Įkraunama...
Įkraunama...

"Metų laikai" ( privatus ), Bendoriai

Dabar del problemos. Mano Mantulis daznokai pareina ne su savo pampersais. Bet speju tai buna tada, kai musiskiai pasibaigia - o aukletojos pamirsta pasakyt. Dabar del rubu. Matyt sia savaite tas aukletojas kazkas paveike - Mantulis parejo ne su savo pedkelnytem biggrin.gif . Tai, zidros su juostelem - iskalbiu, islyginu - pirmadieni grazinsim, mamytes nepergyvenkit, jos pas mus. O del rubu, manau cia tik vienetiniai atvejai, nes dabar priima daug aukliu nauju, jos nesusipazine dar su vaikais, tuo labiau su ju rubais na ir supainiojo viena kita karta. Bet svarbu, kad ats drabuzelis niekur nedings - juk mamytes grazina visada. Tik aisku nesmagu kai vaikas taip aprengtas. Tai kad nevesti vaiko del tokio atveji i darzeli - nu nzn, man tai juokinga. Juk ne kiekviena diena taip nutinka. O kiek geru dalyku vyksta kasdien thumbup.gif !!!!! Darzelis dirba jau beveik metus, ir per ta laika, nu buvo pora kurjozu, nu ir ka, o kur ju nebuna????Mano vaikas laimingas sitame darzelyje, ir tai svarbiausia, o mazcius nesusipratimus del rubeliu, slogu ir pana manau greit nebeliks. drinks_cheers.gif

Man tik kartais abiejoniu kyla, gal paklausyti savo vyro ir nerengti vaiko su brangiais rubais i darzeli, o rengti paprastai g.gif [/quote]

del rubu sumaisymo mum problema butu. Skalbiu-skalauju su spec. skalbikliais del tam tikru priezasciu... kito vaiko uzdetu kitaip isskalbta... doh.gif g.gif
isivaizduokit-uzsivelkat svetima ruba, kad ir svaru, bet nesiota...na, man nelabai schmoll.gif
dar pampersai...
o kam tada pirkt gerus rubus ? kad pora kart uzvilkt savaitgali ?...

uzrasytas mazasi, bet kuo toliau tuo labiau abejoju...
aukliu normaliu nera, darzeliai.... nusisauk vadinasi lieka vos ne paciai augint, o nuo 3 metu leist i darzeliuka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 05 30, 21:20)
Sveikos mamytes.

Vakar senelis musu Mantukui parveze kepure is Paryziaus. Siandien su ja isleidau Mantuka i darzeli, o parvare jis su kazkokia ne musu. sad.gif Gal musu linine "panamke" pas kazka atsirado? O mes pirmadieni parnesim Jusu, tokia ruda su uzrasiukais  4u.gif  4u.gif

turbut Luko doh.gif as vis nerandu kokios kepures. net nebezinau, kodel ten taip viskas gaunasi g.gif
gal reiketu jau rimtai pazvelgti i sia problema. del pampersu tai dar nieko, bet pvz isivaizduokit, kad jusu vaikas ateis su kito vaikucio kelnaitem...mums buvo ir taip
Atsakyti

Skaitau ir stebinate jus mamos mane doh.gif !

Visu pirma, ar kas nors is jusu kalbejotes su aukletoja ir issakete savo neramumus? Nejau sunku pasakyti moteriai, kuri buna su jusu vaiku, gal pasiulyti joms kokia tvarka isivesti kaip atskirti rubelius???? !!!!

Visu antra, mamos, o kas jusu vaikus paima is darzelio???? Jus cia skundziates, parveziau vaika ir pamaciau namie, kad ne jo kepure, ne jo striuke ir pan. !!!! O kai is darziuko iseinate, nematote, kad vaikas ne savo drabuzeliu aprengtas?!

O , beje , kur tie vaiku drabuziai sudeti, kad neranda aukletojos? Juk , jeigu spintele priklauso Lukui ar Mantui ir pan. , tai ten ir turetu buti jusu vaiku rubai padeti!
Papildyta:

Beje, kieno vaikai buvo vitrazu daryti???

