Įkraunama...
Įkraunama...

Šuniuko pažindinimas su kate

QUOTE(lengvute @ 2012 08 06, 09:55)
Iškilo ir mums problemėlė. Įsigijome poros mėn. aktyvų šuniuką, o namuose jau turėjome maždaug 2m. katytę.Abu vienodo ūgio.Galvojau ir, be to, veterinarijos pard. man taip pat sake, kad kate gali buti agresyvi jo atzvilgiu.Na ir ką...jau beveik savaitė, niekaip negalime jų kartu palikti, nes šuniukas smalsus, lenda prie katės, o toji lekia uodegą pabrukus, stresuoja, tai ir nežinau, kaip čia daryti, kartu nebūna, atskirai laikome  g.gif

as visad bardavau kai lenda prie kates, tai i viena absoliuciai nereaguoja, o prie kitos dar lenda, bet jau maziau, taigi reikia laiko, arba tiesiog palikit kaip yra, patys susitvarkys, mano kates ispradziu nuo baldu nenulipdavo, 2 savaiciu prireike kol nulipo smile.gif
Atsakyti
aciu, paguodete smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lengvute @ 2012 08 06, 14:40)
aciu, paguodete smile.gif

zinokit as tikrai galvojau kad bus musu atveju sunkiai, dvi suaugusios kates ir suauges suo, visi sus avo charakteriu, visada vieni kitu nemego, ir nieko, dabar gyvenam visi draugiskasi, aisku mano suo dar prie v ienos kates lenda, vaiksto is paskos kaip seselis, nezinau kas jai yra, ar meile tai katei ar kas, bet pastoviai ja seka biggrin.gif bet kate visiskai jos nebijo, uostineja net buna snuki, akis, taigi viskam reikia tik laiko, bet man atrodo geriau tikrai palikt juos vienus, kate neduos saves nuskriaust, o kai uzdarai suni atskirai, jis isivaizduoja kad kate yra nepasiekiamas vaisius, ir dar laiau prie jos lenda
Dar labai svarbu gerai isvedziot suni, duoti jam gera iskrova, tada net nekils noro listi prie kates, musiske mes taip isvedziojam ryte, kad ji iki vakaro guli be koju, vakare jau prasideda dziazas. bet jeigu nera laiko pavedziot normaliai kuri laika, tikrai iskart jauciasi, jau nuo ryto iesko sau pramogu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KaZantipA: 06 rugpjūčio 2012 - 14:09
labutis 4u.gif

Esu priglaudusi maždaug 4 mėn kalytę, ji šiek tiek valkatavo prieš patekdama pas mane ir turbūt yra nukentėjusi nuo kačių, nes akytės ragenoje randelis. Kalytę savaitgaliui paėmė viena šeima su vaikais ir jie turi kelių metų katę, draugišką šunų atžvilgiu. Neįtikėtina, bet kalytė, nors ir tokia maža, parodė baisią agresiją katės atžvilgiu, kad teko ją uždaryti atskirai. Čia turbūt dėl to, kad šunytę katinai kažkada nuskriaudėsad.gif ar įmanoma ką nors padaryti, kad kalytė nebūtų tokia agresyvi, ji dar tokia maža! Gal yra kokie būdai kaip keisti jos elgesį ar pan. ? Šeima taip tinka kalytei ir gyvena vienkiemyje, ir vaikai... bet jei nesutars su kate kalytė ten negalės pasilikti... Patarkite prašau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2012 12 16, 13:14)
labutis 4u.gif

