Įkraunama...
Įkraunama...

Šuniuko pažindinimas su kate

Sveiki ax.gif
Prisireikė man jūsų pagalbos, po šios dienos incidento schmoll.gif .
O situacija yra tokia:
Auginu katiną siamo veislės 7kg, jis pas mus gyvena 2 metus,jam dabar 2,1 metai.
Auginu šuniuką Jorkšyro terjero veislės kalytė,apie 600gr. ji pas mus gyvena 1,5sav., jai dabar 2mėn. 2 sav.
Jiems stengiuosi skirti vienodai dėmesio, suprantu, kad katinas tai daro iš pavydo.
Iš pradžių katinas jos prisibijojo ir slėpdavosi.Po truputį įsidrąsino ir vydavosi ją, kad užpultų, bet laiku sustabdydavau.
Šiandien katinas vėl užsivijo šuniuką, aš katiną gaudžiau o tas pabėgo doh.gif ir šunelis gavo keletą kartų su letena. unsure.gif
Aišku aš jį išbariau ir išgėdinau schmoll.gif
Norėčiau, kad jie taptų gerais draugais.Suprantu, kad gali tai ir nepavykti, bet būtų labai smagu, kad katinas bent toleruotų jos buvimą ir neskriaustų jos ax.gif
Gal kam nors buvo panašus atvejis, o gal tiesiog turite gerų patarimų kaip jiems padėti susidraugauti g.gif blush2.gif Kažin kiek laiko bus namie karo pozicija? g.gif
Dabar namie situacija yra tokia - katinas vienam kambarį, o šuniukas kitame...
Nenorėčiau, kad tai ilgai tęstųsi... ax.gif doh.gif
Atsakyti
Pas mus buvo panašiai- tik šuo buvo vyresnis už katiną biggrin.gif Tačiau šuo nesvietiško pavydumo- pekinas doh.gif Iš pradžių nieko negalėjom padaryt, gaudavo kačiukas į kaulus, o šuniui užeidavo pavydo priepuoliai ir nekalbadieniai cool.gif Nusprendėm, kad karo stovis tęstis negali, ir kačiuką išvežėm į kaimą. Bet po mėnesio neištvėrėm ir parsivežėm atgal cool.gif Kaip bebūtų keista, šįkart konfliktų nebebuvo, jie susidraugavo, net kartu miegodavo biggrin.gif
Gal kai paaugs, tavo šuniukas mokės labiau pakovot už save, o katinas pagaliau susipras, kad jo vienvaldystė baigėsi ir viskas bus gerai?
Atsakyti
QUOTE(Hestija @ 2006 08 15, 13:10)
Pas mus buvo panašiai- tik šuo buvo vyresnis už katiną  biggrin.gif Tačiau šuo nesvietiško pavydumo- pekinas  doh.gif Iš pradžių nieko negalėjom padaryt, gaudavo kačiukas į kaulus, o šuniui užeidavo pavydo priepuoliai ir nekalbadieniai  cool.gif Nusprendėm, kad karo stovis tęstis negali, ir kačiuką išvežėm į kaimą. Bet po mėnesio neištvėrėm ir parsivežėm atgal  cool.gif Kaip bebūtų keista, šįkart konfliktų nebebuvo, jie susidraugavo, net kartu miegodavo  biggrin.gif
Gal kai paaugs, tavo šuniukas mokės labiau pakovot už save, o katinas pagaliau susipras, kad jo vienvaldystė baigėsi ir viskas bus gerai?

