ziurint kur JAV gyveni. Cia 50 valstiju ir visos skirtingos, taip kad....
Buvau Kalifornijoj.

Is patirties galiu pasakyt, kad visur reikia pagyvent, kad suprast ar patiktu ar ne. Man nuvaziavus i Florida viskas patikdavo, taip 5 kartus kol persikraustem. Po pusantru metu jos pakako ir dabar noreciau nebent atostogoms i koki Disney nes kiti maziukai pagal originala, o gyventi tikrai ne. Bet velgi pasirinkima labai lemia ar esi vienas/viena, ar seima be vaiku, jei su - visai kitaip pradedi ziureti i valstija kai susiduri su mokslo sistema, nes ne visur ji yra tokia gera kaip noretusi ir t.t., ir t.t.
Buvau viena ir per visa vasara sutikau tik du arogantiskus zmones. Visi kiti- labai malonus ir paslaugus. Man tiesiog pasiseke

QUOTE(baltic*girl @ 2007 10 22, 03:52)
JAV zmones VISUR daug malonesni nei Lietuvoje. Nesvarbu kuri valstija. Bet gyvenant ir kiti faktoriai dominuoja, todel vien pagal zmones spresti turbut nereiketu.
Labai teisngas pastebejimas

Ka turite galvoje?
visiskai pritariu del zmoniu
o del kitu faktoriu, tai visu jau ismineti: mokslas, darbo galimybes, aplinka ir t.t..
o del kitu faktoriu, tai visu jau ismineti: mokslas, darbo galimybes, aplinka ir t.t..
QUOTE(baltic*girl @ 2007 10 22, 10:52)
JAV zmones VISUR daug malonesni nei Lietuvoje. Nesvarbu kuri valstija. Bet gyvenant ir kiti faktoriai dominuoja, todel vien pagal zmones spresti turbut nereiketu.
na matyt tik man "pasiseke" cia susidurt su piktais zmonem

pora pvz: mano mylimoj parduotuvej pirkau pora kartu ir pardavejas buvo baisiai patenkintas, o viena kart kai issimatavau kokius 7 rubus ir nieko nepirkau, tai suprunkste kaip arklys, atseit, ko cia matuojies, jei neperki.
kita kart skambinau del prekes grazinimo, tai moteriske buvo labai nepatenkinta, nes jai buvo sunku suprasti mano akcenta, plius nustebusiu balsu perklause "ar as tikrai neatsimenu savo tel.nr?" na neatsimenu, nes trumpai dar ji turiu ir nebuvo reikalo atmintinai ji ismokti.
tiesa, dar sako, kad labiausiai susirauke zmones gyvena niujorke ir bostone. kazin teisybe?
QUOTE(susidomejus @ 2007 10 22, 17:46)
Ka turite galvoje?
Kad pagyvenus ten kur labai patiko lankytis, susidarai visai kita vaizda apie vietove. Nes tada pasidaro aktualus darbas, uzdarbis, pragyvenimas, nuoma, draudimai vaiku mokslai ir kt.problemos kuriu Lietuvoje gal nera ir kurios pasimato tik ilgiau pabuvus. Nesakau, kad butinai pasikeistu nuomone apie CA - gal ir desimt metu patiktu ten gyventi, bet gal ir ne.
QUOTE(gerdaO @ 2007 10 23, 07:26)
na matyt tik man "pasiseke" cia susidurt su piktais zmonem 

Na piktuoliu tai yra visur ir tai nera kazkoks kulturos bruozas, o zmonijos. Todel kur bekeliautum, zmoniu emocijos bus panasios, nesvarbu, kad jas itakoja kulturiniai apslifavimai. As tiesiog bendrai galvoju, kad JAV zmones yra paprastesni nei lietuviai. Kad ir isejus nusipirkti pieno gali pasikalbeti su nepazistamu apie politika (Lietuvoje tai tabu

Del Niujorko merginos turbut papriestarautu nes yra kas gyvena ir zmones siltai bendrauja, nors aisku didelis miestas visada turi "atsiaurejima" zmoniu maseje, tad gal tai ir tiesa. Pati gyvenau Bostono "suburbuose" tai zmones draugiski, o apie pati miesta sklisdavo visokiu kalbu. Nors as kiek lankiausi, kazkokiu nedraugisku incidentu nepamenu nei peskom, nei masina.
As tai CA buvau miesteliuose aplinkui LA. Visi tokie geranoriski. Tai gal tik tenai... O pasiskaicius kitus komentarus supratau, kad siaurineje dalyje viskas is tikro salciau
QUOTE(susidomejus @ 2007 10 23, 18:07)
As tai CA buvau miesteliuose aplinkui LA. Visi tokie geranoriski. Tai gal tik tenai... O pasiskaicius kitus komentarus supratau, kad siaurineje dalyje viskas is tikro salciau
As nemanau, kad salciau, nors Vakarine Siaures daly ir nebuvau