Labai smalsu isgirsti jusu nuomone, kaip ten kas! Ar grazius darbelius padare?
Atsakyti
QUOTE(girl-from-london @ 2008 05 31, 12:44)

Papildyta:

Beje, kieno vaikai buvo vitrazu daryti???

Labai smalsu isgirsti jusu nuomone, kaip ten kas! Ar grazius darbelius padare?

Danielius buvo. Labai daug nepasakojo, nes turbut nedaug ka suprato. Tik sake, kad vel vaziavo autobusiuku, o ten lauke dede, kuris po to padejo nupiesti saulte smile.gif Vitraziukus sake duos po keliu dienu, nes turi krosnej isdeginti.

O del supainiuotu rubu.... kaip man aiskino sunus, kodel jis uzsidejo svetima maikute (namie vyko tardymas blush2.gif ) pasirodo jis baseine paliko savo rubelius ant kedutes, o kai grizo (speju i rubine nuejo paskutinis) viskas buvo ismetita (matyt kai kiti rengesi, rubelius netycia supainiojo) ir jis paeme tai, ka rado smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Mazhulka @ 2008 05 31, 10:44)
bet pvz isivaizduokit, kad jusu vaikas ateis su kito vaikucio kelnaitem...mums buvo ir taip

Ne nu cia jau virsune !!! blink.gif Kazkoks bespredelas visiskai... blink.gif
O jus pasakete aukletojai, kad vaikas su ne savo kelnaitem aprengtas ?
Mamos netylekit, jei tylesit ir forume daiktu ieskosit, nu tai kas bus tada....
Juk ne uz aciu ten vakiukus ziuri.. siaubakas...
Atsakyti

Nu man irgi kazkokiu bobturgiu nes-mamos aiskinasi forume, kas kieno rubus paeme ir pan. doh.gif Tai bukite zmogiskos ir aukletojas laikykite zmonemis ir pasikalbekite su jomis, o ne su forumietemis, kur mano vaiko kelnaites schmoll.gif !

Kadangi, duomiuosi siuo darzeliu, mamos, papasakokite kaip ten reikaliukai su vaikuciu ugdymu ir pan. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mane tai asmeniskai stebina,kad vaikai grista ne su savo drabuzeliais unsure.gif net is valstybinio darzelio sunus ne karto negrizo su kito vaiko rubeliais,kur aukletoja viena,o vaiku budavo 15 doh.gif
Del baseiniuko,kad neima maziuku irgi ganetinai keista unsure.gif mano dukryte nuo gimimo lanko baseina,ir pati esu maciusi,kaip valstybiniame darzelyje maziukai vaikuciai maudomi padedami aukletoju mazame baseinelyje.Tad jei darzelyje yra baseinas,kodel vedami tik vyresni vaikuciai unsure.gif
Bet teisingai GIRL-FROM-LONDON pasake,kad visu pirma reiketu pakalbeti su aukletoja,kodel ivyksta tokie smulkus nesusipratimai 4u.gif
Atsakyti
As aplamai nesuprantu, ko jus is sio reikalo isputet toki burbula!!!!

Del pampersu - Manto pasibaige, o aukletojos juk nelauks kol atvesi naujus
Del kepures - Mantas vakar gryzo be kepures, t.y. tetis kepure parveze atskirai, tai nzn kodel supainiojo.
Del drabuziu - mamyte cia pasakojo, vaiko maikute buvo suslapusi ir nebuvo kom pakeist.
Del pedkelniu - aukle sake, kad Mantuko suslapo ir ji aprenge kitas.

Jus ka galvojat , kad ten visiskos kvailes dirba, nemokancios vaiku priziuret. Na taip, supainiojo gal pora kartu, pora kartu padare tai tycia (kaip pvz su suslapusiais marskineliais, juk nelaikis vaiko suslapusio).

As pvz nedristu del keliu supainiotu drabuzeliu abiejoti aukletoju kompetencija ugdymo klausymais.

Ir ne joks cia ne bobu turgus, jai mamos nesusitinka darzelyje, tai dziaugiuosi kad su jomis galiu pabendrauti cia.

