QUOTE(Selga @ 2009 01 07, 20:19)
ačiū, supratau
Neradau ir aš kitos tik tą paprastą, pačią pigiausią.
geras variantas
, turint ilgus plaukus tikrai sudėtinga juos gerai ištepti.
Perskaičiau pagaliau aš visą šią temą ir labai norėčiau išbandyti šiuos dažus, bet vat vėl išsigandau-mano plaukai ties smilkiniais yra gerokai šviesesni- bijau to dirbtino ryžumo. Man tinka tik šilti tonai ir violetinis atspalvis man netiks, tad dabar ko gero geriausia man būtų sukti Miaškos ir Jadzkos (beje, atrodo, kad jos viską vienodai deda į dažus, ar klystu?) pavyzdžiu ir nenaudoti basmos visai, o tik chną, maišant su kiaušiniu. Dar amlos aliejuko manau užsisakyti. Sakykit, ar gerai suprantu, kad basma duoda šaltesnį atspalvį?

geras variantas

Perskaičiau pagaliau aš visą šią temą ir labai norėčiau išbandyti šiuos dažus, bet vat vėl išsigandau-mano plaukai ties smilkiniais yra gerokai šviesesni- bijau to dirbtino ryžumo. Man tinka tik šilti tonai ir violetinis atspalvis man netiks, tad dabar ko gero geriausia man būtų sukti Miaškos ir Jadzkos (beje, atrodo, kad jos viską vienodai deda į dažus, ar klystu?) pavyzdžiu ir nenaudoti basmos visai, o tik chną, maišant su kiaušiniu. Dar amlos aliejuko manau užsisakyti. Sakykit, ar gerai suprantu, kad basma duoda šaltesnį atspalvį?
Selga, panašiai mes su Miaška rodos dažom

Basmos nebededu nes man ji tik labiau raudonima plaukus, o man geriau ryžas nei raudonas atspalvis...
O maišau tai paprastai: plikau Chna, įlašino kokio eterinio aliejaus, lašiuką šiaip kokio aliejaus, kartais nedaus įdedu šiek tiek ir kai košelė vos pravėsta įmaišau kiaušinį. Kiaušinis duoda tamsesnę ir rudesnę spalvą (bent jau taip man pasakojo Indijoje vietinės moteros). Be to nuo kiaušinio geriau košė pasiskirsto ir lengviau išsiskalauja.
Dėl amlos aliejuko gali tikrai nesiplėšyti, puikiai tinka ir koks šlakelis paprasto alyvuogių aliejaus (bet nedaug). Pati amla atspalvį padaro kiek šaltesnį.
Va mano dabartinė spalva dienos šviesoje be blico