Įkraunama...
Įkraunama...

Aš esu SAV - suaugęs alkoholiko vaikas

Astarma.

Tiesa tokia, kad su tuo šiaip nepakovosi, tai yra liga, kuria reikia gydyti.
Realiai tavo mamai pirmas kelias yra AA t.y. anoniminiai alkocholikai.
Tai žmonės, kurie galės ją suprasti ir iš tikro suteikti palaikymą ir pagalbą.
Realiai SAV jai jau nebegali šiuo momentu padėti (vis tik pirma reikia prablaivėti ir atsistoti ant kojų, kad atsigręžti į tai kas vyko seniau).
Kaip ir visos ligos jos progresuoja, geriau nebus ir palaipsniui tik blogės.
Saugokitės atideliojimo (mes sav profesionalai meluoti sau, kad ai gal viskas gerai, gal susitvarkys, ai gal nežiūrėkim į tai ir t.t.).
Kas svarbiausia šioje dalyje yra tai kad, tai mato tavo vaikai. O vaikai mokosi gyventi , ne iš to kas jiems sakoma, o tai ką jie mato. Jie pasąmoningai gauna informaciją, kad problemas galima spręsti tiesiog tokiu pabėgimu t.y. alkocholiu.

Aiden
kiekvienas šeimoms modelis yra skirtingas ir prisitaikantis, kiekvienam žmogui individualiai, tik rėmas tas pats. Dažnai tos pačios sav mergaitės labai atidžiai žiūri, kad pasirinktas vyras neturėtų priklausomybės alkocholiui, tačiau pasirenka kažką tokio, kas priverčia išgyventi vienus ar kitus vaikystėje išgyventus jaumus.
Pvz susiranda darboholiką, žmogus kuris amžinai nei moteriai, nei šeimai neturi laiko, neprognozuojamą asmenybę, kad pastoviai nežinai kas atsitiks(labai mylim blogus berniukus smile.gif ), galbūt neištikimą vyriškį - laukimas naktimis, kandus, mėgstantis ėsti, vyrą, kuris priverčia daug juo rūpintis, arba visus darbus paliekantis ant moters, turintis kažkokių kitokių priklausomybių ar būdų savo vidumi pabėgti iš šio pasaulio pvz populerėja geiminimas.

Aiden tiesiog dalinuosi informacija, prašau nepriimti asmeniškai wink.gif
Tikrai nuoširdžiai džiaugiuosi,kad yra laimingų sav wink.gif
Bet tiesiog yra labai daug ir nelaimingų, kuriems reikalinga pagalba ir parama ir dėja vienu patarimu ar įprastais metodais jau neprasisuksi.
(mane tikrai kartais siutina, žmonių bukumas kaip iš serijos jeigu blogai eik pabegioti, kam tau gerti.)

Į mane pažiūrėjus iš šono irgi, kaip sakant nevyk dievo į medį smile.gif
Negeriu, nerūkau, turiu normalų darbą, vaikinas nuostabus irgi be žalingų įpročių.
Nu ko daugiau norėt. Praeities lyg ir nebuvę.
O kaip sustoju ir prade žiūrėti matau, kad iškilus sunkumams, arba kaip atslenka ta vidinė tamsa aš bėgu švaistyti pinigų, tiek kad nebeturiu už ką pavalgyti ir badmiriauju, galiu paromis žiūrėti filmus, geiminti, miegoti, kimšti maistą (tai mano technologijos bėgimo nuo savęs nors tame nė lašo alkocholio).
Turiu nuostabiai mielą vaikiną apart to,kad jis toks pat bėgikas nuo savęs, kaip ir aš, arba darbas iki tiek,kad jau nei gyvas nei miręs, arba virtualus pasaulis. O kadangi kaip tikra sav dar paniškai bijau pokyčių. Tai kur buvus, kur nebuvus atiduriu prie tos pačios senos geldos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Suoka: 25 gegužės 2010 - 11:47
Suoka, asmeniškai nepriimu, tik mastau apie tai ką pasakėte smile.gif
Taip būna laimingų, kur gyvena lyg niekur nieko. Tačiau būna tokių kurios elgiasi tikrai 'keistokai'. Turiu keletą pažįstamų SAV, viena žūtbūt norėjo šeimos, vyro, vaikų, trūko meilės ir viskas. Tačiau... nutiko taip, kad per daug rūpesčių vienu metu ir nebesugeba susitvarkyti smile.gif

Aš pati, mane juodos dienos užklumpa retai. Net nežinau kodėl. Matyt su kitom mintim gyvenu smile.gif O gal pati nesuvokiu ir taip teisinu save. mastau.gif Kas čia žino, jei aš pati nežinau lotuliukas.gif Rodos gyvenu normalų gyvenimą. Mokslas, darbas, draugas, kelionės, linksmybės ir t.t. Niekuo nesiskundžiu. Tik retkarčiais tėvo elgesiu. Nesiaubiu šaldytuvo kai negera, nelekiu į parduotuvę, negeriu, pati nežinau ką veikiu. Pykstu, keikiu, skambinu mamai, dažniausiai. Pravaikštau tokius dalykus ir tiek. Nesu ir darboholikė, ką gali padaryti rytoj, tai nedaryk tuoj mirksiukas.gif Nemanau, kad visos SAV moterys/merginos pasirenka ir vyrus su kažkokiais trūkumais.

