Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienių pliusai ir minusai

tai vat, man irgi sako, pasiseke, kad pietuose gyveni, patys amerikonai sako, kad cia draugiskesni zmones
bet ka as zinau
gal
bet man vis tiek ne itin cia patinka
Atsakyti
Nezinau, ar noreciau Amerikoj gyventi visada.
Atsakyti
vienas ish didziausiu gyvenimo Amerikoje pliusu - saugumas. (mano nuomone)
Atsakyti
Saugumas tai kokia cia prasme: ekonominis, siaip fizinis saugumas, psichologinis ar koks?
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2007 10 24, 18:45)
Saugumas tai kokia cia prasme: ekonominis, siaip fizinis saugumas, psichologinis ar koks?

Sakyciau visapusishkas.
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2007 10 24, 09:01)
vienas ish didziausiu gyvenimo Amerikoje pliusu - saugumas. (mano nuomone)

Hm... Jei šnekėt apie fizinį saugumą, tai, man atrodo, labai nuo vietovės priklauso (kaip ir visur). O tai, kad JAV yra susipykusi su Rytais, priduoda didelę terorizmo grėsmę.
Net ir socialinėje sferoje yra tiek daug spragų, apribojimų, grąsinimų (kuriuos, neretai, ir pati visuomenė nepagrįstai išrutulioja), kad žmonės pradeda visko bijot. Apie saugumą ir ramų gyvenimą jau tik pasvajot gali.
Čia grynai filosofiniai asmeniniai pamąstymai.
Atsakyti
As pritariu Odei. Teisiniu poziuriu Lietuvoj daug spragu, bet kaip nekeista grizusi jauciuosi labai saugiai. Girtas lietuvis gatvej ir tai nesikabina nors atrodo gresmingai. Pries mums isvaziuojant is JAV, mieste kuriam gyvenom, du zmones perpjove gerkle maisto vezejui verysad.gif Na ir cia nestinga ziaurumo, sutinku. Bet ekonominiu ir teroristiniu poziuriu JAV tikrai nesijausciau saugiau nei LT.

Ka noreciau keist Lietuvoj, tai policijos darba. JAV jie geriau atvaziuos isitikint ar viskas ok, o Lietuvoj atvaziuos tik kai isitkins, kad jau blogai. Nors skambinau pora kartu del girtu (maniau mirusiu) zmoniu gatveje, tai atvaziavo be problemu. Tik juokinga ir graudu, kai isitikine, jog jam viskas ok, pasodina mieganti ir palieka lotuliukas.gif JAV to nebutu... Bet ta valstybine kontrole jau tiek spaudzia, kad laisves lieka vis maziau.
Atsakyti
Ish dalies sutinku.
ish kitos puses:
Cia esat palike neuzrakinta mashina, namus?
Klube esat uzkabine peciais shalia shokanti?
Arba jei netekot darbo, tikriausiai neabejojat, kad lengvai susirasit kita..
Apie toki saugumo jausma kalbu..

bet kaip jau sakiau, ish dalies sutinku su virshuje pasisakiusiais..

Atsakyti
Esu namu nerakinus ir JAV, ir Lietuvoje. Visur labai priklauso nuo kur gyveni. Lietuvoj uzaugau nuosavam name kur kaimynai iseidavo i lauka jei koks pasalinis uzeidavo i musu kiema, dabar gyvenu bute tai duris tikrai rakinu.

Del zmoniu uzkliudymo, tai... Mane nuosirdziai veikia lietuviu tylumas. Parduotuvej jei ka uzkliudau, atsiprasau, o tas zmogus susnairuoja ar isvis nekreipia demesio. Iki tiek, kad karta man truko kantrybe ir moteri, kuria pati uzkliudziau, apsaukiau lotuliukas.gif (siek tiek hiperbolizuoju). Nes as sakau ATSIPRASAU o ji man - nieko, toks jausmas viduje pyksta. Tai as jai garsiai ATLEISKITE, AS TIKRAI JUK NE SPECIALIAI. Tada ji paraudusi pasake "nieko tokio". Kodel negalima taip pasikalbeti dazniau? Pas amerikiecius tokios daznos frazes NO PROBLEM, THAT'S OK, o pas mus jos retai egzistuoja.
Nors dabar gan daznai maloniai pasikalbu ir su nepazistamais apie nieka kaip iprasta Amerikoj, tai velgi nezinau ar pati pasikeiciau ir tokia reakcija, ar zmones pamazu keiciasi...

Del darbu, hmm, praradus gera vieta Amerikoj, sunkiai verstus liezuvis nuramint "tikrai rasi kita". Gal as per daug amerikietisku ziniu skaitau, bet nieko gero darbo rinkoj nesisviecia. Pati esu macius miestu kur visai nera darbo vietu, nes pragyvenimo saltinis buvo vienintelis mieste veikiantis fabrikas. Taip kad gali visi kalba savo patirtim, bet kad GERI darbai metosi... Kazkaip abejoju, ar ne atvirksciai?
Atsakyti
Kiekvienoj nuomonej bus tiesos 4u.gif
Taciau vis del to laikausi savo, kol kas Amerikoj jauciuos saugiau..
Gal tai laikina.
Atsakyti
As ir tau pritariu, niekur nera taip ir anaip, visur yra VISAIP. Apie jauciama sauguma suprantu ka sakai, bet manau tai daugiau susije su musu gyvenimu ir sekme/darbo galimybem konkreciu momentu. O va nutiktu nelaime ar prarastum darba, nesaugiai jaustumeis nesvarbu kur gyveni ir tas jausmas turbut nedingtu...
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2007 10 25, 20:36)
As ir tau pritariu, niekur nera taip ir anaip, visur yra VISAIP. Apie jauciama sauguma suprantu ka sakai, bet manau tai daugiau susije su musu gyvenimu ir sekme/darbo galimybem konkreciu momentu. O va nutiktu nelaime ar prarastum darba, nesaugiai jaustumeis nesvarbu kur gyveni ir tas jausmas turbut nedingtu...

Tikriausiai esi teisi..nors visad pagalvoju, jei jau netekciau darbo (nors dirbu paprasta darbeli), ir niekaip nerasciau kito, gal eiciau namu valyt,ar mociute priziuret..Vis ka nors sugalvociau..
Atsakyti