Įkraunama...
Įkraunama...

Šuniuko pažindinimas su kate

O pas mus buvo iš pradžiu katė (jai 6 m.) ir mes isigijom šuniuką (auksaspalvį). Mes labai bijojom nes katė nieko neileisdavo į namus puldavo bet ką nesvarbu katinas tai ar šuo. Na kai atsivežėm šunį ji labai supiko verysad.gif . Ir užpuolė jį doh.gif . O ją sulaikyti ne taip paprasta. Na bet paskui mama isikišo ir katė žiauriai išdraskė jai rankas. Todėl šuo gyveno mano kambarije. Ir mes pradėjome pratinti kate prie šuns. Katę laikemė ant pavadėlio ir dar prispausta ant mano sofos kad ji žiurėtu į šuniuka bet negalėtu užpulti. Paskui dar ją kastravome nes girdėjome kad po kastracijos ketės tampa netokios piktos. Ir padėjo bet ne iškarto. Ji dar šiektiek pyko ant šuns bet paskui nusiramino. Ir dabar tesiog nekreipia į ji dėmesio. O šuo nuo pat pirmo užpuolimo bijo katės ir apeina ją per atsumą. Kartais net turi ji pervesti per katę nes jis tesiog bijo eiti. biggrin.gif
Bet draugauti... Šito jaučiu niekad neiviks.
Atsakyti
Sveiki, turiu ir aš problemą, turiu vokiečių aviganį kuriam 6 metukai, kastruotas prieš pusmetį. Ilgą laiką gyveno su persų veislės katinu ir nesipyko. (kai parsivežėm šuniuką, katinas jau buvo suaugęs). Dabar persikrausčiau į butą ir keletą mėnesių šuo buvo vienintelis karalius namie. O prieš dvi savaites parsivežiau katytę kuriai 4 mėn. ji irgi gyveno su šuniu. Bet dabar supažindinti vieną su kitu tiesiog neišeina, katė labai bijo iškart šnypščia ir bėga slėptis, o šuo iškart gaudo (neaišku ar draugiškai tik nori pauostyti, ar piktuoju doh.gif ) taigi laikau juos atskirtus ir nežinau kaip elgtis verysad.gif šuo labai aukštas, taigi daug kur pasiekia arba krapšto su nagais unsure.gif taigi nebežinau ką daryti, ar leisti vienam su kitu susigyventi savaime, aišku žiūrėti, kad šuo nesudrąskytų katytės, nors tikriausiai kaip palystu po vonia tai taip ir neišlystų katė kol šuo būtų šalia unsure.gif ar laikyti atskirai, kol katytė paaugs ir nebetaip bijos šuns gal? padėkit jeigu kas galit unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
o mano suniukas prancuzu buldogas, ir kaip nekeista butu, jo griausias draugas- katinas. is pradziu kol kaciukas buvo mazas, bijodao suniuko, bet kai uzaugo.....dar net ir suniuka mano gali pavaikyti. abu labai graziai sugyvena, as tiesiog leidau jiems abiems ir pasipykti ir pati nekreipiau demesio, kai pesasi, ir va jie dabar- geriausi draugai smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

Perskaiciau visa tema, uzsirasiau reikalingiausius patarimus, bet trumpai noriu papasakot savo istorija ir uzduot kelis klausimus.
Turiu staforsyro kalyte pusantru metu. Ir neseniai isigyjau kate, paprasta kieminuke is prieglaudos. Kokiu 1-2 metu. Vienuose namuose ji gyvena su mazu suniuku tai ji apsimeta kad jo nemato o ir tas bailiukas nelenda jai i akis, tai siauruose koridoriuose prasilenkia smile.gif bet va kai susipazino su stafuke labai susipyko. Kate ant jos snypscia, rekia, musa.... Is nosies net krauja paleido sad.gif O stafukle labai smalsi, lenda prie kates net gavus per nosi. Ir kol ji negaus normaliai kates pauostyt ji neatstos. Kalyte tikrai nenori karo, ji tik nori patenkint savo smalsuma, bet nenoriu, kad butu traumuojama kate ir suzalotas suo. Tai vat ir turiu klausima - kiek laiko gali trukt kalytes kantrybe? Jei kate ja mus ar ji nesugalvos jos perkast? Nes kate jai vieno kasnio.... Ar pora kartu gavus per nosi ji tiesiog atstos nuo jos? Kaip manot? Noriu kuo greiciau isiaikint, nes greit man bus atostogos ir kate teks veztis pas savo stafe, tai bijau, kad namuose istisa menesi bus didziausias mardabojus, kaip man sake veterinaras. O suo irgi isizeides kad jam tik 1 kambarys ir virtuve palikta...
Atsakyti
QUOTE(ego47 @ 2010 04 24, 14:10)

