Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija... XV tema.

Juzz Tea, aš tokią turiu panašią iš Italijos. Antrą kartą žydėjo jau kitaip, bet vis tiek l. gražiai, tik neišsaugojo dryžiukų. Derinys pakeri, ar ne? bigsmile.gif
Mamce, nedalink grožio, aš išgyvensiu, o kai nužydės, vieno stipresnio lapuko norėsiu: kaip bus, taip.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 04 14, 19:07)

pramonine chimera wub.gif  wub.gif  wub.gif

AŠ TOKIOS NORIU,tik niekaip nerandu. g.gif
Vakar Kaune MEGOJ buvom sustoję, užlėkiau į Žaliajį centrą, kol kiti aplink akvariumą sukinėjosi, bet nieko gero iš sanpaulijų nebuvo schmoll.gif Tas pats, kaip Mažeikiuose

Aš dar nepastebėjau skirtumo tarp pramoninių ir veislinių sanpaulijų.Pražydo mano Silverglade Fanfares du žiedeliai, pažydėjo kokias keturias dienas ir nuvyto.Dabar vėl du žiedeliai skleidžiasi.Kol kas nėr to grožio, kaip pramoninėm, kai žiedų daugiau, nei lapų.Tebežydi tie patys žiedai kažkur nuo velykų, gražu neatsidžiaugiu
Duok dieve, kad mano nuomonė pasikeistų, nes jau ir kitos veislinukės su pumpurais.Laikiu žiedų
Taip atrodė mano keturios palangės Velykų metu.Dabar žiedų gerokai daugiau

http://public.fotki....a/sanpaulijos-/

5 paskutines sanpalijų nuotraukos

Atsakyti
4u.gif labas mergikės..
Matau saulutės nestokojot.... biggrin.gif Visą dieną šiandien Panevėžy pratupėjau...Apie Vilnių kalbėjau...Kaunan pasiuntinį pasiunčiau...Jonavą prisiminaiu...
mirksiukas.gif Prisigėriau kavos... blush2.gif
Kas mergaitės sakėt kad gėlės geriausiai auga ,kai namie nebūni....žinot tikra teisybė...Atrodo tik dieną nebuvau..o pomidorai kad pasitempė...sanpaulijos žiedus iškišo. thumbup.gif
Einu ruoštis..ryt į Vilnių... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juros banga @ 2008 04 14, 21:15)

Aš dar nepastebėjau skirtumo tarp pramoninių ir veislinių sanpaulijų.Pražydo mano Silverglade Fanfares du žiedeliai, pažydėjo kokias keturias dienas ir nuvyto.Dabar vėl du žiedeliai skleidžiasi.Kol kas nėr to grožio, kaip pramoninėm, kai žiedų daugiau, nei lapų.

"todel, kad pramonines, nepasizymincios spalvu, ziedu ivairove, isvestos vienam tikslui - pardavimui ir turi zydeti butent kepure, kaip puokste.
o kai kuriu veisliu sanpaulijos savo grozi atskleidzia tik antro trecio zydejimo metu, kai augalas turi jegos tokiam pilnam zydejimui. Taciau yra veisliu, kurios niekada nezydi "kepure". t.y. ne vienu metu sukrauna ziedus."

Na man tai skirtumai net nepalyginami, "maksimutės" taip ir liks "maksimutėmis", o veislinukės, ką jau apie jas ir besakyti... thumbup.gif wub.gif
Kuo daugiau tokių giedrų nuotaikingų dienų....user posted image
Atsakyti
Joo.. Derinys wub.gif wub.gif

Aš jau biški linkstu į sanpaulijas, bet nesergu biggrin.gif Turiu 3 suaugusias ir ir 6 lapukus kuriuos daiginu biggrin.gif
Papildyta:
O galit man paaiškinti kas ta chimera? blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Chimera:
Sanpaulijos žiedas dviejų taropusavyje susipynusiu veislių, tačiau išsaugojusios pirminę savo spalvą. Augant žiedui dažniausiai platėja kraštai, bet juosta išlieka tokia pati. Chimeros dauginamos pažastiniais auginukais arba žiedynkočiais, dauginant lapais jos neišsaugo motininio augalo savybių.
http://senpolia.tskm.../lihoshva.shtml Pasiskaitymui.
user posted image Neto platybių gražuolė. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigute***: 14 balandžio 2008 - 23:02
na as kol kas tik pasigirsiu pumpurais:

opera's romeo, king's treasure, irish cream, volsebnyje sny, tik viena designer dress jau antramete ziedeli isskleidus ax.gif .

pamatytumet mano chirita kazu blink.gif , turi 6 ziedstiebius, ant vieno is ju 30 ziedeliu pumpureliu, viso apie simta ziedu bus bigsmile.gif , kai tik prades skleistis nufotkinsiu ta gamtos stebukla wub.gif
Atsakyti
o kur iliustracijos? biggrin.gif
Atsakyti
Aina, labas! Seniai besišnekėjome. smile.gif Šiaip tai pavydo verta Tavo galerija, tavrkinga, nuo vaikučio - iki pumpuro, su datomis, rūpestingai. Geri pavyzdžiai užkrečia. 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Gal kuri pasufleruos kada palankiausios dienos šį mėnesį sanpaulijų laistymui ax.gif
Atsakyti
Artimiausios palankios dienos laistymui (pagal Mėnulio kalendorių):
balandžio 15, 16, 17

sodinimui, persodinimui taip pat:
balandžio 15, 16, 17
Informacija iš http://www.geocities.com/sanpaulijai/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liucerna: 15 balandžio 2008 - 10:02
QUOTE(Liucerna @ 2008 04 15, 10:53)
Artimiausios palankios dienos laistymui (pagal Mėnulio kalendorių):
balandžio 15, 16, 17

sodinimui, persodinimui taip pat:
balandžio 15, 16, 17
(informacija iš  http://www.geocities.com/sanpaulijai/; Mėnulis)

g.gif g.gif g.gif ir jus laistot karta per menesi blink.gif nesuprantu g.gif as tai kas antra trecia diena palaistau, pagal zeme ziuriu 4u.gif Ir persodinau vakar visas doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Aina @ 2008 04 15, 09:36)
na as kol kas tik pasigirsiu pumpurais:

opera's romeo, king's treasure, irish cream, volsebnyje sny, tik viena designer dress jau antramete ziedeli isskleidus ax.gif .

pamatytumet mano chirita kazu blink.gif , turi 6 ziedstiebius, ant vieno is ju 30 ziedeliu pumpureliu, viso apie simta ziedu bus bigsmile.gif , kai tik prades skleistis nufotkinsiu ta gamtos stebukla wub.gif

albumas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif cia tiek kantrybes reik turet 4u.gif
Atsakyti