Esu priglaudusi maždaug 4 mėn kalytę, ji šiek tiek valkatavo prieš patekdama pas mane ir turbūt yra nukentėjusi nuo kačių, nes akytės ragenoje randelis. Kalytę savaitgaliui paėmė viena šeima su vaikais ir jie turi kelių metų katę, draugišką šunų atžvilgiu. Neįtikėtina, bet kalytė, nors ir tokia maža, parodė baisią agresiją katės atžvilgiu, kad teko ją uždaryti atskirai. Čia turbūt dėl to, kad šunytę katinai kažkada nuskriaudėsad.gif ar įmanoma ką nors padaryti, kad kalytė nebūtų tokia agresyvi, ji dar tokia maža! Gal yra kokie būdai kaip keisti jos elgesį ar pan. ? Šeima taip tinka kalytei ir gyvena vienkiemyje, ir vaikai... bet jei nesutars su kate kalytė ten negalės pasilikti... Patarkite prašau... ax.gif

greiciausiai ne del to kad ja nuskriaude katinai, o del to kad ji tiesiog to katino issigando. O pratint geriausia yra skatinant ja teigiamai, t.y. giriant ir duodant skanestus kai katinas priarteja saugiu atstumu o sunyte jo nepuola. Taip ji supras kad katinas nera blogis, o kaip tik labai geras dalykas, nes kai katinai pasirodo kalyte gauna demesio, pagyru ir skanestu.
Sekmes pratinantis!
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2012 12 16, 17:25)
greiciausiai ne del to kad ja nuskriaude katinai, o del to kad ji tiesiog to katino issigando. O pratint geriausia yra skatinant ja teigiamai, t.y. giriant ir duodant skanestus kai katinas priarteja saugiu atstumu o sunyte jo nepuola. Taip ji supras kad katinas nera blogis, o kaip tik labai geras dalykas, nes kai katinai pasirodo kalyte gauna demesio, pagyru ir skanestu.
Sekmes pratinantis!