Sveiki,
pas mane katė ~ 5 metų ir atvažiavo jaunas šuniukas. Iš pradžių katė gyveno antram aukšte, t.y. ant sofos, ant spintučių smile.gif Jau pusantrų metų šuo namie, bet nesusidraugavo. Šuo lygiai taip pat nori žaisti, bet katė nesileidžia. Ir urzgia, ir kraują paleidus yra. tiesa, dabar išdrąsėjo: ir prieina arčiau, kai kada ir pati atakuoja, ne tik ginasi. Bet draugavimo nėra, tik toks vat kartu gyvenimas kaip sako "kaip katė su šuniu" biggrin.gif Ar neperkąs-sunku pasakyt, visaip būna. Gal dar susidraugaus? smile.gif Manyčiau, reikia palikt savieigai. tik nebart\negint\nevaryt vieno kurio nors pastoviai nuo kito. Pas mane abudu gauna bart, kai jau labai susipyksta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zauber: 24 balandžio 2010 - 16:11
Man kazkaip atrodo, kad kates nera labai protingos. ir kas suniui reiskia NEGALIMA katei nulis sveiku smile.gif ji tiesiog trenkia ir pabega. Suniui kazkaip dar galima pasakyt, kad nelysk, bet noreciau kad ir kate suprastu komanda "palauk, ji tave apuostys" smile.gif))) istikruju tai mane paciai ziauriai gasdina, tas kates "rekimas". Kada ji ziuri i suni ir visa pasisiausus "bliauna".Pagabadysim statyt ta tavorele, kur kazkas virsuj minejo, nes jiem reikia matyt vienas kita. Taip tiesiog paleist ant zemes bijau... o "antro auksto" teorija nelabai tinka, nes pas mane ne tiek daug tu spinteliu, o ant lovos suo kuo puikiausiai uzsoka :/
Atsakyti
QUOTE(Zauber @ 2010 04 24, 17:10)
Sveiki,
pas mane katė ~ 5 metų ir atvažiavo jaunas šuniukas. Iš pradžių katė gyveno antram aukšte, t.y. ant sofos, ant spintučių smile.gif Jau pusantrų metų šuo namie, bet nesusidraugavo. Šuo lygiai taip pat nori žaisti, bet katė nesileidžia. Ir urzgia, ir kraują paleidus yra. tiesa, dabar išdrąsėjo: ir prieina arčiau, kai kada ir pati atakuoja, ne tik ginasi. Bet draugavimo nėra, tik toks vat kartu gyvenimas kaip sako "kaip katė su šuniu"  biggrin.gif Ar neperkąs-sunku pasakyt, visaip būna. Gal dar susidraugaus? smile.gif Manyčiau, reikia palikt savieigai. tik nebart\negint\nevaryt vieno kurio nors pastoviai nuo kito. Pas mane abudu gauna bart, kai jau labai susipyksta smile.gif

he he, pas mus analogiška situacija buvo - katinas kokių 4 metų, ir mažas šunelis smile.gif katinas iš pradžių irgi "antram" aukšte gyveno, įsižeidęs nebeidavo į lovą miegot, bet! po poros savaičių po truputį atsileido.. dabar visai gražiai draugauja, kartais viens kitą medžioja, kartais prausia.. smile.gif tiesa, šuo už katiną mažesnis, gal ir tai įtakos turi..