Dabar del pastabu - dar ne buvo tokio karto, kada aukles nesureagavo i pastaba. JAI JAU PASAKAI KAD TAIP IR TAIP ATSITIKO, TAI 100 % tai nepasikartos. O kadangi dabar atena naujos aukles, tiesiog ir gaunasi tokie nesusipratimai. Praeis kelios savaites, aukles susipazins su vaikai, su ju rubais ir tokiu kurjozu nebeliks.

Kas nenorit , neveskit cia savo vaiku, as cia nieko agituot neketinu.
Darzelis superinis, aukles profesionales.Vaikai LAIMINGI, gerai pavalge,m kokybiskai pamiegoje, turintys daug uzsiemimu darzelyje ir uz jo rybu - ar ne tai svarbiausia????

O jai Jus renkates darzeli tik del tokiu menkniekiu , tai Jusu reikalas.

Man svarbu, KUR mano vaikas praleidzia diena, KA jis valgo, KUR vaiksto, KAIP miega, KAIP laveja ir .t.t, o keli supainioti rubeliai man visiskai ne problema, zinant kokia dabar situacija. Isitikinusi kad tai poros dienu klausymas ir tokiu bedu nebeliks

Toks jausmas, kad kai kurie zmones tiesiog bando surast vien darzelio trukumu, todel reaguoja tik i neigiamus pasisakymus, o i tai, kokia siam darzelyje
aplinka,
geros aukles,
linksmos sventes
geras valgys
kokybiskas auklejimas
ivairiapuse veikla
uzklasiniai uzsiemimai - jus visiskai nekreipiat demesio.

Na kam kokybe, o kam drabuzeliai

Ir maniau , manau ir manysiu - kas bebutu, reikia islikti tolerantiskiem ir nesisvaidzioti cia negraziais pasisakymais ir pan.

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 05 31, 16:45)
valstybiniame darzelyje maziukai vaikuciai maudomi padedami aukletoju mazame baseinelyje.Tad jei darzelyje yra baseinas,kodel vedami tik vyresni vaikuciai unsure.gif

Jus pati sakot, kad maudomi mazame baseinelyje. Cia kiek zinau yra vienas baseinas ir jis gan gylus. Su tokias mazais vaikuciais - kiekvienam reiktu po aukle, o kas tada priziures vyresnelius, juk jie taip pat nors ir vyresni, bet plaukt nemoka. Is sitos puses pilnai suprantu kodel neveda.
Tik man labai noretusi kad Mantas eitu, bet noreciau buti 100% isitikinusi, kad ji nuolat priziures suauges zmogus, kuris nelakstys paskui visus vaikucius , o ziures tik ji viena. Manau kitos mamytes taip pat noretu kad ju lelius butu asmeniskai priziurimas.
Papildyta:
QUOTE(girl-from-london @ 2008 05 31, 13:44)

O , beje , kur tie vaiku drabuziai sudeti, kad neranda aukletojos? Juk , jeigu spintele priklauso Lukui ar Mantui ir pan. , tai ten ir turetu buti jusu vaiku rubai padeti!

Kiekvienas vaikas turi savo spintele, bet patys vaikai kartais ir supainioja tas spinteles ir imeta drabuzeli ne ten kur reikia - tai ka dabar, gal detektyva samdysim prie kiekvieno leliuko.

Tiesiog triuksmas del nieko

Net nesinori cia daugiau bendraut, kai zmones puola i tokius krastutinumus. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 05 31, 17:07)
.....Ir maniau , manau ir manysiu - kas bebutu, reikia islikti tolerantiskiem ir nesisvaidzioti cia negraziais pasisakymais ir pan.