Gerai sakot, kiekvieno išgyvenimai kitokie. Mano tėvas ne vien tik gėrė. Turėjo tikrai gerų darbų, namuose darydavo viską, plaudavo, gamindavo, tuo metu net ir rankomis skalbdavo smile.gif Kai pasikalbi, tai suvoki, kad jis lyg vaikščiojanti enciklopedija. Daug žino, daug moka (tuo aš labai didžiuojuosi), tačiau nemokėjo viso to ką turi pritaikyti gyvenime.
Draugas, gal kažkuo ir panašus, daro viską, stengiasi, protingas, mokosi, tik.. jo požiūris kitoks į gyvenimą, jis stengiasi visą tai ką turi panaudoti. smile.gif

Šiuo metu tėtis tvarkosi išankstinę pensiją. Ieškosi darbo. Tačiau bijau, jei liks kaime, ne savo namuose, bijau, kad neprasigertų... Taip to nenoriu. Bet ką daugiau ir veikti kai nedirbi, su tavim niekas apie tau rūpimus dalykus nesikalba.... unsure.gif
Atsakyti
labai aciu tiems kurie atsiliepe i mano zinute.
As negaliu palikti savo mamos likimo valiai.Budama paaugle pradejau lankyti baznycia. Tai tiesiog buvo mano atrama.Tokio amziaus buvau labai jautri ir labiausia pasaulyje bijojau kad visas pasaulis suzinos kad mama geria. Kaip jau rasiau mes poniski alkoholikai. Mama visada buvo graziai apsirengus turejo gera darba profesinej mokykloj ir nieku gyvu neissiduodavo kad uzgeria. Mes su sese visaip slepdavom buktai mama apsirgo, tai elergija , tai apsinuodino skrandi. Patikekit per moksleiviu vakareliu neimdavo ne laso.
Didzioji krize prasidejo kai mama mete darba. Tuo metu buvo aukso metai . prasidejo dedeli bizniai pinigai plaukte plauke , ir ji nusprende kad nera reikalo dirbti kitiems reikia dirdti sau. Atsirado baliaunu draugiu ir prasidedavo vakareliai . Kai kam tai trukdavo 3dienas.Po tokia uzgerimo mums su sese pripirkdavo dovanu , graziu drabuziu ,sakydavo kad daugiau taip nebus ir mes viska pamirsdavom.
Nepaliko mamos nei tete mei mes. Mano vyras supranta sita beda . Vaikuciai augdami lygiai taip viska slepe ir dabar slepia kaip ir as kazkada.
Mama kalbinau eiti i A.A bet ji gieztai ne. Tas realybes slepimas ko gero padare savo. Mama dievabagojasi kad gere, jai atrodo nieks apie tai nezino, nieks nesupranta. uzgerimai kartojasi kas 3-4-5 men. tai sunkios dienos , bet tokia mano dalia. As nepaliksiu savo mamos, man jos gaila .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astarna: 26 gegužės 2010 - 15:06
Astarma

labai tave suprantu. Na ir aš tikrai nesiūlau palikti savo mamos.
Gali būti begalė sprendimų būdų, bet tada tau reiks pradėti nuo savęs.
Nors atrodo, kad problema yra tik mamoje, bet visoje šeimoje tame tarpe ir tavyje.
Klausimas lieka ar tu iš tikro nori, kad situacija keistusi? Ir ką ir kiek tu dėl to pasiryžus padaryti?
Mes SAV į situacijas reaguojame, bet neveikiame t.y. mes galim išprotėti iš skausmo, iškentėti, bet ką, pykti, padaryti dramą, bet tuo pačiu nė piršto nepajudinsime, kad nors kas nors keistusi.

