Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienių pliusai ir minusai

QUOTE(micietta @ 2006 07 11, 22:08)
teisngai sakai, jei nori- rasi buda, jei nenori- rasi priezasti.. tai ir iekau visokiu budu apeiti biurokratines peripetijas ir gavus dokumentus pagaliau rasti darba bigsmile.gif dirbant- lengviau gyvent, kai turi slamanciu mirksiukas.gif

nezinau kaip Italjoj bet oalndijoj eb legaliu dokumetu i legalu darba nepriima. as kol tvarkiausi popeirius irgi juodai dirbau.
Atsakyti
QUOTE(lil @ 2006 07 12, 00:17)
nezinau kaip Italjoj bet oalndijoj eb legaliu dokumetu i legalu darba nepriima. as kol tvarkiausi popeirius irgi juodai dirbau.

cia irgi tas pats doh.gif tai va dabar ir darom su mb legalius dokumentus, jis mane tipo i darba kaip namu tvarkytoja priima ( frekenbok lotuliukas.gif ), o tada galesiu bet kur dirbti.... legaliai visko susitvarkyti yra mazai imanoma, nes nedayg kas nori tau tvarkyti dokumentu, darbdaviai nori zmoniu jau su dokumentais... o ir juodo darbo cia nedaug, na nebet vienas kitas...didziules cia baudos ir net arestas gresia darbdaviams uz nelegalus, ypac siaures italijoje grieztai...tai nenori zmones rizikuoti
Papildyta:
QUOTE(lil @ 2006 07 12, 00:17)

cia irgi tas pats doh.gif tai va dabar ir darom su mb legalius dokumentus, jis mane tipo i darba kaip namu tvarkytoja priima ( frekenbok lotuliukas.gif ), o tada galesiu bet kur dirbti.... legaliai visko susitvarkyti yra mazai imanoma, nes nedayg kas nori tau tvarkyti dokumentu, darbdaviai nori zmoniu jau su dokumentais... o ir juodo darbo cia nedaug, na nebet vienas kitas...didziules cia baudos ir net arestas gresia darbdaviams uz nelegalus, ypac siaures italijoje grieztai...tai nenori zmones rizikuoti
Papildyta:
SM visai nudurnejo, jau dvejinasi atsakymai....
Atsakyti
nezinau i tema as cia ar nelabai,bet va prisiminiau ax.gif neseniai drauge pasakojo,kad suzinojo,jog gyvenant anglijoj,seimos,kurios negali patys susilaukti vaikuciu,visas reikiamas paslaugas,t.y.dirbtini apvaisinima,gauna nemokamai! thumbup.gif nezinau kiek tame teisybes,bet gal zmones be reikalo nekalbetu tokiu dalyku g.gif super,jei ir lietuva taip rupintusi savo zmoniu gerove
Atsakyti
Vokietijoje dirbtinis apvaisinimas irgi buvo nemokamas...buvo. Dabar tik keli bandomieji k. Po to turi moketi.Seimos vaziuoja i uzsieni (Cekija,Lenkija) nes kainos taip nesikandzioja. Todel netikiu,jog LT dirbtinis apvaisinimas yra nemokamai g.gif ...
Atsakyti
QUOTE(aura3 @ 2007 02 03, 04:16)
Vokietijoje dirbtinis apvaisinimas irgi buvo nemokamas...buvo. Dabar tik keli bandomieji k. Po to turi moketi.Seimos vaziuoja i uzsieni (Cekija,Lenkija) nes kainos taip nesikandzioja. Todel netikiu,jog LT dirbtinis apvaisinimas yra nemokamai  g.gif ...

Kaip supratau, ji apie Angliją šnekėjo... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2007 02 03, 15:47)
Kaip supratau, ji apie Angliją šnekėjo...  unsure.gif

Supratau,jog apie Anglija. Kiekvienai savo + ir -. Vokietija,juk irgi uzsienis unsure.gif O ir kaimyninese salyse minusai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aura3 @ 2007 02 03, 08:21)
Supratau,jog apie Anglija. Kiekvienai savo + ir -. Vokietija,juk irgi uzsienis  unsure.gif O ir kaimyninese salyse minusai  smile.gif

Man miego per mažai - tik dabar supratau tavo postą... doh.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2007 02 03, 16:25)
Man miego per mažai - tik dabar supratau tavo postą...  doh.gif  4u.gif

Nieko tokio,Ode smile.gif Kartais ir as paciai sau "idomiai" parasau unsure.gif bet si k. isdrisau papriestarauti biggrin.gif
Atsakyti
labutes, siandien radau sia temele ir kazkaip pagalvojau, kad butu smagu ja atgaivinti.

As pati gyvenu JAV, bet sveciuojuosi siuo metu Lietuvoje, daug galvoju apie gryzima jei ne i Lietuva tai bent jau i Europa. Nors ir labai patogu amerikoje gyventi del technologiju, kredito korteliu, geru keliu, patogios infrastrukturos, gero klimato, bet va tevu ir draugu ten nera smile.gif ir lietuviskai niekas nesneka smile.gif ir kaip sakoma pas drauge kavos nenuleksi bet kada isgerti, nes visu skirtingi tvarkarasciai, atstumai kiti. Pasiilgau Lietuvos.

Atsakyti
Anglijoje gan neblogai nes pasalpu sistema gerai isvystyta (nors man asmeniskai neteko naudotis) plius superinis viesasis transportas thumbup.gif Dar kad darbu ivairove didele, darbdaviai stipresni finansiskai ir siaip yra is ko rinktis. Man dar patinka, kad zmones nerkeipia demesio, ar tu baltas, ar juodas, ar zalias.
Ir dar - grazus parkai, sutvarkyti. Savaitgaliais taip ir traukia.

Lietuvos privalumas - viskas sava, lietuviu kalba, artimieji, sezonu kaita (pasiilgau sniego taip labai...), geru darbu irgi jau galima surasti, o su jais ir pragyventi. Zmones visumoj siltesni ir atviresni - draugai tokie, kur i peti visuomet atsiremsi. Dar lietuviskas naturalumas - maisto kokybe, bobuciu darzoviu turgus, lauku oras, misko gerybes ir kaimo pirtele...

Man buvo gerai Lietuvoj, neblogai ir Anglijoje. O sirdis plesosi i dvi dalis - noriu pas artimuosius, bet brangusis ir busimo vaikelio tevas cia... Bet kazin ar nostaligja kada nors manes neuzpjaus tiek, kad viska mesiu, pasiimsiu vaikeli ir grisiu...
Atsakyti
Cosmo, pilnai tau pritariu...
mano irgi panasios mintys, jeigu grizti ne i Lietuva, tai bent kur i EUropa, galu gale ir zmoniu mastymas kitoks nei JAV...
yra daug geru cia dalyku, bet yra ir daug minusu, kiekvienas savaip atranda sita sali
Atsakyti
O kodel negerai JAV? Buvau ten, tai visai patiko. Nezinau, gal gyvenancioms ilgiau kazkas dar geriau matosi, hmmm. Tai pasakykit.
Atsakyti