Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija... XV tema.

QUOTE(vailija @ 2008 04 07, 19:04)
Šiam forume patarė, o ir pati girdėjau, kad taip geriausia,kad išleistų šakneles, pamerkiau ir jau 2 sav. , o nieko. Girdėjau kažką į vandenį pilt reikia, bet nebeatsimenu.

Na pilti tai nieko lyg ir nereikia, nebent galima angliuko tablete imesti profilaktiskai, kad nesugalvotu puti, bet as ne visada metu. per 2 savaites pavasari jau galetu imt rodyti sakniukus. Na bet jei nerodo, reiskia nelieka nieko kito, tik laukti 4u.gif o gal labai saltai stovi kur prie plysio ant palanges? kaip ten bebutu, sio proceso nepagreitinsi, kartais tenka laukti ilgokai biggrin.gif
Atsakyti
sakykit ar kai zydi sanpaulija ja galima persodinti, ar geriau palaukt kol baigs zydet? nors dar galo nesimato... g.gif pradejo virst i viena sona, tai atremiau , kad nevirstu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vailija @ 2008 04 07, 18:04)
Sigute, tik dabar pamačiau, kad tu iš Panevėžio. Aš taip pat labai norėčiau tokių gražių sanpaulijų, nes niekur nemačiau. Gal turi vaikiukų. Tikrai nupirkčiau.

Jei tu iš to paties miesto tai tikrai būtina thumbup.gif susipažinti, malonu būtų užkrėsti kuo daugiau "sanpaulige" savo miestiečių lotuliukas.gif
Augaliukais mielai dalinuosi, mainau, parduodu, na ir žinoma pagal nuotaiką lotuliukas.gif dovanoju.... thumbup.gif wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(giekab @ 2008 04 07, 19:21)
sakykit ar kai zydi sanpaulija ja galima persodinti, ar geriau palaukt kol baigs zydet? nors dar galo nesimato...  g.gif pradejo virst i viena sona, tai atremiau , kad nevirstu.  ax.gif

Niekada nerekomenduojama persodinti zydinciu geliu, nebent kritinis atvejis. Jei virsta i viena puse, tai i ta puse galima zemiu ideti, arba pakeisti virsutini sluoksni. dziaukis ziedais ir nesuk sau galvos biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Giekab,geriau palaukt,kol perzydes,o zydincia galima tik "perkelti" is mazesnio vazono i didesni,bet sanpaulijos nemegsta dideliu vazonu.

Iiudna,gelyte gali neprazyst del ivairiu priezasciu:truksta sviesos,trasu ir t.t. Jei gerai auga-nesijaudink,augink toliau ir kantriai lauk,kol prazys.Pas mane ir dar nedaug kas zydi,padauges saules-pagauses ziedu mirksiukas.gif
Atsakyti
Kiek cm šaknys turi būti lapelio, kad sodinti? Aš pirmam puslapy rodziau, tai patarėt dar ne. Tai dabar jos dvigubai ilgesnės ir nežinau kada sodinti.. Taip norisi greiciau, kad išlystu vaikelis ir stebėti jo augimą wub.gif
Atsakyti
QUOTE(giekab @ 2008 04 07, 18:21)

g.gif pradejo virst i viena sona, tai atremiau , kad nevirstu.  ax.gif

Na galima bevirstančia sanpaulija pagelbėti ne tik persodinant, ar apipilant žemės papildomu sluoksniu, aš naudojuosi ir taip sutvirtinant, paprasta, patogu. mirksiukas.gif

user posted image...user posted image
Papildyta:
QUOTE(JuzTea @ 2008 04 07, 18:37)
Kiek cm šaknys turi būti lapelio, kad sodinti?

aš sodinu jei būna kelios šaknytės jau paaugusios 1- 1,5cm, o jei tesugeba išleisti šakneles vieną, porą- o taip būna, tai paauginu ir ilgesnes.
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 04 07, 20:47)
aš sodinu jei būna kelios šaknytės jau paaugusios 1- 1,5cm, o jei tesugeba išleisti šakneles vieną, porą- o taip būna, tai paauginu ir ilgesnes.

Dėkui aciuks.gif pas mane visas kuokštas ~2cm šaknelių ax.gif
Atsakyti
Tai nieko nelaukdama kišk tą šaknų "barzdą " į žemikes, ir lauk būrelio vaikiukų. thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
o man per visus kraustymusis nera kada pasodinti poros lapeliu su jau labai ilgomis saknimis blush2.gif bet si savaitgali pasizadu blush2.gif pirmieji mano lapiukai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(inspektorer @ 2008 04 07, 21:04)
o man per visus kraustymusis nera kada pasodinti poros lapeliu su jau labai ilgomis saknimis  blush2.gif  bet si savaitgali pasizadu blush2.gif pirmieji mano lapiukai  ax.gif

geriau ilgesnes, nei per trumpos thumbup.gif drinks_cheers.gif as karta susodinau isvis gal kokiu 5 cm buvo. nu visiskai laiko nebuvo doh.gif ir nieko jam neatsitiko, puikiai apsivaikavo biggrin.gif
Atsakyti
Kartais nutinka taip, jog laiku nepasodinus jau pakankamai įsišaknyjusio lapuko jis vandenyje sėkmingai žaliuosius vaikiukus parodo, atsargiai pasodintas neapipilant žemėmis tų gležnų lapelių auga puikiai toliau.
Atsakyti