Įkraunama...
Įkraunama...

Šuniuko pažindinimas su kate

kažkaip niekas nieko niekad nepratindavo, kalbant apie gyvūnus kurie lauke gyvena. Palaipsniui patys vieni prie kitų priprasdavo ir nieko ten tepliot, nešiot tikrai nereikia, nes jie vieni kitų kvapą ir taip puikiai užuodžia, žino. Reikia laiko ir kantrybės. Katinai ne kvaili neis per arti, o šuniui visada bus įdomu.
Atsakyti
Sveiki,
na ir mes papildėm savo šeimą biggrin.gif prieš savaitę į namus parkeliavo katytė Zafyra, o vakar pointeriukas Dako. Nu ir ką manot? mano mergička būdama 10k mažesnė ir per pus jaunesnė (katei - mėnuo, šuniui - du) puolė "muštis" biggrin.gif
bet tikiuos kad su laiku jiedu susidraugaus biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
na gal man pades kas ismanantys, situacija tokia: auginu namuose 2 kates, sterelizuotos, 2 metu amziaus, dabar paemiau suni is tevu, 4 metu, kalyte, kuri yra visiskai islepinta ir nedresuota, bet po truputi jau pratinasi prie drausmes, sterelizuota, kartu gyvenam visi nuo penktadienio, suo prie ju lenda bet nori zaisti, uodega vizgina, kates aisku bijo, bet kai guli ant draskykles net uosto viena kita , kates nepuola suns, bet jos bijo nusileist ant zemes ... viena karta viena nusileido, biski praejo ir kaip dave i kojas, suo aisku pradejo vytis, mes ir drausminam suni ir t.t., buna jau lygtais viskas tvarkoj, bet kita diena vel tas pats, ji lenda prie kaciu draugauti, tos sedi ant lentynos ir bijo nusileis, maista padejom ant palanges kadgaletu pasiek, nzn, ar cia reikia laiko daugiau ar kazka daryt reik?? mane ramina tik tas dalykas kad juos vieni kitu ne puola, tai gal yra vilciu kad susidraugaus? labai nesinoretu suni vel grazint tevams ..
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2012 05 22, 15:51)
na gal man pades kas ismanantys, situacija tokia: auginu namuose 2 kates, sterelizuotos, 2 metu amziaus, dabar paemiau suni is tevu, 4 metu, kalyte, kuri yra visiskai islepinta ir nedresuota, bet po truputi jau pratinasi prie drausmes, sterelizuota, kartu gyvenam visi nuo penktadienio, suo prie ju lenda bet nori zaisti, uodega vizgina, kates aisku bijo, bet kai guli ant draskykles net uosto viena kita , kates nepuola suns, bet jos bijo nusileist ant zemes ... viena karta viena nusileido, biski praejo ir kaip dave i kojas, suo aisku pradejo vytis, mes ir drausminam suni ir t.t., buna jau lygtais viskas tvarkoj, bet kita diena vel tas pats, ji lenda prie kaciu draugauti, tos sedi ant lentynos ir bijo nusileis, maista padejom ant palanges kadgaletu pasiek, nzn, ar cia reikia laiko daugiau ar kazka daryt reik?? mane ramina tik tas dalykas kad juos vieni kitu ne puola, tai gal yra vilciu kad susidraugaus? labai nesinoretu suni vel grazint tevams ..

Sveika 4u.gif ,nepergyvenk,pas mane buvo panasi situacija.Katinas savaite ar dvi ant saldytuvo sededavo,bijojo nusileist.Nulipdavo tik pavalgyt,nes specialiai nekeliau maistuko aukstai.Na ir ka,praejo visos baimes smile.gif .buvo geriausi draugeliai,kartu miegodavo.Taip pat abu buvo nebe jaunuoliai ax.gif .Kantrybes,dabar adaptacinis periodas visiems!!! sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fiffan @ 2012 05 22, 15:02)
Sveika 4u.gif ,nepergyvenk,pas mane buvo panasi situacija.Katinas savaite ar dvi ant saldytuvo sededavo,bijojo nusileist.Nulipdavo tik pavalgyt,nes specialiai nekeliau maistuko aukstai.Na ir ka,praejo visos baimes smile.gif .buvo geriausi draugeliai,kartu miegodavo.Taip pat abu buvo nebe jaunuoliai ax.gif .Kantrybes,dabar adaptacinis periodas visiems!!! sekmes 4u.gif

labai tikiuos, gal ir man maista neuzkelt, bus priverstos nusileist g.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2012 05 22, 16:06)
labai tikiuos, gal ir man maista neuzkelt, bus priverstos nusileist  g.gif