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Iriz @ 2010 04 25, 20:22)
he he, pas mus analogiška situacija buvo

Labai abejoju, kad Zauber kašarė kada nors (bent 1 kartą) taip meiliai prisiglaustų prie savo sugyventinio biggrin.gif

Zauber, paneik arba patvirtink mano abejones cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2010 04 25, 19:34)
Labai abejoju, kad Zauber kašarė kada nors (bent 1 kartą) taip meiliai prisiglaustų prie savo sugyventinio biggrin.gif

Zauber, paneik arba patvirtink mano abejones  cool.gif

biggrin.gif Abejoju ir aš, bet gal ant senatvės susidraugaus lotuliukas.gif O kol kas pykstasi, nu tegu pykstasi.
Atsakyti
Pasakysiu tokį keistą dalyką, kol aš katytę padėjus ant palangės saugojau, o šunį leisdavau tik su pavadėliu ir antsnukiu prie katės (kad nesužeistų) katė nerealiai "bliaudavo" šnypšdavo, urgzdavo... galvojau, kad suės vienas kitą net nemirktelėje doh.gif bet, kai katę užkėliau ant drąskyklės, aukštai kur šuo nepasiekia, nors pas mane vokiečių aviganis, bet nepasiekė net pasilipęs smile.gif ir įleidau šunį į kambarį nebuvo jokio katės "rėkimo", šnypštimo ar urzgimo... bijojo pajudėti pirmas dienas, o ir šuo sėdejo kaip įkaltas galvą iškėlęs, bet po truputį katė įsidrasino ir pati pradėjo leistis žemyn ir taip po biški po biški susidraugavo mirksiukas.gif aišku katė bijodavo eiti net iki tuoleto, tai per dieną keletą kartų išvesdavau šunį ir likdavau tik su kate kambaryje, kad nusiramintų ir atliktų viską ką jai reikia, o paskui vėl šunį į kambarį įleisdavau 4u.gif o dabar va, liux kaip draugauja (matot mano profilio nuotraukoje), net geria iš to pačio bliūdelio abu galvas sukišę lotuliukas.gif katė ryte mane pažadina, prašo, kad išleisčiau iš kambario ir tiesiu taikymu lekia pas šunį pasisveikinti ir pasitrinti prie jo thumbup.gif wub.gif aišku, kai manęs nėra namie jie būna atskiruose kambariuose ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vikuttee: 26 balandžio 2010 - 16:03
O mano tevai turejo katina ir suni ir abu gerai sutardavo, miegodavo drauge. Dabar su vyru turim suniuka, bet kai nusivezame pas uosvius, tai turime katina uzdaryti i kambari, nes puola, snypscia, visiskai nenori bendrauti schmoll.gif Nors tas katinas visiskai nedraugiskas ir mane puldavo biggrin.gif
Atsakyti
Turiu 2 metų katiną, jis kastruotas ir šiaip labai gero būdo, išleidžia nagus jau labai labai supykęs, britas trumpaplaukis. Prieš porą dienų atsivežėme koker spanieliuką mažą šuniuką 2 mėnesių. Patarkit būkit geros, kaip padaryti juos gerais draugais, bijau kad mano šuniukui akyčių neišdraskytų. Šiaip tai katinas per atstumą gan gerai reaguoja, tik prisiartinus arčiau šuniukui pradeda šnypšti, o kai paleidau vieną kartą abu ant grindų, tai šuniukas, norėdamas susidraugauti ir pažiūrėti kas čia per daiktas pradėjo vytis katiną, tai tas suprato kaip puolimą ir idreskė prie akytės, labai išsigandau.... verysad.gif Dabar gyvena atskiruose kambariuose, kai vienas po namus laksto, kitas uždarytas, ir atvirkščiai, abu suleidžiu tik per atstumą ir tik po savo priežiūra. Dėmesio dar noriu pasakyti abiem skiriu vienodai, ir vieną ir kitą myluoju, taip kad nei vienas neturi skųstis. Patarkit, prašau, kaip man elgtis? Nes labai jau myliu ir vieną ir kitą ir nenoriu nei su vienu skirtis.
Atsakyti