Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų dažymas chna/basma

Nu radau šiandien aš šitą tema apie chna, nu tai prisijuokiau hihihi.gif , nes niekad nežinai, kas gausis, viena aišku, kuo ilgiau laikysi, tuo tamsesnė, sodresnė spalva, o jei trumpai, tai tikrai būsi ryža, galima laikyti ir dvi, ir tris valandas. Kai buvau jaunesnė, man patiko ta ryža spalva, bet su amžium jau kažkaip nebe, tai dedu dabar ir basmos ir laikau ilgai. Bet va pražilau, tai žiūriu žilų plaukų kažkaip nelabai ima, kiba jau reiks prie chemijos pereit. g.gif
Atsakyti
Sveikos, kiek skaiciau chna tik tamsina..o pasisviesint kiek nors galima su chna? Nors keliais tonais noreciau, turiu sruoguotus vidutinio tamsumo rudus su sviesesnem sruogom plaukus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aivita @ 2008 05 22, 15:08)
Bet va pražilau, tai žiūriu žilų plaukų kažkaip nelabai ima, kiba jau reiks prie chemijos pereit.  g.gif

Keista, o man kuo puikiausiai ima, kitaip jau pusiau žila vaikščiočiau... doh.gif Bet aš basmos nededu, tik chna.

QUOTE(Soft @ 2008 05 24, 12:42)
Sveikos, kiek skaiciau chna tik tamsina..o pasisviesint kiek nors galima su chna?

Pasiryžint - taip, pasišviesint - ne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aivita @ 2008 05 22, 15:08)
Nu radau šiandien aš šitą tema apie chna, nu tai  prisijuokiau hihihi.gif , nes niekad nežinai, kas gausis, viena aišku, kuo ilgiau laikysi, tuo tamsesnė, sodresnė spalva, o jei trumpai, tai tikrai būsi ryža, galima laikyti ir dvi, ir tris valandas. Kai buvau jaunesnė, man patiko ta ryža spalva, bet su amžium jau kažkaip nebe, tai dedu dabar ir basmos ir laikau ilgai. Bet va pražilau, tai žiūriu žilų plaukų kažkaip nelabai ima, kiba jau reiks prie chemijos pereit.  g.gif

kai dažiau maišydama su basma tikrai nebuvau ryža. jau du kartus dažiau vien tik su chna, ir kuo toliau, tuo labiau patinka. gaunasi tokia sodri ryžai-ruda spalvytė.
Atsakyti
Nu taip, kuo daugiau kartų dažysi su chna, ta ryža spalva bus vis sodresnė, fainesnė, bet, kai patį pirmą kartą dažai, tai gali ir išsigąsti tos spalvos, tiesiog, sakyčiau, reikia ilgiau palaikyti. O, kas nori natūraliai pašviesint, tai, žinau, kad ramunėlėmis skalauja, bet čia jau patys plaukai neturi būti tamsūs.
Atsakyti
Sveikos merginos,

turiu problema unsure.gif
mano pacios plaukai lino spalvos,bet dazyti juodai...
prisiskaiciau Jusu atsiliepimu apie basma ir chna.....ir pabandziau
proporcija:is basmos dezutes paemiau 2 pakelius ir sumaisiau su chna puse pakelio.Prabuvau 3 valandas...rezultato jokio verysad.gif
kaip patartumet su jais nudazyt juoda spalva plaukus?

Is anksto aciu
Atsakyti
QUOTE(bruksa @ 2008 07 01, 22:09)
Sveikos merginos,

turiu problema  unsure.gif
mano pacios plaukai lino spalvos,bet dazyti juodai...
prisiskaiciau Jusu atsiliepimu apie basma ir chna.....ir pabandziau
proporcija:is basmos dezutes paemiau 2 pakelius ir sumaisiau su chna puse pakelio.Prabuvau 3 valandas...rezultato jokio  verysad.gif
kaip patartumet su jais nudazyt juoda spalva plaukus?

Is anksto aciu

pirmus kartus dazant nebuna jokio rezultato mirksiukas.gif ir siaip jei nori tamsios spalvos, tai kiek zinau, reikia is pirmo laikyti chna, nuplauti, tada deti basma. laikyti kuo ilgiau. na reiktu puse dienos viena laikyt, puse - kita. dar va ka skaiciau,tai kad chna reiktu uzplikyti kazkuo, kas butu rugstus - citrinos sulyts pvz. visai kitaip issiskiria pigmentas. ir palaikyti per nakti, tada tik tepti. bet cia tom, kurios tik su chna dazo. basma tai paprastai uzplikai vandeniu ir dedi ant galvos. o jei chna+basma tada irgi daryt viska paprastai, tiesiog plikyt vandeniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GūGa: 01 liepos 2008 - 22:43
Na pasigirsiu rezultatais. Dažau tom priemonem (basma xna) jau metus laiko ir dabar tik pyliau aliejuko. Tai plaukiukai švelnučiai neišsausėję tokie. Man labai patiko.

Dar norejau paklausiti po to kai užplikote kokio karstumo siltumo tepate dazus ant plauku?? As palaukiu kol galva normalai reaguoja (ta praseme nei karšta nei šalta).
Atsakyti
QUOTE(Irma77 @ 2008 07 02, 09:10)
Dar norejau paklausiti po to kai užplikote kokio karstumo siltumo tepate dazus ant plauku?? As palaukiu kol galva normalai reaguoja (ta praseme nei karšta nei šalta).

Na, kol aš tuose žolių nuoviruose išmakaluoju viską, dar aliejuko įpilu, dar medaus įmaišau, tai lengvai atvėsta ta košė. Tada įstatau dubenėlį su koše į indą su karštu vandeniu ir einu galvos plauti. Kol plaunu, košė vėl kažkiek užkaista, bet ne tiek, kad degintų, tai tame dubeny ir laikau, kol tepu - karšta man geriau tepasi.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2008 07 02, 10:45)
Na, kol aš tuose žolių nuoviruose išmakaluoju viską, dar aliejuko įpilu, dar medaus įmaišau, tai lengvai atvėsta ta košė. Tada įstatau dubenėlį su koše į indą su karštu vandeniu ir einu galvos plauti. Kol plaunu, košė vėl kažkiek užkaista, bet ne tiek, kad degintų, tai tame dubeny ir laikau, kol tepu - karšta man geriau tepasi.

O ka medus duoda plaukams, koks jo poveikis??? Nesausina plauku????
Atsakyti
QUOTE(Irma77 @ 2008 07 02, 11:07)
O ka medus duoda plaukams, koks jo poveikis??? Nesausina plauku????

Man asmeniškai kažkaip dailiau tepasi. Be to, kadangi medus įeina į daugelio naminių plaukų kaukių sudėtį, tai esu tikra, kad nepakenks... Na, ir sausėja plaukai mažiau, nes aš po dažymo neplaunu nei šampūnais, nei balzamais, skalauju tik vandeniu, tai jaučiasi skirtumas kai su medumi ir kai be jo.
Atsakyti
Aisku reikes sekanti karta kai dazysiu pabandyti. O tai jau su aliejuku plaukiukai svelnesni ir minkstesni, o jei dar medaus idesiu..... thumbup.gif
Atsakyti