As pameginciau nuleist maisteli ir ziuret kaip reaguos.Tiek katinai,tiek suo 4u.gif
Atsakyti
Viskas tik susitvarkys, reikia tik laiko. Pas mane gyvena trys katinai, du šunys, visi atsirado skirtingu laiku ir netapo priešais.
Aišku, reikia sudrausminti šunį, kad nepuldinėtų katės. Dabar turiu mažą šuniuką, jam labai įdomu, lenda prie kačių, bet išsiaiškino greitai tarpusavyje - vienas katinas išvis nereaguoja, kiti du pliekia per nosį ir šuniukas nueina. Taip pat ir aš sudrausminu. Gyvena visi laimingi ir namie, ir lauke.
Atsakyti
QUOTE(TaGre @ 2012 05 22, 16:52)
Viskas tik susitvarkys, reikia tik laiko. Pas mane gyvena trys katinai, du šunys, visi atsirado skirtingu laiku ir netapo priešais.
Aišku, reikia sudrausminti šunį, kad nepuldinėtų katės. Dabar turiu mažą šuniuką, jam labai įdomu, lenda prie kačių, bet išsiaiškino greitai tarpusavyje - vienas katinas išvis nereaguoja, kiti du pliekia per nosį ir šuniukas nueina. Taip pat ir aš sudrausminu. Gyvena visi  laimingi ir namie, ir lauke.

o kiek laiko prireike? kiek dar gali prireikt laiko kazi, menesis, du?
Atsakyti
Sunku pasakyti. Kiekvienos, turėjusios tokią situaciją, patirtis turbūt skirtinga. Jei šuo ir katės suaugusios, gal daugiau laiko. Mano katės suaugusios, bet šuniukas mažiukas. Esu turėjusi katę, laukinio būdo, jos visi bijojo, tai kai šunį parsinešėm, irgi mažiuką, tai ji ilgai ant žemės nesileido, baldais ir sienom biggrin.gif vaikščiojo. Bet paskui apsiprato.
Reikia daug kantrybės, šunį pratinti, kad nepultų, o katės turėtų pačios apsiprasti.
Atsakyti
Mano katei buvo 9 metai, kai į namus parnešėm iš pradžių vieną šunį, po kiek laiko kitą lotuliukas.gif pirmasis šuniukas buvo mažas, jei jis lįsdavo prie katės (nepiktybiškai), tai gaudavo į skūrą, taigi po poros mėnesių šuniukas vengdavo katės, o katė ir nebelįsdavo. Vienoj lovoj gulėdavo, bet per atstumą. Atkeliavo mano didžkė, tai jai dabar 2 metai, ji vis dar nesupranta kad katė jos nekenčia biggrin.gif šuo nori žaist, katė tranko per snukį. Taigi visada kai grįžtu pas tėvus (katė kartu su manim nebegyvena), tai tenka nukarpyt nagučius kad ko neatsitiktų smile.gif beje, mažiukas po nepilnų metų pasimirė, taigi atsirado tada špicas, su špicu katė būdama jau 10-ties metų tuo metu, susidraugavo ir dabar miega kartu visai nesipykdamos smile.gif
Atsakyti
Iškilo ir mums problemėlė. Įsigijome poros mėn. aktyvų šuniuką, o namuose jau turėjome maždaug 2m. katytę.Abu vienodo ūgio.Galvojau ir, be to, veterinarijos pard. man taip pat sake, kad kate gali buti agresyvi jo atzvilgiu.Na ir ką...jau beveik savaitė, niekaip negalime jų kartu palikti, nes šuniukas smalsus, lenda prie katės, o toji lekia uodegą pabrukus, stresuoja, tai ir nežinau, kaip čia daryti, kartu nebūna, atskirai laikome g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lengvute: 06 rugpjūčio 2012 - 08:58
QUOTE(lengvute @ 2012 08 06, 09:55)
Iškilo ir mums problemėlė. Įsigijome poros mėn. aktyvų šuniuką, o namuose jau turėjome maždaug 2m. katytę.Abu vienodo ūgio.Galvojau ir, be to, veterinarijos pard. man taip pat sake, kad kate gali buti agresyvi jo atzvilgiu.Na ir ka...jau beveik savaite, niekaip negalime ju kartu palikti, nes suniukas smalusu, lenda prie kates, o toji lekia uodega pabrukus, stresuoja, ta ir nezinau, kaip cia daryti, kartu nebuna, atskirai laikome  g.gif

Kai mes priglaudėme katę, jau buvo namuose suaugęs šuo. Tai nieko, abi apsiprato ir visai draugiškai gyveno. Prieš porą metų šuo numirė, ir labai greitai nusipirkome jauną šuniuką. Irgi aktyvi buvo, meili, labai lįsdavo prie katės žaisti, norėdavo prisiglausti. Katė šnypšdavo, ir įdrėskus buvo. Bet irgi abi vienodo ūgio buvo, tai nebijodavom, kad kuri nors nukentės smarkiai. Paskui nusistovėjo sava tvarka, kažkaip viskas gerai. nepergyvenkit, gal ir jūsiškiai ras bendrą kalbą. 4u.gif
Atsakyti