aciu 4u.gif parasiau dabar kalyte priglaudusiai seimai, jau kaip jie nuspres - ar uzsiims su ja ir pasiliks, arba rytoj man kalyte grazins..
Atsakyti
O mes isigijom jorkiuka, nors turim ir mopsa ir katina rusu melinaji. Tai tas sprindzio didumo jorkiukas puole su musu katinu zaisti, draugiskai, o katinas tik bac su letena jam per marmuze,uzverte ji ir bande i kakla sektis.issigandau nerealiai, nes mopsa priieme labai normaliai ir db kartais pazaidzia.o va cia matyt nesuprato, kad suo, galvoja kad peliukas koks biggrin.gif Dabar saugot reik, bet kad katinas musu duris visur atsidaro pats.teks uzrakint jorkiuka vonioj. Tikiu kad apsipras, nes dabar senukai gyvunai is ritmo iseje, ko cia kazkoki "vabala" parsiveze. O naujokui musu viskaz dzin, dalyvis nerealus.
Atsakyti
mes auginom pirmiausia katyte. Kai jai buvo apie 9 men isigijom suniuka prancuzu buldoga 2 men. tai mano mieloji katyte supyko ant manes, nes ji mano numyletine buvo, kad as parsinesiau suniuka. Tada kazkur puse metu mane visiskai ignoravo, bet pliusas kad su vyru susidraugavo, o jis siaip nemegta kaciu, jam sunys viskas. Bet tapo su katyte labai geri draugai. Mazdaug per metus katyte prirato prie suniuko, nes jis draugaut norejo, bet ji ne, ponia buvo. Ir kaip visada ji vaiksciojo kur nori, o suniukas ratais pro ja, siai dienai , eina viens pro kita kaip niekur nieko, neblogi draugai. Beja katyte persu veisles su namine maisyta.Pavasary vyras isigijo vilkeska 1,5 men. Aisku jau jam dabar apie 8-9 men, katytei 4,8 m, o prancuzui 3,3 metu. Tai vilkeskas visiskai su kate priesai, bet kadangi ji pirmutine siu namu seimininke ji moka nuo jo pabegt lauke ir vel namo pareit. Protinga grazuole. Beda ta, kad snd teko parsivest is darbo katyte kita, nes jau negalima ten jos palikt ir mano namine mielai bande prieit, kol naujoke neatsiepe dantu. Ir klausimas kaip man jas sudraugaut. Nes nei vienajau ne jaunikles. Maniske 4,8m, o naujoke apie 3m. kaip joms padet. Siuo metu naujoke pasikavojo po lova, o senbuve mano pas mane ant kedes smile.gif.
Atsakyti
sveiki, siek tiek kilstelsiu tema, noriu isgirsti jusu nuomone, kaip geriau butu pratint gyvunelius. ar pas suni namie ar pas katina. katinui 7 m, apie 7 kg, kastruotas, agresyvokas, labai savarankiskas, nemegsta kompanijos, nu toks tikras laukinukas, iprates vienas visada, na zodziu tikras katinas. paaukleja daznai ir seimininkus, ir svecius, nemegsta svetimu zmoniu, snypscia ant vyru kartais kaikuriu, nelengvo charakterio draugelis smile.gif suniukas apie 10kg, 4 metu, labai ramus, gerietis, numyletinis daug demesio ir meiles nuo vaikystes gaves lepunelis, bailiukas. situacija tokia kad tures keliauti kartu gyventi. kaip manote, ar geriau yra katina veztis i suniuko namus ar atvirksciai? buvo suo pas katina sveciuose, situacija bloga, katinas perdreske nosi, puola, suo ziuri dreba, zodziu blogai. uzdarius i atskirus kambarius katinas kniaukia uz duru soka ant ju, na tikrai vaizdas toks, kad suest ta suni noretu :-) pasiruosimui kirpsim nagucius, stengsimes mazinti bent jau pasekmes,kurios tikrai neisevengiamos :-) kokia jusu nuomone? gal geriau kaciuka vezti pas suni,kad jis suprastu,kad nera seimininkas? ar papildomas stresas del aplinkos pakeitimo pakenks dar labiau? zodziu ieskom geriausios iseities ir nusiteike pavargti del savo draugelu, noreciau jusu nuomones kuris variantas tinkamesnis :-) 4u.gif
Atsakyti
Turiu katę 13m. Nedidelė, judri labai, vienišė, agresyvi svetimiems. Šuniuką parsivežėm rugsėjį, tai buvo visko iki to. Pradžioje katė norėjo pati patikrinti kas per svečias, bet šuniukas išgąsdino ją savo nerealiu noru žaisti, ir palojo kartu. Matyt katė užskaitė kaip grėsmę. Teko apgyvendinti atskirai, katė viršuje, šuo apačioje.
Tik dabar pradėjo jaustis mažiau agresijos iš katės pusės. Dabar jau galim visos trys būti vienoje patalpoje. Šuo labai lenda prie katės, katė prie manęs nebepuola šuns, bet žinau, kad kai manęs nėra, dar vis pašnypščia ir bando draskyti. Šuo bijo jos, bet smalsumas nugali.

Visvien yra pasidalinę teritoriją. Pirmam aukšte katė bijo šuns, antram šuo bijo katės. Nors situacija labai lėtai, bet švelnėja. Katė jau ateina į pirmą aukštą manęs aplankyti, bet tada šuo iškart tikrina kame čia reikalas.
Faktas, kad šuo nusiteikęs draugiškai, nori žaisti, o katei lėtai daeina.
Atsakyti
Turiu kate 5 metu, bet tik 3 savaites pas mane. Savaitgali atsirado ir suo, 7 metu. Suo gyvenes seimoj su mazais vaikais ir katem, tai labai svelnus ir kulturingas. O va kate pykta, snypscia, spjaudosi. Ar imanoma juos sudraugint kaip nors? unsure.gif
Atsakyti
Nebežinau kur kreiptis biggrin.gif užsirezervavau nykštukinį vokiečių špicą ir man iškilo toks klausimėlis. Namuose aš auginu 2 kates: viena yra metukų su puse ir antra yra jos dukrytė,kuriai 5mėn dabar. Jos abi laisvai išeina į lauką,nes gyvenam name ir turim didelį sodą. Gal žinot ką galima padaryt,kad susibendrautų? Tikrai nenoriu,kad jos pabėgtų iš namų sad.gif
Atsakyti