QUOTE(Elvyrcik @ 2010 08 24, 15:53)
Turiu 2 metų katiną, jis kastruotas ir šiaip labai gero būdo, išleidžia nagus jau labai labai supykęs, britas trumpaplaukis. Prieš porą dienų atsivežėme koker spanieliuką mažą šuniuką 2 mėnesių. Patarkit būkit geros, kaip padaryti juos gerais draugais, bijau kad mano šuniukui akyčių neišdraskytų. Šiaip tai katinas per atstumą gan gerai reaguoja, tik prisiartinus arčiau šuniukui pradeda šnypšti, o kai paleidau vieną kartą abu ant grindų, tai šuniukas, norėdamas susidraugauti ir pažiūrėti kas čia per daiktas pradėjo vytis katiną, tai tas suprato kaip puolimą ir idreskė prie akytės, labai išsigandau....

Dabar gyvena atskiruose kambariuose, kai vienas po namus laksto, kitas uždarytas, ir atvirkščiai, abu suleidžiu tik per atstumą ir tik po savo priežiūra. Dėmesio dar noriu pasakyti abiem skiriu vienodai, ir vieną ir kitą myluoju, taip kad nei vienas neturi skųstis. Patarkit, prašau, kaip man elgtis? Ar laikyti juos atskirai, ar bandyti leisti kartu? O gal dar palaukti kol užaugs šuniukas, nes jis dabar už katiną žymiai mažesnis, katinas pas mane kokiu 8 kg.

Labai jau juos abu myliu ir vieną ir kitą ir nenoriu nei su vienu skirtis.
Aš dariau taip:
Mano katė trijų su puse metų, baisiai įnoringa, išdidi, pasikėlusi ir pikta. Kai parsivežiau šuniuką, galvojau RAGAS bus. Jis buvo dvijų mėnesiukų. Tai va, atskyriau aš juos visų pirma. Katė apsigyveno virtuvėj, o šuniukas palaidas. Nu ir ką, pasikankinau šitaip gal dvi savaites. Užknisa tas duris uždarinėti ir saugoti pastoviai, kad kuris nepraspruktų. Bet aš visad dariau taip, kad jie vis matytų vienas kitą. Šuo visad paskui mane, tai kai virtuvėj užsidarydavau, tai jis laukdavo už durų, o kai išeidavau, tai duodavau jiems susižiūrėti vis. Bet labai atsargiai, tikrai saugojau. Pliusas mano ššuns, kad jis praktiškai aplamai neloja (haskis), tai, manau, katei streso tikrai mažiau. Taip jie ir stebėjo vienas kitą pro plyšius porą savaitčių. Tada, kai jau susiprato, kad jie ABU čia gyvena, išleidinėti katę pamažu. Bet žiauriai atsargiai, stebėjau kiekvieną žingsnį. Pradžioj trumpam išleisdavau ir šaliai visur pati žiūrėdavau. Uždarydavai katę i balkoną(ten durys stiklinės iki žemės) ir jie per stiklą žiūrėdavo vienas į kitą. Tai taip dar kokią savaitę po biški paleidinėdavau. Aišku, šuniukui tai atrakcija, jis bėgdavo pas ją siusti, jin šnypšdavo, duodavo su lapka, kartą biški nosytę pragriebė. Bet aš jį drausminu, neleidžiu lipti ant jos. Nu tai ir per tą savaitę jau apsišlifavo jie ir aš pamažu atsipalaidavau. Aišku, stebėjau be galo. Nu ir įsivažiavom. Manyčiau, kad mums prireikė ( ne draugystei, bt tikrai ir ne karui) gero menesio. Dabar jie jau laisvi abu, aišku, katė atsargesnė nei anksčiau ir nebe tokia PONIA kokia buvo

Miegam irgi visi kartu, tik katė visada nuošaliau atsitraukusi, tokioj visad atsargumo pozicijoj. Bet ir pati jau jį žiūriu paerzina, paprovokuoja, mato, kad jis durniukas dar. Duoda ir snukį jam, bet jau lapkos be nagų, šiaip tik aptalžo, nes jis kai įsibėgėja ant jos, tai mirk iš juoko

Ji tokia smulkutė pas mane, gražuolė, pamaiva baisi, o šitas tai chuliganas grynas, tai susiima kartais, bet taip juokingai, man grynai ta mano katė kaip mama jam, tokia matosi protingesnė ir nekovoja jau lygiaverčiai. Bet šunį aš drausminu, neleidžiu lipti jai ant galvos, nu jis siusti nori, bt jo gabaritai jau jai per dideli. Tai tokia mano patirtis. Kantrybės reikėjo, bt jaigu jau mano gražuolė susiprato, kad kitaip nebus, reiškia su visais kycais įmanoma susitvarkyti

Draugai mano visi, kuriė pažįsta mano katę, už galvų ėmėsi, kai pasakiau, kad šuo bus namie. Dar ir po šiai dienai klausia kokia padėtis namie

Jau ketvirtas mėnuo taip gyvenam
P.S. išeidama aš visdar juos atskiriu. Nesiryžtu kažkaip kol kas
Papildyta:
QUOTE(Elvyrcik @ 2010 08 31, 15:32)
O kaip jus saugojot, kad katinas suniuko nesuzeistu? Man jau baisu darosi, jug jis dar mazas, kaip sudraskys ji taip piktai snipsdamas, nes jau viena karta akies voka idreske

kartais net atrodo mane pulti nori kai snypscia. Jau praejo dvi svaites, o jokio pasistumejimo. Laukiam ir toliau aisku, glostom, bandom geruoju aiskinti. Bet baisu del suniuko, tas dar kvailelis lenda zaisti, o is to tik grasinantys garsai girdisi. Tai laikom atskiruose kambariuose, tik tada kai katina pasodinu kur auksicau ant saldytuvo ar sekcijos, tada isleidziu suniuka kartu i veina patalpa.
Jūs turėkit kantrybės, atskirkit juos visiškai, bet taip, kad jie vienas kitą vis pamatytų ir jaustų, kad abu yra vienoj patalpoj. Ir laikykit taip, kol patys pamatysit, kad aprimo katė. Paskui prasidės trumpi apsiuostinėjimai ir davimai į snukį, bt ta stresinė būsena katės jau turėtų būti aprimusi, nes ji jau bus supratusi, kd tas KAŽKAS NAUJAS, jau kurį laiką čia gyvena ir nieko jai dar nepadarė. Aišku, iškart draugystės nebus, dar, manau, šimtą kartų katė norės įsitikinti šuns lindimo nepyktibiškumu. man tas jų kaip sakant apipratinimas ''per stiklą'' ir padėjo pamatus normaliam gyvenimui drauge