Aš lygiai taip pat viliuosi, kad šuniukui ūgtelėjus jis galės apsiginti. Tikrai nei vieno nenorėčiau kur nors išvežti schmoll.gif . Svarbiausia, kad iki pakol ūgtelės, mažąjai neiškabintų akių doh.gif
Atsakyti
Pas mane situacija panaši buvo, tik svorio kategorijos kitos. Katinas jau brandos amžiuje (6 metai) ir čiaučius (kvailiukas 4 mėnesių, nors atrodo didelis ir rimtas). Katinas mano tolerantiškas gyvūnams, tačiau šunį ignoravo. Ir kaip juokdavomės "apsigyveno antram aukšte" t.y. ant stalų, spintelių, lovų. Ant žemės beveik nebūdavo. O šuniui tai labai norėjosi susipažint, apuostyt ir pan.
Taigi, gerus pusę metų katinas taip ir gyveno, apsimesdamas, kad šuns nemato rolleyes.gif Dabar jie toli gražu ne draugai, bet vienas kitam gyvent netrukdo. Kitaip sakant, toleruoja vienas kitą..
O tavo situacijoje man rodos, su laiku viskas ssitvarkys. Svarbu, kad šuns pernelyg negąsdintų.
Atsakyti
QUOTE(LadyStar @ 2006 08 16, 18:21)
Pas mane situacija panaši buvo, tik svorio kategorijos kitos. Katinas jau brandos amžiuje (6 metai) ir čiaučius (kvailiukas 4 mėnesių, nors atrodo didelis ir rimtas). Katinas mano tolerantiškas gyvūnams, tačiau šunį ignoravo. Ir kaip juokdavomės "apsigyveno antram aukšte" t.y. ant stalų, spintelių, lovų. Ant žemės beveik nebūdavo. O šuniui tai labai norėjosi susipažint, apuostyt ir pan.
Taigi, gerus pusę metų katinas taip ir gyveno, apsimesdamas, kad šuns nemato  rolleyes.gif Dabar jie toli gražu ne draugai, bet vienas kitam gyvent netrukdo. Kitaip sakant, toleruoja vienas kitą..
O tavo situacijoje man rodos, su laiku viskas ssitvarkys. Svarbu, kad šuns pernelyg negąsdintų.

Maniškis taip pat antrame aukste didžiausią laiko dalį praleidžia doh.gif lotuliukas.gif
Tikiuosi, kad viskas bus ok mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasska @ 2006 01 06, 13:32)
Ačiū, mergaitės 4u.gif
Laisos variantas mums labai patiko tongue.gif Šuo, tiksliau kalė, neagresyvi, netgi per meili kaip rotveilerė, tik nelabai dresuota ax.gif
O sakykit, kaip geriau būtų - ar parnešti kačiuką ir iškart su kale supažindinti? ar palaikyti kelias dienas atskirai, kad kačiukas apsiprastų naujuose namuose ir nebūtų toks bailus? Gal taip būdami po vienu stogu, nors ir atskirai, ir patys susipažintų, ir "nesuėstų" vienas kito? biggrin.gif

Jau nemažai laiko praėjo... ir būtų įdomu išgirst ar įsigijo katinėlį ir kaip sekėsi rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos,padekit!namuose turiu tigrini bokseri(kale)3metu.dabar i musu namus atkeliavo kate ,persu jai 2 menesiai.jie labai pykstasi,patarkit ka daryti?????? blush2.gif blush2.gif g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
schmoll.gif tikrai nezinau
mes ta katina turim 5 metu ir ruosiames suniuka isigyti g.gif tikiuosi nesipyks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bexy @ 2006 12 03, 23:06)
schmoll.gif tikrai nezinau 
mes ta katina  turim 5 metu  ir ruosiames suniuka isigyti  g.gif  tikiuosi nesipyks ax.gif

tai labai didele problema.lengviau yra kaip katinas buna namuose o tik paskui atsiranda sunelis, tada sunelis pripranta ir nekreip demesio i katinus. o suagusem suniui labai sunku priprasti prie kaciu, neisivaizduoju jei mano kalytej reiketu,siaubas inai kieme visus katinus isvarineja.
Atsakyti
g.gif nelabai supratau as sakau kad turime katina isigysime suniuka , o Jus sakote kad tai didele problema , o po to kad taip geriau doh.gif Nieko nebesuprantu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(beluskina @ 2006 12 03, 23:12)
tai labai didele problema.lengviau yra kaip katinas buna namuose o tik paskui atsiranda sunelis, tada sunelis pripranta ir nekreip demesio i katinus. o suagusem suniui labai sunku priprasti prie kaciu, neisivaizduoju jei mano  kalytej reiketu,siaubas inai kieme visus katinus isvarineja.

g.gif Daug kas sako atvirksciai, kad geriau kai pas suaugusi suni atkeliauja maza katyte g.gif Pas mus tai buvo taip - sauges katinas ir atkeliauja suniukas wub.gif Aisku katinui buvo stresas, pirmiausa stalais laipiojo, uzeidavo pavydo priepuoliai (dar tik 3 menesiai kartu)kai be jo niekur nueiti su suniu negalima buvo, yra Bartas gaves nuo katino, bet vistiek lenda - jam idomu lotuliukas.gif bet siaip dabar normaliai bigsmile.gif
Atsakyti
labai aciu dabar bus ramiau wub.gif
Atsakyti