrin.gif
Atsakyti
Niu pas mus tai kaip ir problemele yra... unsure.gif verysad.gif MB desines rankos pirsto sanarys biskiuka isejes is vietos, tai sake desi man ant kaires ir viskas, nes paskui kai reikes i baznycia eiti ir is naujo detis, nenumaus... unsure.gif tai dabar ir nezinau ka daryti, sakiau dar su kunigu pasitarsiu, as tai gal noreciau ant desines savo nesiot, nes ant kaires suzadetuviu nesioju, bet va MB neiseis tikriausiai... doh.gif
Atsakyti
mes isvis tik svenciu proga smile.gif uzsidedam ziedus, ant kaires rankos...
Atsakyti
Sveikos busimos nuotakos!
Idomi temele! Paskaiciau pavadinima ir juokas sueme. Mes su MB gaminomes ziedus ir tuokdamiesi baznycioje uzmoveme vienas kitam ant kaires rankos. Uztat kiek soko buvo moterytem ir netgi kai kam is musu giminiu lotuliukas.gif Kiek teko pakeliaut po pasauli, tai ant desines rankos vestuvinius ziedus mauna buvusios SSSR salys - rusai, lenka ir pabaltijo salys, kitur - ant kaires rankos. Beje ne nuo ziedu priklausys Jusu seimos laime. Musu abieju ziedai sudeti lentynoje ax.gif man jau netelpa ant rankos, nes esu nestuke.gif , o mano vyro toks darbas, kad ne kiekviena diena iseina nesioti... todel dedasi kai kur nors eina...
Kaip ir visa kita, manau tai kiekvienos seimos pasirinkimas ir susitarimas. Grazios Jums sventes 4u.gif
Atsakyti
Na, mes ant kairės rankos nešiojam.
Kiek žinau, beveik visam pasauly žiedus maunasi ant kairės rankos, o Lietuvoj sovietų okupacijos metu valdžios buvo įbrukta "dešinė" tradicija, tiesiog kaip priešinga anksčiau gyvavusiai okupuotose tautose. Gal norint išstumti religiją.

Kitas aspektas. Esu skaičiusi tokio C.G. Jung, žymaus psichologo darbų, jis domėjosi simboliais - o jie ateina nuo senų senų laikų ir gyvena mūsų visų pasąmonėje (čia toks poetiškas įvadas smile.gif ) Dabar taip tiksliai neatpasakosiu, bet žiedo nešiojimas ant dešinės rankos simbolizuoja tokią "nelaisvą", nelygią santuoką, kuomet partneriai ją priima lyg priklausymą vienas kitam. Kairė ranka simbolizuotų "žiūrėjimą viena kryptimi", pagarbą, lygiavertiškumą, laisvę saviraiškai.
Atsakyti
QUOTE(Kuitulienė @ 2008 04 23, 16:08)
Kairė ranka simbolizuotų "žiūrėjimą viena kryptimi", pagarbą, lygiavertiškumą, laisvę saviraiškai.

thumbup.gif Va, va del to as ir muvesiu tiek suzadetuviu, tiek vestuvini ant kaires rankos.
Atsakyti
mes irgi nesiojam ant kaires. kai pirkom ziedus, kazkaip ne nesusimaste matavomes ant kaires smile.gif Plius gyvenam salyje, kur visi nesioja ant kaires. Desine man asocijuojasi su sovietmeciu kazkaip. bet cia kiekvieno reikalas: mano tevai, kelios drauges nesioja ant desines, mes ant kaires ir visiems viskas gerai.
Atsakyti
Mes taip pat planuojam žiedukus nešioti anr kairės rankos mirksiukas.gif
Atsakyti
As tai nesiojau visa laika ant desines, bet po nestumo pirstai dabar storesni ir telpa tik ant kaires doh.gif Taip kad man klausimu jokiu ir nekyla - nesioju kaip galiu lotuliukas.gif Bet siaip man ant desines labiau patinka.
Atsakyti
koks skirtumas manau ant kurios rankos, svarbiausia kad vestuvinis žiedas ir tiek. biggrin.gif
Atsakyti
As suzadetuviu zieda nesioju ant desines, tai vestuvinius mausimes ant kaires. O stai Suomijoje ir suzadetuviu, ir vestuvini ziedus ABU nesioja ant to paties bevardzio kaires rankos pirsto. Siaip visai idomiai atrodo...

Bet galiu jus visas panervinti ir papasakoti tokia siaubo istorija smile.gif Viena pazistamu pora pries kelis metus tuokesi baznycioje ir jau ketino vienas kitam mauti ziedus ant kaires rankos pirstu, kai tam grieztai pasipriesino kunigas. Jis garsiai ceremonijos metu pareiske, kad jeigu jie nemaus ant desines, jis stabdys ceremonija. Isivaizduojat?! blink.gif Tai teko jo paklausyti, o kadangi ziedai buvo pamatuoti kaip ant kaires, jaunajai vestuviu metu pirstas istino ir pamelynavo, teko ta zieda skubiai mauti lauk... Zodziu, pasitarkit su savo kunigeliais mirksiukas.gif
Atsakyti