Teisingai sakote, bobom ir turgum vadintis yra kitos vietos, pvz turgus su bobom kur tokios pat snekos vyksta. Vistik ne piemenes gi cia renkames... tikiuosi... blink.gif
Siaip tai as tikiu tuo darzeliu, bet pas mus situacija yra tokia kad mano vaikas alergiskas, ir kito vaiko rubeliai, skalbti su paprastu iprastu skalbikliu nezinau ar pasibaigtu sypsena mano veide ir supratimu, kad cia tik nesusipratimas, nes gali tureti tam tikras pasekmes.. ir siuo atveju man visai nesvarbu, kiek aukliu ten keiciasi, jei tai gali pakenkti mano vaikui.. jei yra tvarka , tai ji ir turi buti, nepaisant kazkokios personalo kaitos ar dar kazkokiu "force majore" aplinkybiu.
Pasipiktinimas manau dabar yra del to, nes daug planuojanciu vesti, daug klausimu, o kai papasakojama apie svetimus uzdetus triusikus tai naturalu kad plaukai piestu stojasi. Turbut nei viena is musu nenoretu gristi su svetimom kelnaitem... As nekalbu apie svetimus pampersus, jie juk svarus uzdeti.. bet kas liecia higiena tai esu kategoriska siuo klausimu.. manau darzelis turetu buti tokios pat pozicijos. Gal ir yra, visoms bus viskas aiskiu kai pacios pabandys 4u.gif
Atsakyti
kai pasirasai sutarti, jie praso pasakyti visas vaiko prieziuros ypatybes-siuo atveju vaiko alergija. Ta pasizymi tam, kad aukles akyliau ta vaikuti stebetu. Todel zinant kad grupeje yra toks lelius jos ir ziuretu atitinkamai
Atsakyti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 05 31, 18:33)
kai pasirasai sutarti, jie praso pasakyti visas vaiko prieziuros ypatybes-siuo atveju vaiko alergija. Ta pasizymi tam, kad aukles akyliau ta vaikuti stebetu. Todel zinant kad grupeje yra toks lelius jos ir ziuretu atitinkamai

Zinau as sitas plonybes, ir parasiau, ir paryskinau.. bet pati sakot, kad aukletojos keiciasi, viena gali zinot, kita gali zinot ir pamirst, trecia isvis neizinot.. bet nuo atsakomybes tai visvien neatleidzia. Del to ir sakau, kad ir kas bevyktu ten per rekonstrukcijos, ar vaikas alegiskas ar ne, manau tvarka turi buti..
Atsakyti

Dabar del pastabu - dar ne buvo tokio karto, kada aukles nesureagavo i pastaba. JAI JAU PASAKAI KAD TAIP IR TAIP ATSITIKO, TAI 100 % tai nepasikartos. O kadangi dabar atena naujos aukles, tiesiog ir gaunasi tokie nesusipratimai. Praeis kelios savaites, aukles susipazins su vaikai, su ju rubais ir tokiu kurjozu nebeliks.

tikuosi, kad aukles neis kas menesi naujos

Kas nenorit , neveskit cia savo vaiku, as cia nieko agituot neketinu.
Darzelis superinis, aukles profesionales.Vaikai LAIMINGI, gerai pavalge,m kokybiskai pamiegoje, turintys daug uzsiemimu darzelyje ir uz jo rybu - ar ne tai svarbiausia????

tai si tema ne tam, kad agituoti ar atvirksciai..
mamos issako savo nuomuone uz ka as jom labai dekinga 4u.gif
ir tik mama geriausisi zino, kur jos vaikui bus geriausia.

Na kam kokybe, o kam drabuzeliai

Ir maniau , manau ir manysiu - kas bebutu, reikia islikti tolerantiskiem ir nesisvaidzioti cia negraziais pasisakymais ir pan.

as nemaciau cia neivieno negrazaus pasisakymo.

dar raset, kad kiekvienas vaikas turi savo spintele ir pats supainioja rubus.

tai ka lelius 1,5 metu eina i savo spintele pats rengtis biggrin.gif na ar dar kazka daryt...
o ka tuo metu aukletoja veikia blink.gif

kas liecia vaika, maziuka vaika kiekviena smulkmena svarbi, viskas is smulkmenu ir susideda.

del vaikuciu lavinimo, tai yra tik vienas darzelis Vilniuje, kur vaikas isties lavinamas pagal programa, yra seka ir tt... bet ten, kad papulti 3 metu vaikui ji reikejo tik gimusi ten uzrasyt..
visuose kituose darzeliuose vaikas tiesiog kazkuo uzimamas, kaip namuose...
Atsakyti