Dabar gaunas, kad lieki auka šioje situacijoje. Ir tu darai pasirinkimą arba taip ir toliau lieki bejege ir nieko negalinčia padaryti mergaite, kaip buvo vaikystėje, arba atsigręži į tai kas vyskta tavo gyvemine ir pradedi ieškoti naujų būdų spręsti esamai situaciją, ieškoti pagalbos ir visų pirma pagalbos sau ir savo šeimai. Žinai dabar tu jau esi moteris, kuri gali labai daug 4u.gif leisk sau būti laiminga, tu tikrai to nusiplenei 4u.gif

P.s. jeigu reiks kokios konkrečios informacijos brūkštelk į privatą wink.gif
Atsakyti
Kauno SAV sustabdo savo veiklą, kol bus surastos naujos patalpos.
Atsakyti
Truputi gerų naujienų AA organizuoja stovykla.
Kiek žinau SAV turės atskirą programą, tai galimybė ir mums kartu dalintis ir augti.
Labai kviečiu prisijunti 4u.gif

Taip pat dalinuosi pačiu pirmu žingsniu, tikiuosi rasite kažką sau:

Pirmas žingsnis
Atsakyti
As keik suprantu visos šios organizacijos yra katalikiškos ir remiasi į dievą, ania?
Atsakyti
Remiasi į aukštenę jėgą, taip kaip tu tai supranti.
Gali būti katalikas, protestantas, baptistas, krišnaitas, arba tiesiog žmogus priimantis, nu kad yra dar kažkas,pvz: kažkokia jėga, energija, egzistencija,ar kaip tai sau beįsivardintum.
Tai pagalbos vieni kitiems organizacija, ir kiekvienas ateina ir yra priimamas su savo požiūriu, netgi jeigu ir iš vis niekuo netiki ir nepriimi, kad iš vis kažkas yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Suoka: 27 gegužės 2010 - 15:16
O jei aš iš viso nereliginga ir vienintelė aukštesnė jėga man yra gamta bei mano pačios protas ir valia?
Kažkaip vis pagalvoju, kad gal naudinga būtų į kokį SAV susitikimą nueit, bet kita vertus man kai kurios tezes sektantus primena.
Atsakyti
Arven, kaip ten sakoma bijai vilko neik į mišką wink.gif
Galbūt tame miške iš vis plėšrūnų nėra, bet tik kaip pamatysi ir pasibandysi, galėsi tuo patikėti wink.gif, o kol kas, kad ir ką sakys ar garantuos kiti, juk vis tiek netikėsi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Suoka @ 2010 05 18, 15:36)
Na viena pagrindinių savybių kurių išmokstame  alkochokikų namuose neigti savo jausmus, atsisakyti jausti. Praktiškai viena svarbiausių savybių,arba neigti kas vyskta, arba nematyti, meluoti, surasti pateisinimą, kažkokiu būdu bandyti tai išstumti iš savęs ir iš savo gyvenimo. Tiesiog to nėra. Prie to nesiliečiama, apie tai nekalbama.

Kaip ten sakome negyvesime taip kaip gyveno mūsų tėvai, dėja tik taip gyventi išmokome.
Orma linkiu, kad būtų taip kaip sakai wink.gif
Svarbiausia, kad esi laiminga wink.gif

Na, prisipazinsiu, kad neigima praktikuoju ir net labai blush2.gif , nes labai bijau neigiamu emociju, jos labai mane isbalansuoja. Nezinau ar tai gerai, ar blogai, kazkur skaiciau, kad geriau tokiu emociju vengti, jei tik yra galimybe. blush2.gif
Atsakyti
Sveikos,

jungiuos prie jūsų visų (jei priimsit aišku). blush2.gif
Apie mane : esu 17metė panelė iš provincijos. Gyvenu su tėvais. Nors vaikystėjė, tėvas gerdavo, tačiau neypatingai, atsiima dabar. Ačiū Dievui už tokią nuostabią mamą wub.gif wub.gif Ir dabar sėdžiu visa ašarota, nes po 4 mėnesių gėrimo jis pagaliau išsiblaivė ir bando įrodynėti koks jis darbštus ir pavyzdingas. Bijau vestis draugus į namus, vaikinas jei ateina, tai tik vakarais, kol jis miega girtas. Jau nusibodo nuolatiniai aplinkinių prikaišiojimai : koks protingas buvo, o kaip prasigėrė, kiek jis gali gert ir pan. Aš kuo labiau stengiuos neigti jo buvimą, tačiau tai dar nelabai sekasi. Kaip išganymo laukiu 12tos klasės, kai abi su mama paliksim jam namus ir pradėsim naują gyvenimą. Kad ir kokia jautri esu, sau prisiekiau : iš manęs pagalbos jis niekada nesulauks. Nors jis yra mano tėvas, nors ir turiu jo veido bruožų savybių, jis man yra niekas. Pagrindinė mano atrama yra draugai ir mama, visada sau pralinksminti sakau, kad juos siuntė Dievas, kad tapčiau pilnaverte ir be tėvo wub.gif
Atsakyti